Mesiánská proroctví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Města ČR – orientace na mapě
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
O Ježíši Kristu a Božím království
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Jirka Pospíšil, AC Vyškov, POSLÁNÍ CÍRKVE A KŘESŤANŮ Jirka Pospíšil, AC Vyškov,
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Proč je důležité studovat Principy
Zábavná matematika.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
SOBOTA.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Únorové počítání.
Vzkříšení z mrtvých a druhý příchod Ježíše Krista
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
A ty, Betléme efratský, ačkoli jsi nejmenší mezi judskými rody, z tebe mi vzejde ten, jenž bude vládcem v Izraeli, jehož původ je odpradávna, ode dnů.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
TRUHLÁŘ II.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
 Daniel 6:11 Když se Daniel dověděl, že byl podepsán přípis, vešel do svého domu, kde měl v horní pokoji otevřená okna směrem k Jeruzalému. Třikrát za.
Technické kreslení.
Úkoly nejen pro holky.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
END 1.Přítelem 2.Druhem 3.Milencem 4.Bratrem 5.Otcem 6.Učitelem 7.Vychovatelem 8.Kuchařem 9.Elektrikářem 10.Instalatérem 11.Mechanikem 12.Návrhářem 13.Stylistou.
Přednost početních operací
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KONTROLNÍ PRÁCE.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
Matoušovo evangelium.
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
Zázrak komunikace s Bohem
Zamyšlení nad jedním velmi zajímavým pozdravem
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Transkript prezentace:

Mesiánská proroctví

Starý zákon byl psán více než 30 autory v rozmezí let 1400 – 400 př. Kr. obsahuje více než 330 proroctví o příchodu Mesiáše

Starý zákon byl psán hebrejsky a aramejsky kolem roku 250 př.Kr. byl přeložen do řečtiny (Septuaginta)

Mat 5:18   „Amen, pravím vám,: Dokud nepomine nebe a země, nepomine ani jediné písmenko ani jediná čárka ze Zákona, dokud se všechno nestane.“

Luk 24:25-27 To je vám tak těžké uvěřit všemu, co mluvili proroci! Což neměl Mesiáš to vše vytrpět a vejít do slávy?" Potom začal od Mojžíše a všech proroků a vykládal jim to, co se na něho vztahovalo ve všech částech Písma.“

Luke 24:44-45  „Řekl jim: "To jsem měl na mysli, když jsem byl ještě s vámi a říkal vám, že se musí naplnit všechno, co je o mně psáno v zákoně Mojžíšově, v Prorocích a Žalmech."  Tehdy jim otevřel mysl, aby rozuměli Písmu.“

Micheáš 5:1 A ty, Betléme efratský, který jsi nejmenší mezi judskými rody, z tebe mi vzejde ten, kdo bude vládnout nad Izraelem, ten, jehož původ je odedávna, ode dnů věčných. 700 let př.Kr Malá vesnička Betlém 1:103

Izaiáš 9:5 Neboť chlapec se nám narodil(í), syn je nám dán; na jeho rameni spočinulo panství. Dal mu jméno Podivuhodný rádce, mocný Bůh, Věčný Otec, Kníže pokoje.

Izaiáš 7:14   Proto vám Panovník dá znamení sám: Hle, dívka (pana) otěhotní, porodí syna a dá mu jméno Immanuel.

Malachiáš 3:1 Hle, posílám svého posla a připraví cestu přede mnou. Panovník, kterého hledáte, vstoupí náhle do svého chrámu, posel smlouvy, jehož si přejete, hle, přijde, praví Hospodin zástupů.

Izaiáš 35:5-6 Tehdy prohlédnou oči slepých a uši hluchých se otevřou.  Tehdy chromý bude skákat jako jelen a jazyk němého bude výskat, …

Mat 11:2-5 Jan Křtitel uslyšel ve vězení o činech Kristových; poslal k němu vzkaz po svých služebnících: "Jsi ten, který má přijít, nebo máme čekat jiného?" Ježíš jim odpověděl: "Jděte, zvěstujte Janovi, co vidíte a slyšíte: Slepí vidí, chromí chodí, malomocní jsou očišťováni, hluší slyší, mrtví vstávají, chudým se zvěstuje evangelium.

Zachariáš 9:9   Velice jásej, dcero sijónská, hlahol, dcero jeruzalémská! Hle, přichází k tobě tvůj král. Je spravedlivý a vítězný. Pokorný, jede na oslu, na hříběti, osličím mláděti.

Žalm 41:10 I můj důvěrný přítel, jemuž jsem důvěřoval, který jídal můj chléb, proti mně vyvýšil patu.

Zachariáš 11:12-13 Řekl jsem jim: Jestliže se vám to líbí, dejte mi mzdu, jestliže nikoli, upusťte od toho. Odvážili mi mzdu třicet šekelů stříbra.  Hospodin mi řekl: Hoď to hrnčířovi, tu skvělou cenu, jíž mě ocenili. Vzal jsem těch třicet šekelů stříbra a hodil jsem to v Hospodinově domě hrnčířovi.  

Mat 27:3-7  Když Jidáš, který ho zradil, viděl, že Ježíše odsoudili, pocítil výčitky, vrátil třicet stříbrných velekněžím a starším a řekl: "Zhřešil jsem, zradil jsem nevinnou krev!" Ale oni mu odpověděli: "Co je nám po tom? To je tvoje věc!" A on odhodil peníze v chrámě a utekl; šel a oběsil se. Velekněží sebrali peníze a řekli: "Není dovoleno dát je do chrámové pokladny, je to odměna za krev."  Uradili se tedy a koupili za ně pole hrnčířovo k pohřbívání cizinců.  

Izaiáš 50:6 Svá záda nastavuji těm, kdo mě bijí, a své tváře těm, kdo rvou můj vous; tvář neskrývám před potupou a slinou. Mat 26:67 Pak mu plivali do obličeje, bili ho po hlavě, někteří ho tloukli do tváře

Izraelova soudce budou bít do tváře holí. Mich 4:14 Izraelova soudce budou bít do tváře holí. Mat 27:30   Plivali na něj, brali tu hůl a bili ho po hlavě.

Žalm 22:17 Obklíčili mě psi, roj zlovolníků mě obklopil, spoutali (zprobíjeli) mi ruce a nohy. Počítám všechny své kosti. Oni civí, sledují mě,…

Do jídla mi dali žluč a na žízeň mě napájeli octem. Žalm 69:22 Do jídla mi dali žluč a na žízeň mě napájeli octem. Mat 27:48   Jeden z nich hned odběhl, vzal houbu, naplnil ji octem, nabodl na tyč a dával mu pít.

Izaiáš 53:12   Proto mu dám podíl ve velikých zástupech a s nespočetnými bude dělit kořist, protože vylil na smrt svou duši a byl započten mezi vzpurné. On odnesl hřích mnohých a je přímluvcem za vzpurné.

Izaijáš 53 Byl na kříži raněn za naše hříchy Přesto se nepokoušel sám hájit a zachránit  

Žalm 22:2 Bože můj, Bože můj, proč jsi mě opustil?

Matematická pravděpodobnost, že se 4 z těchto proroctví naplní na jednom člověku: 1:1018 1:1000000000000000000

Matematická pravděpodobnost, že se 48 z těchto proroctví naplní na jednom člověku: 1:10157 1:10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Proroctví o Mesiáši: tato proroctví vznášejí nárok na to, že Mesiáš 1. Má být živ od věčnosti - existuje před stvořením světa, před počátkem existence: Mich 5:1 2. Je Synem Boha: Žalm 2:7 3. Se měl narodit ze semene ženy: Gen 3:15 4. Měl být zrozen z panny: Izaijáš 7:14

Proroctví o Mesiáši: tato proroctví vznášejí nárok na to, že Mesiáš 5. Měl být semenem Abrahamovým: Gen 22: 17-18 6. Izákovým:Gen 21:12 7. Jákobovým: Gen 35: 10-12 8. Z kmene Juda: Gen 49:10 9. Z rodu Jišaje, Iz 11:1 10. Z domu Davidova Jer 23:5

11. Se měl narodit v Betlémě: Mich 5:1 12. Měl obdržet dary od moudrých mužů: Žalm 72:10 13. Měl být zavolán k návratu z Egypta: 4 Moj 24:8 14. Měl být pojmenován Immanuel: Izaijáš 7:14 15. Měl být prorokem jako Mojžíš: 5 Moj 18:18 16. Měl být titulován jako Věčný kněz: Žalm 110:4 17. Měl být soudcem: Iz 33:22 18. Měl být Králem: Žalm 2:6 19. Měl zakusit nedůvěru Izraele ve své zázraky: Iz 53:1-3 20. Měl být pomazán Duchem Svatým: Iz 11:2

21. Měl být horlivým pro Boha: Žalm 69:10 22. Měl ho předcházet zvěstovatel: Iz 40:3, Mal 3:1 23. Měl být učitelem podobenství: Žalm 78:2 24. Měl být chválen malými dětmi: Žalm 8:3 25. Měl vstoupit do chrámu: Mal 3:1 26. Měl vjet do Jeruzaléma na osličím mláděti: Zach 9:9 27. Měl vstoupit do Jeruzaléma přesně 483 roků po vydání Artaxerxova dekretu daného Nehemiášovi o znovuvybudování Jeruzaléma: Dan 9:24-27

28. Měl být kamenem, urážky, který stavitelé zavrhli: Žalm 118:22 29. Měl být světlem pohanům: Iz 60:3 30. Měl být „něžným“ pastýřem: Iz 40:11 31. Měl být soucitný: Iz 42:3 32. Měl být pokorný: Iz 42:2 33. Měl být mužem bolesti: Iz 53:3 34. Měl být zrazen důvěrným přítelem: Žalm 41:10 35. Měl být prodán za 30 stříbrných: Zach 11:12

36. Jeho zrádce měl pohrdnout penězi za zradu a hodit je do chrámu: Zach 11:13 37. Za peníze (zrady) mělo být koupeno hrnčířovo pole: Zach 11:13 38. Měl být opuštěn svými učedníky: Zach 13:8 39. Měl být zabit pro naše hříchy: Iz 53:5 40. Měl snášet posmívání: Žalm 22:8, 109:25 41. Mělo se losovat o jeho oděv: Žalm 22:19 42. Měl trpět žízní: Žalm 22:16, 69:22 43. Měl být bez příčiny nenáviděn: Žalm 69:5

44. Jeho přátelé se na něj měli dívat a stát vpovzdálí Žalm 38:12 45. Neměla mu být v těle zlomena ani jedna kost: Žalm 34:21 46. Mělo mu puknout srdce duševní trýzní: Žalm 22:15 47. Měl mu být probodnut bok: Zach 12:10 48. Měl poručit (zcela odevzdat) svoji duši Bohu: Žalm 31:6 49. V den jeho smrti měla zemi pokrýt temnota: Amos 8:9

50. Měl být pohřben v hrobce bohatého člověka: Iz 53:9 51. Měl být vzkříšen k životu: Žalm 16:10-11, 30:4 52. Měl se posadit po pravici Boha Otce: Žalm 110:1

Starý zákon obsahuje více než 330 proroctví o prvním příchodu Mesiáše Celá Bible obsahuje více než 1000 proroctví o druhém příchodu Mesiáše