Song presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Song Presentations. L12 nová slova Stupňování přídavných jmen viz: worksheet na webové stránce.
Advertisements

Dejte slova do věty II Put the words between slash marks into the appropriate case. Vzor: Se /sestra/ je vždycky problém. Se sestrou je vždycky problém.
Konverzace: Popište situaci, ve které jste měl/měla štěstí.
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Eportfolio Otázka číslo 4. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Svůj vs. jeho, její, jejich Fill in the blanks with the correct form of svůj or jeho/její/jejich, depending on whether the subject of the clause is the.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Fonologie Cvičení číslo 8. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo/Co? Fill in the blanks with the correct case of kdo or co, depending on context. Vzor: ____ políbil Jiří? Koho políbil Jiří?
Druhy vět Michaela Benešová oznamovací rozkazovací tázacípřací Tatínek jezdí do práce autem.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Fonologie Cvičení číslo 5. Interview Kde jsi byl/byla včera? Co jsi dělal/dělala včera? Co budeš dělat dnes po hodině češtiny? Co budeš dělat zítra?
Nejlepší zubní kartáčky na trhu.. Zapomíná vaše dítě na čištění zubů?
Possessive Adjectives Form sentences based on the following pattern, using possessive adjectives derived alternately from Jan and Jana. Vzor: Naša kniha.
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Honza Zatloukal Jméno:Honza Zatloukal Téma:Moji kamarádi Téma:Moji kamarádi.
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Vědět vs. znát Fill in the blanks with the appropriate forms of vědět (to know a fact) or znát (to be familiar with), depending on the context. Vzor: Sestra.
Fonologie Cvičení číslo 1. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.
Moji nejlepší kamarádi
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_487_Stupňování přídavných jmen AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
Základy psaní pro studenty aneb Jak se k psaní „dokopat“ Kurz právnických dovedností II JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. Dikt át L6 ex4 1. Rád ____ rozhlas.
VY_32_INOVACE_B3 – 01 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Nov á slova Stránky eportfolio Otázka číslo 6.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L4 z webové stránky Napíšeme na tabuli!
©Fanservis Brno 2009 TABLO 1 …těžké bylo poznat kdo je kdo …některé jsme museli oželet již navždy.
Gender Bender! Changing Gender of Nouns & Verbs In each of the following sentences, change all masculine animate nouns into their feminine counterparts,
Přeložte zájmena: Translate the Pronouns In each of the following sentences, translate the English pronouns into Czech. Possible variants will be displayed.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Všechen Fill in the blanks with the appropriate form of všechen, using the correct number, gender, and case. Vzor: Já vím ___, co víš ty. Já vím všechno,
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
INFORMACE Violet byla naší školou adoptována v roce Chodí na univerzitu Maasai Mara, do promoce jí zbývají 2 roky. Studuje obor Sociální práce Rodina.
Přídavná jména - opakování (adjectives – revision)
DUM I. / 13. pohlednice Bc. Zdeněk Klíma. Pohlednice.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_09_ PL Rodinné vztahy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum: Název:
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ DRUHY.
Vítejte. Ke škole bezpečněji Projekt:Cíle projektu  Vize projektu vznikla od samotných žáků školy ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří, s cílem zvýšit bezpečnost.
 Jsou to neohebné slovní druhy.  Vyjadřují bližší vlastnosti dějů.  Ptáme se na ně otázkami: Jak? Kdy? Kde? Kam? Odkud?  Příslovce vznikají nejčastěji.
Vážení a milí žáci, vítáme Vás ve Střední odborné škole stavební kArlOVY Vary, příspěvkové organizaci. Jsme rádi, že se s Vámi setkáváme v novém školním.
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
PŘEDLOŽKY Z (ZE), S (SE) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu
Příslovce VY_32_INOVACE_03-15 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
Přídavná jména - přivlastňovací
VY_32_INOVACE_13_SLOVNÍ DRUHY_PŘÍSLOVCE
PŘEDLOŽKY Z (ZE), S (SE) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Naše 7 Třída.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
Gender Bender! Changing Gender of Nouns & Verbs
Přídavná jména I VY_32_INOVACE_03-06 Ročník: 6. , 7.
Autor: Mgr. Marie Švehlová
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_16
PŘÍSLOVCE Jsou slova neohebná, která vyjadřují bližší okolnosti dějů, jako: - místo (všude, zde, tam,domů); -čas (již, potom, později, zítra); -způsob.
Kdo/Co? Fill in the blanks with the correct case of kdo or co, depending on context. Vzor: ____ políbil Jiří? Koho políbil Jiří?
Transkript prezentace:

Song presentations

Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

RL9 nová slova

-ův a -in viz stránka 145 Otec: otc ův Jindřich: Jidřichův Honza: Honzův Profesor: profesorův Hana: Hanin Matka: mat čin Sestra: sestřin

L12 ex8 1. Naše věta je krátká.

L12 ex8 1.Naše věta je krátká. Janova věta je kratší. Janina věta je nejkratší. 2. Náš návrh je nový.

L12 ex8 1.Naše věta je krátká. Janova věta je kratší. Janina věta je nejkratší. 2. Náš návrh je nový. Janův návrh je novější. Janin návrh je nejnovější. 3. Naši kamarádi přišli pozdě.

L12 ex8 3. Naši kamarádi přišli pozdě. Janovi kamarádi přišli později. Janini kamarádi přišli nejpozději. 4. U našeho přítele je příjemně.

L12 ex8 3. Naši kamarádi přišli pozdě. Janovi kamarádi přišli později. Janini kamarádi přišli nejpozději. 4. U našeho přítele je příjemně. U Janova přítele je příjemněji. U Janina přítele je nejpříjemněji. 5. Na naše přednášky chodí dobří studenti.

L12 ex8 5. Na naše přednášky chodí dobří studenti. Na Janovy přednášky chodí lepší studenti. Na Janiny přednášky chodí nejlepší studenti. 6. S naší skupinou to jde špatně.

L12 ex8 5. Na naše přednášky chodí dobří studenti. Na Janovy přednášky chodí lepší studenti. Na Janiny přednášky chodí nejlepší studenti. 6. S naší skupinou to jde špatně. S Janovou skupinou to jde hůře. S Janinou skupinou to jde nejhůře. 7. V naší třídě se mluví správně.

L12 ex8 7. V naší třídě se mluví správně. V Janově třídě se mluví správněji. V Janině třídě se mluví nejsprávněji. 8. Naše vlaky jezdí rychle.

L12 ex8 7. V naší třídě se mluví správně. V Janově třídě se mluví správněji. V Janině třídě se mluví nejsprávněji. 8. Naše vlaky jezdí rychle. Janovy vlaky jezdí rychleji. Janiny vlaky jezdí nejrychleji. 9. V našich dopisech je málo chyb.

L12 ex8 9. V našich dopisech je málo chyb. V Janových dopisech je méně chyb. V Janiných dopisech je nejméně chyb. 10. Z našeho náměstí na vaše je daleko.

L12 ex8 9. V našich dopisech je málo chyb. V Janových dopisech je méně chyb. V Janiných dopisech je nejméně chyb. 10. Z našeho náměstí na vaše je daleko. Z Janova náměstí na vaše je déle. Z Janina náměstí na vaše je nejdéle.

Extra L12 ex na webové stránce