Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Song Presentations. L12 nová slova Stupňování přídavných jmen viz: worksheet na webové stránce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Song Presentations. L12 nová slova Stupňování přídavných jmen viz: worksheet na webové stránce."— Transkript prezentace:

1 Song Presentations

2 L12 nová slova

3 Stupňování přídavných jmen viz: worksheet na webové stránce

4 L12 ex3 V je vyšší než P a P je nižší než V. 1. Povídka není tak dlouhá jako román.

5 L12 ex3 V je vyšší než P a P je nižší než V. 1. Povídka není tak dlouhá jako román. Román je delší než povídka a povídka je kratší než román. 2. Nejsem tak starý jako vy.

6 L12 ex3 V je vyšší než P a P je nižší než V. 1. Povídka není tak dlouhá jako román. Román je delší než povídka a povídka je kratší než román. 2. Nejsem tak starý jako vy. Vy jste starší než já a já jsem mladší než ty. 3. V dubnu není tak teplo jako v květnu.

7 L12 ex3 V je vyšší než P a P je nižší než V. 3. V dubnu není tak teplo jako v květnu. V květnu je tepleji než v dubnu a v dubnu je chladněji než v květnu. 4. Miladina profesorka nemluví tak tiše jako Věřina.

8 L12 ex3 V je vyšší než P a P je nižší než V. 3. V dubnu není tak teplo jako v květnu. V květnu je tepleji než v dubnu a v dubnu je chladněji než v květnu. 4. Miladina profesorka nemluví tak tiše jako Věřina. Věřina profesorka mluví tišeji než Miladina a Miladina profesorka mluví hlasitěji než Věřina. 5. Jemu se nedaří tak dobře jako tobě.

9 L12 ex3 V je vyšší než P a P je nižší než V. 5. Jemu se nedaří tak dobře jako tobě. Tobě se daří lépe než jemu a jemu se daří hůře než tobě. 6. Tahle úloha není tak těžká jako tamta.

10 L12 ex3 V je vyšší než P a P je nižší než V. 5. Jemu se nedaří tak dobře jako tobě. Tobě se daří lépe než jemu a jemu se daří hůře než tobě. 6. Tahle úloha není tak těžká jako tamta. Tamta úloha je těžší než tahle a tahle úloha je snadnější než tamta. 7. U nich není tak pěkně jako u nás.

11 L12 ex3 V je vyšší než P a P je nižší než V. 7. U nich není tak pěkně jako u nás. U nás je pěkněji než u nich a u nich je ošklivěji než u nás. 8. Jeho zájmy nejsou tak široké jako bratrovy.

12 L12 ex3 V je vyšší než P a P je nižší než V. 7. U nich není tak pěkně jako u nás. U nás je pěkněji než u nich a u nich je ošklivěji než u nás. 8. Jeho zájmy nejsou tak široké jako bratrovy. Bratrovy zájmy jsou širší než jeho zájmy a jeho zájmy jsou užší než bratrovy.

13 L12 ex6: Slovosled 1. Začátku druhé se po několik války jsem měsíců světové

14 L12 ex6: Slovosled 1. Narodil jsem se několik měsíců po začátku druhé světové války. 2. Zpívání vadit doufám vám příliš že nebude moje

15 L12 ex6: Slovosled 1. Narodil jsem se několik měsíců po začátku druhé světové války. 2. Doufám že moje zpívání nebude vám příliš vadit. 3. Věkeckých vědecké překládat člověk bez oborech články v zkušeností několika nemůže

16 L12 ex6: Slovosled 3. Člověk nemůže překládat vědecké články bez zkušeností v několika věkeckých oborech. 4. Nic ani ani se a s jejích povídek uměním většina nemá románů skutečností společného

17 L12 ex6: Slovosled 3. Člověk nemůže překládat vědecké články bez zkušeností v několika věkeckých oborech. 4. Většina jejích povídek a románů nemá nic společného ani s uměním ani se skutečností. 5. Se se ho mi kdo je jsem než mohl představil zeptat

18 L12 ex6: Slovosled 5. Představil se mi, než jsem se ho mohl zeptat, kdo je. 6. Potkávali jsme se na těch schůzích, kterých jsme se museli zůčastnit. 7. Na na jsem si život zvědav zvyká jestli venkově

19 L12 ex6: Slovosled 5. Představil se mi, než jsem se ho mohl zeptat, kdo je. 6. Potkávali jsme se na těch schůzích, kterých jsme se museli zůčastnit. 7. Jsem zvědav, jestli si zvyká na život na venkově. 8. Sem toho co pojď a nejrychleji nech

20 L12 ex6: Slovosled 8. Nech toho a pojď sem co nejrychleji! 9. Stále to kdo je se ten opakuje

21 L12 ex6: Slovosled 8. Nech toho a pojď sem co nejrychleji! 9. Opakuje se to stále: kdo je ten? (?) 10. Jít jet k tvým pěšky máme autem nebo nim

22 L12 ex6: Slovosled 8. Nech toho a pojď sem co nejrychleji! 9. Opakuje se to stále: kdo je ten? (?) 10. Máme pěšky Jít k nim nebo jet tvým autem?

23 L12 ex7 Stupňování 1. Čím /velký/ jsou nádraží, tím /mnoho/ lidí jich používá.

24 L12 ex7 Stupňování 1. Čím větší jsou nádraží, tím více lidí jich používá. 2. Kdekdo žije /dobře/ než oni.

25 L12 ex7 Stupňování 1. Čím větší jsou nádraží, tím více lidí jich používá. 2. Kdekdo žije lépe než oni. 3. Praha je jistě jedno z /krásný/ měst celé Evropy.

26 L12 ex7 Stupňování 1. Čím větší jsou nádraží, tím více lidí jich používá. 2. Kdekdo žije lépe než oni. 3. Praha je jistě jedno z nejkrásnějších měst celé Evropy. 4. Mluvte co /ticho/.

27 L12 ex7 Stupňování 1. Čím větší jsou nádraží, tím více lidí jich používá. 2. Kdekdo žije lépe než oni. 3. Praha je jistě jedno z nejkrásnějších měst celé Evropy. 4. Mluvte co nejtišeji. 5. Zpíval ze všech /málo/.

28 L12 ex7 Stupňování 1. Čím větší jsou nádraží, tím více lidí jich používá. 2. Kdekdo žije lépe než oni. 3. Praha je jistě jedno z nejkrásnějších měst celé Evropy. 4. Mluvte co nejtišeji. 5. Zpíval ze všech nejméně. 6. Poznal jsem tam mnohem /zajímavý/ lidi.

29 L12 ex7 Stupňování 6. Poznal jsem tam mnohem zajímavější lidi. 7. Pro příklad nemusí chodit /daleko/ než k otci.

30 L12 ex7 Stupňování 6. Poznal jsem tam mnohem zajímavější lidi. 7. Pro příklad nemusí chodit déle než k otci. 8. Byla to pro nás /dobrý/ škola, jaká mohla být.

31 L12 ex7 Stupňování 6. Poznal jsem tam mnohem zajímavější lidi. 7. Pro příklad nemusí chodit déle než k otci. 8. Byla to pro nás nejlepší, jaká mohla být.


Stáhnout ppt "Song Presentations. L12 nová slova Stupňování přídavných jmen viz: worksheet na webové stránce."

Podobné prezentace


Reklamy Google