Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Svůj vs. jeho, její, jejich Fill in the blanks with the correct form of svůj or jeho/její/jejich, depending on whether the subject of the clause is the.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Svůj vs. jeho, její, jejich Fill in the blanks with the correct form of svůj or jeho/její/jejich, depending on whether the subject of the clause is the."— Transkript prezentace:

1 Svůj vs. jeho, její, jejich Fill in the blanks with the correct form of svůj or jeho/její/jejich, depending on whether the subject of the clause is the possessor. Vzor: Miloš má ___ sešit. Miloš má svůj (his own) sešit. Miloš má jeho (someone else’s) sešit.

2 Svůj vs. jeho, její, jejich 1. Tady jsou Hana a Vladimír. Oni jsou muž a žena. Hana miluje ___ muže a Vladimír miluje ___ ženu.

3 Svůj vs. jeho, její, jejich 1. Tady jsou Hana a Vladimír. Oni jsou muž a žena. Hana miluje ___ muže a Vladimír miluje ___ ženu. Tady jsou Hana a Vladimír. Oni jsou muž a žena. Hana miluje svého muže a Vladimír miluje svou/svoji ženu. 2. Miloš nemá ženu. On zná Vladimíra a má rád ___ ženu.

4 Svůj vs. jeho, její, jejich 2. Miloš nemá zenu. On zná Vladimíra a má rád ___ ženu. Miloš nemá ženu. On zná Vladimíra a má rád jeho ženu. 3. Aleš dobře zná matematiku, ale ___ sestra je velmi slabá v matematice. On vždycky pomáhá ___ sestře v matematice.

5 Svůj vs. jeho, její, jejich 3. Aleš dobře zná matematiku, ale ___ sestra je velmi slabá v matematice. On vždycky pomáhá ___ sestře v matematice. Aleš dobře zná matematiku, ale jeho sestra je velmi slabá v matematice. On vždycky pomáhá své sestře v matematice. 4. Václav má dvě auta, ale ___ matka nemá žádné. Václav dá ___ matce auto.

6 Svůj vs. jeho, její, jejich 4. Václav má dvě auta, ale ___ matka nemá žádné. Václav dá ___ matce auto. Václav má dvě auta, ale jeho matka nemá žádné. Václav dá své matce auto. 5. Studenti ztratili ___ knihy a sešity a ted' nemohou dělat ___ úlohy.

7 Svůj vs. jeho, její, jejich 5. Studenti ztratili ___ knihy a sešity a ted' nemohou dělat ___ úlohy. Studenti ztratili své/svoje knihy a sešity a ted' nemohou dělat své/svoje úlohy. 6. Když Jarmilka přišla domů, neviděla ___ CD přehrávač. Ted' zlodej má ___ CD přehrávač.

8 Svůj vs. jeho, její, jejich 6. Když Jarmilka přišla domů, neviděla ___ CD přehrávač. Ted' zloděj má ___ CD přehrávač. Když Jarmilka přišla domů, neviděla svůj CD přehrávač. Ted' zloděj má její CD přehrávač. 7. Dám to cvičení ___ studentům a oni mi dají ___ úlohy.

9 Svůj vs. jeho, její, jejich 7. Dám to cvičení ___ studentům a oni mi dají ___ úlohy. Dám to cvičení svým studentům a oni mi dají své/svoje úlohy.


Stáhnout ppt "Svůj vs. jeho, její, jejich Fill in the blanks with the correct form of svůj or jeho/její/jejich, depending on whether the subject of the clause is the."

Podobné prezentace


Reklamy Google