Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zájmena on, ona, oni Fill in the blanks with the appropriate forms of on, ona, or oni. Vzor: Já ___ znám jen od vidění. Já ho znám jen od vidění. *Taken.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zájmena on, ona, oni Fill in the blanks with the appropriate forms of on, ona, or oni. Vzor: Já ___ znám jen od vidění. Já ho znám jen od vidění. *Taken."— Transkript prezentace:

1 Zájmena on, ona, oni Fill in the blanks with the appropriate forms of on, ona, or oni. Vzor: Já ___ znám jen od vidění. Já ho znám jen od vidění. *Taken from Review Lesson 9, pgs. 211-212, ex. 4 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Zájmena on, ona, oni 1. Dalo by se s ______ chvíli mluvit?

3 Zájmena on, ona, oni 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o _____ nic bližšího dozvědět.

4 Zájmena on, ona, oni 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o něm/ní/nich nic bližšího dozvědět. 3. Zajímám se o ______.

5 Zájmena on, ona, oni 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o něm/ní/nich nic bližšího dozvědět. 3. Zajímám se o něho/něj/ni/ně. 4. Jinak tam půjdeme bez ______.

6 Zájmena on, ona, oni 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o něm/ní/nich nic bližšího dozvědět. 3. Zajímám se o něho/něj/ni/ně. 4. Jinak tam půjdeme bez něho/něj/ní/nich. 5. Setkáme se u _______.

7 Zájmena on, ona, oni 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o něm/ní/nich nic bližšího dozvědět. 3. Zajímám se o něho/něj/ni/ně. 4. Jinak tam půjdeme bez něho/něj/ní/nich. 5. Setkáme se u něho/něj/ní/nich. 6. Nesmějte se tak před _______.

8 Zájmena on, ona, oni 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses ______ ještě neomluvil?

9 Zájmena on, ona, oni 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses mu/jí/jim ještě neomluvil? 8. Nedávno jsem od ________ dostal kabát.

10 Zájmena on, ona, oni 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses mu/jí/jim ještě neomluvil? 8. Nedávno jsem od něho/něj/ní/nich dostal kabát. 9. Jsou ty peníze pro ______?

11 Zájmena on, ona, oni 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses mu/jí/jim ještě neomluvil? 8. Nedávno jsem od něho/ní/nich dostal kabát. 9. Jsou ty peníze pro něj/ni/ně? 10. Poděkoval jste _______?

12 Zájmena on, ona, oni 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses mu/jí/jim ještě neomluvil? 8. Nedávno jsem od něho/ní/nich dostal kabát. 9. Jsou ty peníze pro něj/ni/ně? 10. Poděkoval jste mu/jí/jim? 11. _____ jste poděkoval?

13 Zájmena on, ona, oni 11. Jemu/Jí/Jim jste poděkoval? 12. Jsem na ______ opravdu zvědav.

14 Zájmena on, ona, oni 11. Jemu/Jí/Jim jste poděkoval? 12. Jsem na něj/ni/ně opravdu zvědav. 13. Seděli jsme naproti _______.

15 Zájmena on, ona, oni 11. Jemu/Jí/Jim jste poděkoval? 12. Jsem na něj/ni/ně opravdu zvědav. 13. Seděli jsme naproti němu/ní/nim. 14. Náhodou se zabývám právě _______.

16 Zájmena on, ona, oni 11. Jemu/Jí/Jim jste poděkoval? 12. Jsem na něj/ni/ně opravdu zvědav. 13. Seděli jsme naproti němu/ní/nim. 14. Náhodou se zabývám právě jím/jí/jimi. 15. Kdy jste ________ poznal?

17 Zájmena on, ona, oni 11. Jemu/Jí/Jim jste poděkoval? 12. Jsem na něj/ni/ně opravdu zvědav. 13. Seděli jsme naproti němu/ní/nim. 14. Náhodou se zabývám právě jím/jí/jimi. 15. Kdy jste ho/ji/je poznal?


Stáhnout ppt "Zájmena on, ona, oni Fill in the blanks with the appropriate forms of on, ona, or oni. Vzor: Já ___ znám jen od vidění. Já ho znám jen od vidění. *Taken."

Podobné prezentace


Reklamy Google