Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vy a ty: Changing Personal Pronouns In each of the following sentences, replace vy with ty, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vy a ty: Changing Personal Pronouns In each of the following sentences, replace vy with ty, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct."— Transkript prezentace:

1 Vy a ty: Changing Personal Pronouns In each of the following sentences, replace vy with ty, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct case. Vzor: Praha se vám líbí. Praha se ti líbí. *Taken from Lesson 5, pg. 63, ex. 4 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Vy a ty 1. Snad jsem vám dobře nerozuměl.

3 Vy a ty 1.Snad jsem vám dobře nerozuměl. Snad jsem ti dobře nerozuměl. 2. Co si o vás bude myslet?

4 Vy a ty 1.Snad jsem vám dobře nerozuměl. Snad jsem ti dobře nerozuměl. 2. Co si o vás bude myslet? Co si o tobě bude myslet? 3. Učí vás Češka?

5 Vy a ty 1.Snad jsem vám dobře nerozuměl. Snad jsem ti dobře nerozuměl. 2. Co si o vás bude myslet? Co si o tobě bude myslet? 3. Učí vás Češka? Učí tě Češka? 4. Opakoval s tebou větu po větě, slovo po slově.

6 Vy a ty 1.Snad jsem vám dobře nerozuměl. Snad jsem ti dobře nerozuměl. 2. Co si o vás bude myslet? Co si o tobě bude myslet? 3. Učí vás Češka? Učí tě Češka? 4. Opakoval s tebou větu po větě, slovo po slově. Opakoval s vámi větu po větě, slovo po slově.

7 Vy a ty 5. Proč ti o tom nic neřekl?

8 Vy a ty 5. Proč ti o tom nic neřekl? Proč vám o tom nic neřekl? 6. Vás to nezajímá?

9 Vy a ty 5. Proč ti o tom nic neřekl? Proč vám o tom nic neřekl? 6. Vás to nezajímá? Tebe to nezajímá? 7. Nepředstavoval jsem tě Ludvíkovi?

10 Vy a ty 5. Proč ti o tom nic neřekl? Proč vám o tom nic neřekl? 6. Vás to nezajímá? Tebe to nezajímá? 7. Nepředstavoval jsem tě Ludvíkovi? Nepředstavoval jsem vás Ludvíkovi? 8. Kdo je po vás?

11 Vy a ty 5. Proč ti o tom nic neřekl? Proč vám o tom nic neřekl? 6. Vás to nezajímá? Tebe to nezajímá? 7. Nepředstavoval jsem tě Ludvíkovi? Nepředstavoval jsem vás Ludvíkovi? 8. Kdo je po vás? Kdo je po tobě?


Stáhnout ppt "Vy a ty: Changing Personal Pronouns In each of the following sentences, replace vy with ty, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct."

Podobné prezentace


Reklamy Google