Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Se a si: Reflexive Pronouns Insert se or si into the following sentences, if possible. Vzor: Povídali jsme ___ ještě několik minut. Povídali jsme si ještě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Se a si: Reflexive Pronouns Insert se or si into the following sentences, if possible. Vzor: Povídali jsme ___ ještě několik minut. Povídali jsme si ještě."— Transkript prezentace:

1 Se a si: Reflexive Pronouns Insert se or si into the following sentences, if possible. Vzor: Povídali jsme ___ ještě několik minut. Povídali jsme si ještě několik minut. *Taken from Lesson 5, pg. 63, ex. 6 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Se a si 1. Nepamatujeme __ každý obraz.

3 Se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi __ mě zajímá ten obor.

4 Se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi mě zajímá ten obor. 3. Říkal ten hoch, že __ jmenuje Karel nebo Jiří?

5 Se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi mě zajímá ten obor. 3. Říkal ten hoch, že se jmenuje Karel nebo Jiří? 4. Nějak __ s nimi nikdy nepovídám.

6 Se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi mě zajímá ten obor. 3. Říkal ten hoch, že se jmenuje Karel nebo Jiří? 4. Nějak si s nimi nikdy nepovídám. 5. Co jste __ dnes koupil?

7 Se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi mě zajímá ten obor. 3. Říkal ten hoch, že se jmenuje Karel nebo Jiří? 4. Nějak si s nimi nikdy nepovídám. 5. Co jste si/-- dnes koupil? 6. Smím __ vás na něco zeptat?

8 Se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím __, že vyslovujete hezky.

9 Se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si/--, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli __ už?

10 Se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si/--, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli si už? 9. Učím __ taky německy.

11 Se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si/--, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli si už? 9. Učím se/-- taky německy. 10. Smím __ představit?

12 Se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si/--, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli si už? 9. Učím se/-- taky německy. 10. Smím se představit? 11. Umí __ dobře vyprávět.

13 Se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si/--, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli si už? 9. Učím se/-- taky německy. 10. Smím se představit? 11. Umí dobře vyprávět. 12. Museli jste __ dlouho hledat?

14 Se a si 12. Museli jste se/-- dlouho hledat? 13. Jak __ máte? Děkuji, dobře.

15 Se a si 12. Museli jste se/-- dlouho hledat? 13. Jak se máte? Děkuji, dobře. 14. Udělal jsem __ dnes jen malý pokrok.

16 Se a si 12. Museli jste se/-- dlouho hledat? 13. Jak se máte? Děkuji, dobře. 14. Udělal jsem dnes jen malý pokrok. 15. Dějinami jsem __ nikdy nezabýval.

17 Se a si 12. Museli jste se/-- dlouho hledat? 13. Jak se máte? Děkuji, dobře. 14. Udělal jsem dnes jen malý pokrok. 15. Dějinami jsem se nikdy nezabýval.


Stáhnout ppt "Se a si: Reflexive Pronouns Insert se or si into the following sentences, if possible. Vzor: Povídali jsme ___ ještě několik minut. Povídali jsme si ještě."

Podobné prezentace


Reklamy Google