Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Všechen Fill in the blanks with the appropriate form of všechen, using the correct number, gender, and case. Vzor: Já vím ___, co víš ty. Já vím všechno,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Všechen Fill in the blanks with the appropriate form of všechen, using the correct number, gender, and case. Vzor: Já vím ___, co víš ty. Já vím všechno,"— Transkript prezentace:

1 Všechen Fill in the blanks with the appropriate form of všechen, using the correct number, gender, and case. Vzor: Já vím ___, co víš ty. Já vím všechno, co víš ty.

2 Všechen 1. ___ moji studenti znají ___ pády.

3 Všechen 1. Všichni moji studenti znají všechny pády. 2. Byla jsem včera na přednášce, ale ___ jsem nerozuměla.

4 Všechen 1.Všichni moji studenti znají všechny pády. 2. Byla jsem včera na přednášce, ale všemu jsem nerozuměla. 3. Jindřich vypil ___ pivo—už žádné není.

5 Všechen 1.Všichni moji studenti znají všechny pády. 2.Byla jsem včera na přednášce, ale všemu jsem nerozuměla. 3. Jindřich vypil všechno pivo—už žádné není. 4. Na ___ otázky dávám stejnou odpověď— nevím.

6 Všechen 4. Na všechny otázky dávám stejnou odpově ď —nevím. 5. Mluvila jsem s Honzou a se Zlatou, ale ještě jsem nemluvila se ___ studenty.

7 Všechen 4. Na všechny otázky dávám stejnou odpověd—nevím. 5. Mluvila jsem s Honzou a se Zlatou, ale ještě jsem nemluvila se všemi studenty. 6. Řekněte nám, prosím, ___ co víte o dějinách českého národa.

8 Všechen 6. Řekněte nám, prosím, všechno co víte o dějinách českého národa. 7. Milan má špatný rukopis. Nemohli jsme číst ___ slova v jeho dopise.

9 Všechen 6. Řekněte nám, prosím, všechno co víte o dějinách českého národa. 7. Milan má špatný rukopis. Nemohli jsme číst všechna slova v jeho dopise. 8. ___ moje sestry pracují na univerzitě.

10 Všechen 6. Řekněte nám, prosím, všechno co víte o dějinách českého národa. 7. Milan má špatný rukopis. Nemohli jsme číst všechna slova v jeho dopise. 8. Všechny moje sestry pracují na univerzitě. 9. Přečetla jsem ten časopis, ale nerozuměla jsem __ slovům.

11 Všechen 9. Přečetla jsem ten časopis, ale nerozuměla jsem všem slovům. 10. Doufám, že je ___ u vás v pořádku.

12 Všechen 9. Přečetla jsem ten časopis, ale nerozuměla jsem všem slovům. 10. Doufám, že je všechno u vás v pořádku. 11. Každý den mluvíme o ___, co píšou v novinách.

13 Všechen 9. Přečetla jsem ten časopis, ale nerozuměla jsem všem slovům. 10.Doufám, že je všechno u vás v pořádku. 11. Každý den mluvíme o všem, co píšou v novinách. 12. Řekla jsem ___ studentům, že dneska bude zkouška, ale ___ nepřišli.

14 Všechen 12. Řekla jsem všem studentům, že dneska bude zkouška, ale všichni nepřišli. 13. Mám „Zločin a trest“ nejradší ze ___ románů, které napsal Dostojevský.

15 Všechen 12. Řekla jsem všem studentům, že dneska bude zkouška, ale všichni nepřišli. 13. Mám „Zločin a trest“ nejradší ze všech románů, které napsal Dostojevský.


Stáhnout ppt "Všechen Fill in the blanks with the appropriate form of všechen, using the correct number, gender, and case. Vzor: Já vím ___, co víš ty. Já vím všechno,"

Podobné prezentace


Reklamy Google