Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Review Lesson 1: Nová slova Complete the following sentences using the appropriate vocabulary words from Review Lesson 1 of Contemporary Czech by Michael.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Review Lesson 1: Nová slova Complete the following sentences using the appropriate vocabulary words from Review Lesson 1 of Contemporary Czech by Michael."— Transkript prezentace:

1 Review Lesson 1: Nová slova Complete the following sentences using the appropriate vocabulary words from Review Lesson 1 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Nová slova 1. –Mileno, jdeš do kina dnes večer? –Ne, Honza mě pozval na ____.

3 Nová slova 1. –Mileno, jdeš do kina dnes večer? –Ne, Honza mě pozval na večeři. 2. –Máš ____? –Ano. –Tak si kup pivo.

4 Nová slova 1. –Mileno, jdeš do kina dnes večer? –Ne, Honza mě pozval na večeři. 2. –Máš žízeň? –Ano. –Tak si kup pivo. 3. Řekla jsem, že mám dobrý nápad, ale všichni se mi ___.

5 Nová slova 3. Řekla jsem, že mám dobrý nápad, ale všichni se mi smáli. 4. V úterý bude film, „Ostře sledované vlaky.“ Doufám, že všichni přijdete ___, abychom na vás nečekali.

6 Nová slova 3. Řekla jsem, že mám dobrý nápad, ale všichni se mi zasmali. 4. V úterý bude film, „Ostře sledované vlaky.“ Doufám, že všichni přijdete včas, abychom na vás nečekali. 5. Miloš řekl, že je mu zle a ___ __ na gauč.

7 Nová slova 5. Miloš řekl, že je mu zle a lehl se na gauč. 6. Jirka řekl, že přijede v pět, ale přijel až v osm. Tomu se už ne___, vždyt’ vím, že vždycky chodí pozdě.

8 Nová slova 5. Miloš řekl, že je mu zle a lehne se na gauč. 6. Jirka řekl, že přijede v pět, ale přijel až v osm. Tomu se už nedivím, vždyt’ vím, že vždycky chodí pozdě. 7. Obyčejně lítám do Evropy v noci a pak jsem strašně unavená, protože nemohu ___ v letadlech.

9 Nová slova 5. Miloš řekl, že je mu zle a lehne se na gauč. 6. Jirka řekla, že přijede v pět, ale přijel až v osm. Tomu se už nedivím, vždyt’ vím, že vždycky chodí pozdě. 7. Obyčejně lítám do Evropy v noci a pak jsem strašně unavená, protože nemohu spát v letadlech.

10 Nová slova 8. Dnes ráno jsem byla v restauraci. Obědnala jsem si hromadu palačinek, protože jsem měla velký ___. Pak jsem ale čekala asi čtyřicet minut než čišník přinesl ___. Ovšem jsem se na něho ___, protože pracuje tak pomalu.

11 Nová slova 8. Dnes ráno jsem byla v restauraci. Obědnala jsem si hromadu palačinek, protože jsem měla velký hlad. Pak jsem ale čekala asi čtyřicet minut než čišník přinesl snídani. Ovšem jsem se na něho rozzlobila, protože pracuje tak pomalu.


Stáhnout ppt "Review Lesson 1: Nová slova Complete the following sentences using the appropriate vocabulary words from Review Lesson 1 of Contemporary Czech by Michael."

Podobné prezentace


Reklamy Google