Ministerstvo pro místní rozvoj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Advertisements

RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Public Private Partnership – PPP 2004 Možnosti získání příspěvků z fondů EU při realizaci PPP projektů v ČR  Ing. Olga Pokorná (Ministerstvo dopravy ČR)
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu a Jednotného programového dokumentu Praha pro Cíl 2 Jihlava, 8.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Evropské strukturální fondy; Jak využít partnerství mezi městy a regiony pro lepší přístup k evropským.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Členění území naší vlasti
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
PROCES PROPLÁCENÍ A KONTROLY VÝDAJŮ PROJEKTU. KONTROLA VÝDAJŮ kontrolor pro vedoucího partnera projektu i partnera projektu z České republiky → Centrum.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Členění území naší vlasti
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Viktorie Klímová Cíle politiky HSS Cíl 1 - Podpora rozvoje zaostávajících regionů Cíl 2 - Podpora oblastí potýkajících.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Společný regionální operační program Budování rozvojového partnerství
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Členění území naší vlasti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu a Jednotného programového dokumentu Praha pro Cíl 2

î Společný regionální operační program Výsledný programový dokument ČR reagující na doporučení Evropské Komise předložit na programovací období 2004-2006 jediný regionálně orientovaný operační program, pomocí, kterého mohou regiony soudržnosti čerpat finanční pomoc ze strukturálních fondů.

î Globální cíl programu Dosáhnout trvalého hospodářského růstu a růstu kvality života obyvatel regionů na základě povzbuzování nových ekonomických aktivit s důrazem na tvorbu pracovních míst, na zlepšení kvality infrastruktury, na všeobecný rozvoj lidských zdrojů a prohlubování sociální integrace.

Rozložení ČR - NUTS 0 - NUTS III î Rozložení ČR - NUTS 0 - NUTS III NUTS 0 (1) NUTS I (1) NUTS II (8) Region soudržnosti NUTS III (14) kraj Česká republika Praha Střední Čechy Středočeský Severozápad Ústecký Karlovarský Jihozápad Plzeňský Jihočeský Severovýchod Liberecký Královéhradecký Pardubický Jihovýchod Vysočina Jihomoravský Střední Morava Olomoucký Zlínský Moravskoslezsko Moravskoslezský

î Rozložení ČR - NUTS II

î Rozložení ČR - NUTS III

Alokace na operační programy (2004 - 2006) î Alokace na operační programy (2004 - 2006) 454,33 mil € 31% SROP 174 mil € 12% OP Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství 319 mil € 22% OP Rozvoj lidských zdrojů 246 mi € 17% OP Infrastruktura 261 mil € 18% OP Průmysl a podnikání Podíl z SF NÁZEV Finanční pomoc z ERDF a ESF

Alokace na JPD2 a JPD3 programy (2004 - 2006) î Alokace na JPD2 a JPD3 programy (2004 - 2006) 58,783 mil € 71,283 mil € Jednotný programový dokument pro Prahu Cíl 2 Podíl z SF NÁZEV pro Prahu Cíl 3 Finanční pomoc z ERDF a ESF

Alokace na Fond soudržnosti (2004 - 2006) î Alokace na Fond soudržnosti (2004 - 2006) od 837,21 do 1053,37 mil € Fond soudržnosti Podíl z SF NÁZEV

Regionální podpora podnikání Regionální rozvoj infrastruktury î Podporované oblasti – priority Společného regionálního operačního programu Regionální podpora podnikání Regionální rozvoj infrastruktury Rozvoj lidských zdrojů a sociální integrace v regionech Rozvoj cestovního ruchu

Podpora podnikání ve vybraných regionech î Priorita 1 – Regionální podpora podnikání Globálním cílem priority je zvýšit prosperitu regionů rozvojem malých a středních podniků a řemesel a vytvářením nových pracovních příležitostí opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech

î Priorita 2 – Regionální rozvoj infrastruktury Zkvalitnění regionální dopravní a telekomunikační infrastruktury při respektování ochrany životního prostředí. opatření 2.1 Rozvoj dopravy v regionech opatření 2.2 Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech opatření 2.3 Regenerace a revitalizace vybraných měst

î Priorita 3 – Rozvoj lidských zdrojů v regionech Cílem priority je zlepšit životní podmínky obyvatel, zejména minorit, zvýšit jejich participaci na celoživotním učení a integrovat sociálně vyloučené skupiny do komunity k pracovnímu uplatnění. opatření 3.1 Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech opatření 3.2 Podpora sociální integrace v regionech opatření 3.3 Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů

î Priorita 4 – Rozvoj cestovního ruchu Cílem priority je zvýšit podíl cestovního ruchu na hospodářské prosperitě regionů a vytvářet nové pracovní příležitosti. opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch opatření 4.2 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch

î Alokace na SROP (2004 - 2006) Opatření 1.1 22,513 mil. € Opatření 2.3 Regenerace a revitalizace vybraných měst Opatření 2.2 Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech 151,96 mil. € Opatření 2.1 Rozvoj dopravy v regionech 45,138 mil. € Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Finanční pomoc z ERDF a ESF

î Alokace na SROP (2004 - 2006) 36,024 mil. € Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch 10,133 Opatření 3.3 Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů 37,142 Opatření 3.2 Podpora sociální integrace v regionech 45,025 Opatření 3.1 Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech Opatření 4.2 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu 72,060 mil. € Finanční pomoc z ERDF a ESF

Financování projektu – adicionalita (2004 - 2006) î Financování projektu – adicionalita (2004 - 2006) Evropská unie 454,333 mil € Česká republika 144,597 mil. € Státní rozpočet 41,416 mil. € Krajské rozpočty 39,578 mil. € Rozpočty obcí 28,144 mil. € SFDI 35,458 mil. € Soukromé zdroje 31,857 mil. €

národní rozvojový plán; programový dokument; programový dodatek; î Struktura dokumentů SROP národní rozvojový plán; programový dokument; programový dodatek; Operační manuál: - příručka pro žadatele; - příručka administrace; - příručka kontrolora; - příručka k proplácení (příjemce); * brožury, letáky, web

popis současné situace; předběžné hodnocení programu; î Struktura programového dokumentu popis současné situace; předběžné hodnocení programu; orientace programu; priority a opatření; finanční plán programu; implementace opatření;

priority a popis opatření; programové indikátory a cíle; î Struktura programového dodatku strategie programu; priority a popis opatření; programové indikátory a cíle; finanční rámec; publicita programu; přílohy (výběrová kriteria projektů přijatelné výdaje projektů);

systém řízení dokumentace; legislativní rámec; řízení SROP; î Struktura Operačního manuálu systém řízení dokumentace; legislativní rámec; řízení SROP; administrace projektů; finanční řízení; finanční kontrola; monitorování a hodnocení; audit; publicita;

obecné zásady programu; poskytování informací žadateli; î Struktura Příručky pro žadatele obecné zásady programu; poskytování informací žadateli; způsob vyhlášení výzvy k předkládání projektů; místa pro předkládání žádostí; postup při předkládání žádostí; hodnocení a výběr projektů;

vypracování a podpis smlouvy; výběrové řízení na dodavatele; î Struktura Příručky pro žadatele vypracování a podpis smlouvy; výběrové řízení na dodavatele; podmínky pro realizaci projektu; výpověď smlouvy; neplnění smlouvy; monitorování; přílohy;

obecné zásady programu; poskytování informací žadateli; î Struktura Příručky pro žadatele obecné zásady programu; poskytování informací žadateli; způsob vyhlášení výzvy k předkládání projektů; místa pro předkládání žádostí; postup při předkládání žádostí; hodnocení a výběr projektů;

vypracování a podpis smlouvy; výběrové řízení na dodavatele; î Struktura Příručky pro žadatele vypracování a podpis smlouvy; výběrové řízení na dodavatele; podmínky pro realizaci projektu; výpověď smlouvy; neplnění smlouvy; monitorování; přílohy;

kontakty na zainteresované subjekty; popis kontroly interim a ex-post; î Struktura příručky k proplácení (příjemce) kontakty na zainteresované subjekty; popis kontroly interim a ex-post; práva a povinnosti kontrolované osoby a kontrolora; odstoupení od smlouvy; oznamování a schvalování změn projektu;

analýza nákladů a výnosů; logický rámec; studie proveditelnosti; î Předběžný výčet povinných příloh analýza nákladů a výnosů; logický rámec; studie proveditelnosti; doklady o beztrestnosti; doklady o vlastnictví; projektová dokumentace zpracovaná do úrovně potřebné k vydání územního rozhodnutí;

podrobný rozpočet k dokumentaci; î Předběžný výčet povinných příloh podnikatelský plán; podrobný rozpočet k dokumentaci; podklady pro zjištění finančního zdraví žadatele; doklad o subjektivitě žadatele; smlouva o běžném účtu určeného k platbám; stanovisko potřeby hodnocení EIA; seznam příloh;

(kromě priority 1 a podopatření 4.1.1 a 4.2.1) î Předkládání projektů přibližně 3 krát ročně na místně příslušném sekretariátu regionální rady; (kromě priority 1 a podopatření 4.1.1 a 4.2.1) předkládání žádostí v elektronické podobě; forma zapečetěných obálek: 2 paré tištěných žádostí, 2 paré povinných příloh, 1x elektronická verze žádosti

na úrovni Regionálních rad = NUTS II; î Výběr a proplácení projektů na úrovni Regionálních rad = NUTS II; podle dosažené bodové úrovně projektu; bodování je prováděno na základě bodovacích tabulek; náročnější projekty posuzují experti; proplácení až po ukončení realizace projektu a kontrole na místě ze strany Centra pro regionální rozvoj, a to pouze uznatelné náklady;

Individuální projekty větší projekty (infrastruktura,…) î Implementace programu Individuální projekty větší projekty (infrastruktura,…) Grantové schéma menší projekty (malé s střední podniky, neziskové projekty,…)

Individuální projekty

Grantové schéma

Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha î Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha Centrální pracoviště Řídící orgánu Mgr. Jourová Věra (ředitelka odboru) tel: +420 22486 1557 jouver@mmr.cz Ing. Paláčková Jana (zástupkyně ředitele) tel: 420 22486 1519 paljan@mmr.cz Rohanová Markéta tel: +420 22486 1710 rohmar@mmr.cz Praha, MMR, Staroměstské nám. 6, Praha 1

Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha î Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha Centrální pracoviště Řídící orgánu Ing. Gross Petr tel.: +420 22486 1209 gropet@mmr.cz RNDr. Jeřábek Jan tel: +420 22486 1238 jerjan@mmr.cz Horáčková Jana tel: +420 22486 1224 horjan2@mmr.cz Praha, Centrální pracoviště MMR, Staroměstské nám. 6, Praha 1

Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha î Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha Centrální pracoviště Řídící orgánu Ing. Novotný Jiří tel: +420 22486 1245 novjir@mmr.cz RNDr. Prančl Karel tel.: +420 22486 1232 prakar@mmr.cz Mgr. Krůželová Ivana tel: +420 22486 1669 kruiva@mmr.cz Praha, Centrální pracoviště MMR, Staroměstské nám. 6, Praha 1

Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha î Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha Centrální pracoviště Řídící orgánu Ing. Mazal Rostislav tel: +420 22486 1379 mazros@mmr.cz Horáčková Jana tel: +420 22486 1224 horjan2@mmr.cz Ing. Novotný Jiří tel: +420 22486 1245 novjir@mmr.cz Praha, Centrální pracoviště MMR, Staroměstské nám. 6, Praha 1

Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha î Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha Centrální pracoviště Řídící orgánu RNDr. Prančl Karel tel.: +420 22486 1232 prakar@mmr.cz Mgr. Krůželová Ivana tel: +420 22486 1669 kruiva@mmr.cz Ing. Mazal Rostislav tel: +420 22486 1379 mazros@mmr.cz Praha, Centrální pracoviště MMR, Staroměstské nám. 6, Praha 1

Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha î Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha Centrální pracoviště Řídící orgánu Ing. Nováková Růžena tel: +420 22486 1407 novruz@mmr.cz Ing. Jedličková Renata tel: +420 22486 1709 jedren@mmr.cz Ing. Lýková Daniela tel: +420 22486 1283 lykdan@mmr.cz Praha, Centrální pracoviště MMR, Staroměstské nám. 6, Praha 1

Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha î Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha Centrální pracoviště Řídící orgánu Ing. Hrůzová Renata tel: +420 22486 1344 hruren@mmr.cz Ing. Vážanská Martina tel: +420 22486 1703 vazmar@mmr.cz Ing. Hlaváč Tomáš tel: +420 22486 1294 hlatom@mmr.cz Praha, Centrální pracoviště MMR, Staroměstské nám. 6, Praha 1

Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha î Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha Centrální pracoviště Řídící orgánu Ing. Dohnálková Martina tel: +420 22486 1279 dohmar@mmr.cz Ing. Soukupová Radka tel: 22486 1383 sourad@mmr.cz Praha, Centrální pracoviště MMR, Staroměstské nám. 6, Praha 1

Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha î Kontakty - Řídící orgán SROP a JPD Praha Centrální pracoviště Řídící orgánu Hartychová Šárka Ing. tel: +420 227010482 harsar@mmr.cz Praha, Slezská ul. 7, 120 56 Praha 2 Sekretariát Regionální rady regionu Mgr. Marek Kupsa (vedoucí) tel.: + 420 257 280 642 kupsa@kr-s.cz Praha, Zborovská 11 PSČ 150 21

Kontakty - region soudržnosti Střední Čechy î Kontakty - region soudržnosti Střední Čechy Sekretariát Regionální rady Ing. Jiří Kořínek tel.: + 420 257 280 827 korinek@kr-s.cz Ing. Iveta Červenková tel.: + 420 257 280 818 cervenkova@kr-s.cz Praha, Zborovská 11 PSČ 150 21, Praha 5

Kontakty - region soudržnosti Střední Čechy î Kontakty - region soudržnosti Střední Čechy Regionální kancelář Centra pro regionální rozvoj Zdeněk Dlouhý Ing. (vedoucí) tel: +420 221 580 231 harsar@mmr.cz Praha, Vinohradská 46, 120 00 Praha 2

Kontakty - region soudržnosti Jihozápad î Kontakty - region soudržnosti Jihozápad Regionální kancelář Řídícího orgánu Vilímová Anna Ing. tel: +420 387693114 Jakšík Stanislav RNDr. tel: +420 387693216 Jarolímek Michal Mgr. tel:+420 387693216 České Budějovice, Rudolfovská 80, 370 13 České Budějovice

Kontakty - region soudržnosti Jihozápad î Kontakty - region soudržnosti Jihozápad Sekretariát Regionální rady Ing. Andrea Nádravská (vedoucí) tel.: + 420 386 720 213 nadravska@kraj-jihocesky.cz Mgr. Kateřina Kofroňová tel: + 420 386 720 342 kofronova@kraj-jihocesky.cz Pavla Janečková tel: + 420 386 720 384 janeckova@kraj-jihocesky.cz České Budějovice, U Zimního stadionu 1952/2, PSČ 370 76, České Budějovice

Kontakty - region soudržnosti Jihozápad î Kontakty - region soudržnosti Jihozápad Sekretariát Regionální rady Mgr. Petr Pelcl (vedoucí) tel.: + 420 377 195 576 petr.pelcl@kraj-plzensky.cz MGR. David Jirka tel.: + 420 377 195 017 trnka@kraj-plzensky.cz Bc. Petra Kůsová tel: + 420 377 195 618 kusova@kraj-plzensky.cz Plzeň, Škroupova 18, PSČ 306 14, Plzeň, místnost č. 148

Kontakty - region soudržnosti Jihozápad î Kontakty - region soudržnosti Jihozápad Regionální kancelář Centra pro regionální rozvoj Ing. Pavel Bouška CSc. (vedoucí) tel.: +420 382 224 414 bouska@crr.cz Písek, Karlova 108, 397 01 Písek

Kontakty - region soudržnosti Jihovýchod î Kontakty - region soudržnosti Jihovýchod Regionální kancelář Řídícího orgánu Ondráčková Marcela Ing. tel: +420 542 519 177 ondmar@mmr.cz Šimková Pavla Mgr. tel: +420 542519118 simpav@mmr.cz Burová Jitka Ing. tel: +420 542519 120 burjit@mmr.cz Brno, Moravské nám. 3, 602 00 Brno

Kontakty - region soudržnosti Jihovýchod î Kontakty - region soudržnosti Jihovýchod Sekretariát Regionální rady Mgr. Marta Horká tel.: + 420 541 651 334 horka.marta@kr-jihomoravsky.cz Mgr. Milan Žondra tel.: + 420 541 651 319 zondra.milan@kr-jihomoravsky.cz Petra Soukupová tel.: + 420 541 651 306 soukupova.petra@kr-jihomoravsky.cz Brno, Žerotínovo nám. 3/5 PSČ 601 82 Brno

Kontakty - region soudržnosti Jihovýchod î Kontakty - region soudržnosti Jihovýchod Sekretariát Regionální rady RNDr. Martin Černý (vedoucí) tel.: + 420 564 602 530 cerny.m@kr-vysocina.cz Ing. Jiřina Šedová tel.: + 420 564 602 545 sedova.j@kr-vysocina.cz Jaromíra Lojdová tel.: + 420 564 602 544 lojdova.j@kr-vysocina.cz Jihlava, Žižkova 16, PSČ 586 01 Jihlava

Kontakty - region soudržnosti Jihovýchod î Kontakty - region soudržnosti Jihovýchod Regionální kancelář Centra pro regionální rozvoj Ing. Dušan Sláma (vedoucí) tel.: +420 541 213 134 email: slama@crr.cz Jihlava, Žižkova 16, PSČ 586 01 Jihlava

Kontakty - region soudržnosti Střední Morava î Kontakty - region soudržnosti Střední Morava Regionální kancelář Řídícího orgánu Římská Jana Ing. tel: +420 587334400 rimjan@mmr.cz Šupová Ivana Ing. tel: +420 585244635 supiva@mmr.cz Švec Vilém Ing. tel: +420 587334403 svevil@mmr.cz Brno, Moravské nám. 3, 602 00 Brno

Kontakty - region soudržnosti Střední Morava î Kontakty - region soudržnosti Střední Morava Sekretariát Regionální rady JUDr. Zdeňka Šrámková (vedoucí) tel.: + 420 585 508 656 z.sramkova@kr-olomoucky.cz Ing. Hana Skopalíková tel.: + 420 585 508 670 hana.skopalikova@kr-olomoucky.cz Dagmar Číhalová tel.: + 420 585 508 669 d.cihalova@kr-olomoucky.cz Olomouc, Jeremenkova 40a, PSČ 779 11 Olomouc

Kontakty - region soudržnosti Střední Morava î Kontakty - region soudržnosti Střední Morava Sekretariát Regionální rady Ing. David Rébl tel: +420 585 508 655 d.rebl@kr-olomoucky.cz Olomouc, Jeremenkova 40a, PSČ 779 11 Olomouc

Kontakty - region soudržnosti Střední Morava î Kontakty - region soudržnosti Střední Morava Sekretariát Regionální rady Ing. Marek Beran tel.: + 420 577 043 303 marek.beran@kr-zlinsky.cz Ing. David Mareček tel.: + 420 577 043 251 david.marecek@kr-zlinsky.cz Zlín, tř. T. Bati 3792 PSČ 761 90 Zlín

Kontakty - region soudržnosti Střední Morava î Kontakty - region soudržnosti Střední Morava Sekretariát Regionální rady Ing. Blanka Dostálová tel.: + 420 577 043 299 blanka.dostalova@kr-zlinsky.cz Mgr. Petra Kučerová tel.: + 420 577 043 298 petra.kucerova@kr-zlinsky.cz Zlín, tř. T. Bati 3792 PSČ 761 90 Zlín

Kontakty - region soudržnosti Střední Morava î Kontakty - region soudržnosti Střední Morava Regionální kancelář Centra pro regionální rozvoj RNDr. Karel Schmied (vedoucí) tel.: +420 585 207 704 email: schmied@crr.cz Olomouc, Blanická 1, 772 00 Olomouc

Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko î Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko Regionální kancelář Řídícího orgánu Stropková Gabriela Ing. tel: +420 553696162 strgab@mmr.cz Holušová Marie Mgr. tel: +420 553696154 holmar@mmr.cz Opava, Horní nám. 2, 746 57 Opava

Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko î Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko Regionální kancelář Řídícího orgánu Schnirch Jiří Ing., arch. tel: +420 596110546 schjir@mmr.cz Ostrava, Veleslavínova 4, 702 00 Ostrava

Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko î Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko Sekretariát Regionální rady Ing. Petra Chovanioková tel.: + 420 595 622 318 petra.chovaniokova@kr-moravskoslezsky.cz Ing. Alena Dvorská tel.: + 420 595 622 931 alena.dvorska@kr-moravskoslezsky.cz Ing. Lucie Mádrová tel.: + 420 595 622 309 lucie.madrova@kr-moravskoslezsky.cz Ostrava, 28. října 117 PSČ 702 18 Ostrava

Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko î Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko Sekretariát Regionální rady Ing. Hana Myšková tel.: + 420 595 622 544 hana.myskova@kr-moravskoslezsky.cz Ing. Pavel Studénka tel.: + 420 595 622 460 pavel.studenka@kr-moravskoslezsky.cz Mgr. Jiří Svobodník tel.: + 420 595 622 933 jiri.svobodnik@kr-moravskoslezsky.cz Ostrava, 28. října 117 PSČ 702 18 Ostrava

Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko î Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko Sekretariát Regionální rady Mgr. Radka Sýkorová tel.: + 420 595 622 542 radka.sykorova@kr-moravskoslezsky.cz Mgr. Martin Štefka tel.: + 420 595 622 932 martin.stefka@kr-moravskoslezsky.cz Ostrava, 28. října 117 PSČ 702 18 Ostrava

Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko î Kontakty - region soudržnosti Moravskoslezsko Regionální kancelář Centra pro regionální rozvoj Ing. Helena Tlučhořová tel.: +420 597 081 424 email: tluchorova@crr.cz Ostrava, ul. 28. října 165, 709 00 Ostrava

Kontakty - region soudržnosti Severozápad î Kontakty - region soudržnosti Severozápad Regionální kancelář Řídícího orgánu Brandejs Rostislav Ing. tel: +420 475651131 braros@mmr.cz Kříž Petr Ing. tel: +420 475651131 kripet@mmr.cz Ústí nad Labem, Masarykova 19/275 , 403 40 Ústí nad Labem

Kontakty - region soudržnosti Severozápad î Kontakty - region soudržnosti Severozápad Regionální kancelář Řídícího orgánu Kynčilová Lenka Ing. tel:+420 474616114 kynlen@mmr.cz Chomutov, Školní ul. 5336, 430 01 Chomutov

Kontakty - region soudržnosti Severozápad î Kontakty - region soudržnosti Severozápad Sekretariát Regionální rady Ing. Josef Švajgl (vedoucí) tel.: + 420 353 502 272 (Sekretariát RR) tel.: + 420 353 331 509 (Kraj. úřad KV) josef.svajgl@kr-karlovarsky.cz Ing. Jiří Červinka tel.: +420 353 502 341 jiri.cervinka@kr-karlovarsky.cz Ing. Alena Loulová tel.: + 420 353 502 207 alena.loulova@kr-karlovarsky.cz Karlovy Vary, Závodní 353/88, PSČ 36021 Karlovy Vary

Kontakty - region soudržnosti Severozápad î Kontakty - region soudržnosti Severozápad Sekretariát Regionální rady Marie Rosenbergová tel.: + 420 474 616 241 marie.rosenbergova@nuts2severozapad.cz Ivana Švecová tel.: + 420 474 616 244 ivana.svecova@nuts2severozapad.cz Bc. Lucie Jägerová lucie.jagerova@nuts2severozapad.cz Chomutov, Školní 5336, PSČ 430 01 Chomutov

Kontakty - region soudržnosti Severozápad î Kontakty - region soudržnosti Severozápad Regionální kancelář Centra pro regionální rozvoj Ing. Petr Uhříček tel.: +420 474 623 720 uhricek@crr.cz Chomutov, Školní 5336, PSČ 430 01 Chomutov

Kontakty - region soudržnosti Severovýchod î Kontakty - region soudržnosti Severovýchod Regionální kancelář Řídícího orgánu Vašák Zdeněk Ing. tel: +420 495052255 vaszde@mmr.cz Havrdová Michaela Ing. tel:+420 49 5052233 havmic@mmr.cz Hradec Králové, Eliščino nábřeží 375, 500 02

Kontakty - region soudržnosti Severovýchod î Kontakty - region soudržnosti Severovýchod Sekretariát Regionální rady Ing. Klára Dostálová (vedoucí) tel.: + 420 495 817 191 kdostalova@kr-kralovehradecky.cz Ing. Lenka Vašátková tel: +420 495 817 492 lvasatkova@kr- kralovehradecky.cz Ing. Iva Krunčíková tel.: + 420 777 648 211 ikruncikova@kr-kralovehradecky.cz Hradec Králové, Wonkova 1142, PSČ 500 02 Hradec Králové

Kontakty - region soudržnosti Severovýchod î Kontakty - region soudržnosti Severovýchod Sekretariát Regionální rady Ing. Martina Zemanová tel: + 420 466 026 323 martina.zemanova@pardubickykraj.cz Ing. Michaela Křížová tel.: + 420 466 026 306 michaela.krizova@pardubickykraj.cz Pardubice, Komenského nám. 125, PSČ 532 11

Kontakty - region soudržnosti Severovýchod î Kontakty - region soudržnosti Severovýchod Sekretariát Regionální rady Ing. Filip Poříz (vedoucí) tel: +420 485 226 625 filip.poriz@kraj-lb.cz Ing. Richard Klimeček tel.: + 420 485 226 582 richard.klimecek@kraj-lbc.cz Ing. Iva Javorská tel.: + 420 485 226 575 iva.javorska@kraj-lbc.cz Liberec, U Jezu 642/2a, PSČ 461 80 Liberec 2

Kontakty - region soudržnosti Severovýchod î Kontakty - region soudržnosti Severovýchod Sekretariát Regionální rady Ing. Anna Brádlerová tel.: + 420 485 226 575 anna.bradlerova@kraj-lbc.cz Liberec, U Jezu 642/2a, PSČ 461 80 Liberec 2

Kontakty - region soudržnosti Severovýchod î Kontakty - region soudržnosti Severovýchod Regionální kancelář Centra pro regionální rozvoj Ing. Leoš Macura (vedoucí) tel.:+420 495 580 411 macura@crr.cz Hradec Králové, U koruny 73, 500 02, Hradec Králové

Zájemci o průběžné poskytování informací mohou zaslat svůj kontakt na: î Kontakty Zájemci o průběžné poskytování informací mohou zaslat svůj kontakt na: srop@mmr.cz Budou zařazeni do databáze pravidelně obesílaných partnerů o aktualitách v programu

www.strukturalni-fondy.cz www.mmr.cz www.evropska-unie.cz î Důležité odkazy www.strukturalni-fondy.cz www.mmr.cz www.evropska-unie.cz

Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu a Jednotného programového dokumentu Praha pro Cíl 2 Děkuji za pozornost. srop@mmr.cz