Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/66.00031 Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
PROJEKTOVÉ ZÁMĚRY LIBERECKÉHO KRAJE Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Kvalita v sociálních službách jako proces
Individuální projekt OP VVV
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
Model intenzivní podpory
Klíčové aktivity projektu
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Intenzivní podpora škol
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického plánování a profesní kvalifikace

Obecné vymezení projektu Hlavní cíle projektu: - I ndividuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb pro zavádění standardů kvality - Vzdělávání v řízení rozvoje organizace -V zdělávání zaměstnanců Doba realizace projektu: až Rozpočet projektu: ,00 Kč Financování projektu bylo podpořeno z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Realizace projektu v JČ Zapojené organizace v Jihočeském kraji: 1 x azylový dům 3 x zařízení pro zdravotně postižené 5 x služby pro seniory (4xDD a 1x PS) 2 x NZDM 2 x odborné sociální poradenství

Realizace projektu v ZČ Zapojené organizace v Plzeňském kraji 1 x azylový dům 1 x denní stacionář 2 x zařízení pro zdravotně postižené 5 x služby pro seniory (2xDS a 3 x PS) 1 x NZDM 3 x odborné sociální poradenství 1 x ranná péče 1x sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi 1 x sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Standardy kvality Vstupní audit Zjištění úrovně naplňování standardů kvality sociálních služeb přímo v organizac í ch Probíhaly rozhovory s vedoucími i odbornými pracovníky Byla studována a připomínkována relevantní dokumentace (vnitřní směrnice, domovní řád apod.) Zápis z auditu

Standardy kvality Individuální konzultace Vychází z výsledků vstupního auditu Hlavní náplň: Identifikace a řešení konkrétních chybějících nebo nesprávně nastavených postupů v organizaci Podpora kompetentních pracovníků v zavádění standardů kvality do praxe Bylo poskytnuto průměrně 37 hod konzultací na organizaci

Standardy kvality Cvičná inspekce Navození reálných podmínek srovnatelných se skutečnou inspekcí kontrolního orgánu Cílem této aktivity bylo umožnit pracovníkům organizací ověření úrovně naplňování standardů kvality a prokazovat jejich správné nastavení Celkem bylo provedeno 22 inspekcí

Strategické plánování Cílem plánování je nalezení shody o budoucím směřování organizace a naplánování konkrétních kroků a rozdělení zodpovědností, které vývoj plánovaným směrem zajistí. Výstupem je vytvoření jasného strategického rámce rozvoje v oblastech týkající se řízení organizace, personálních požadavků, finančního zajištění chodu organizací atd.

Strategické plánování Konzultanti vedou zúčastněné procesem plánování; účastníci jsou ti, kteří vytvářejí podobu strategického plánu organizace Zapojeni jsou všichni relevantní pracovníci (ředitel, vedoucí služeb, pracovníci) v počtu maximálně 12 osob Trvání semináře: 2 dny Plánovací semináře proběhly ve 13 organizacích (NNO, zřizovatelé: kraje, obce, církve)

Strategické plánování Struktura plánování SWOT analýza stavu organizace Definování příležitostí a ohrožení pro budoucnost organizace Vize organizace – tvorba dlouhodobého strategického cíle organizace Definování strategických směrů rozvoje organizace Implementace strategického plánu (mechanismy kontroly a aktualizace strategického plánu)

Vzdělávání zaměstnanců Kurz Do projektu bylo zařazeno zprostředkování a uhrazení akreditovaného kvalifikačního kurzu pro zaměstnance poskytovatelů sociálních služeb. Tento kurz byl určen zaměstnancům, kteří nesplňují nároky na odbornou způsobilost pracovníka v sociálních službách dle § 116 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. V JČ bylo vzděláváno 8 pracovníků ze 2 zařízení V ZČ bylo vzděláváno 16 pracovníků z 5 zařízení

Produkty Další informace Publikace zpracovávající zkušenosti z konzultačních procesů a spolupráce s poskytovateli je možné v digitální podobě stáhnout na internetových stránkách Na webových stránkách je možné získat další informace k projektu

Děkujeme za pozornost