PREZENTACE ORGANIZACE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PREZENTACE ORGANIZACE
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Sociální služby města Velké Meziříčí
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Komunikace mezi generacemi
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Denní centrum SVÍTÁNÍ, o.p.s.
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
Sociálně terapeutické dílny
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terénní programy.
Terapeutické komunity
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociálně aktivizační služby
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

PREZENTACE ORGANIZACE Občanské sdružení Nezávislý Život www.nezavislyzivot.cz Občanské sdružení Nezávislý Život Náměstí 17. Listopadu 520, 294 71 Benátky nad Jizerou Tel: 775 114 625

O NÁS Občanské sdružení Nezávislý život o.s. vzniklo v Benátkách nad Jizerou v roce 2004, kdy začalo poskytovat sociální službu Odborné sociální poradenství. V roce 2008 se činnost sdružení rozšířila o poskytování sociální služby Osobní asistence. Nyní jsou tyto služby poskytovány v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi, v Benátkách nad Jizerou, v Praze 6 a v okolí těchto měst. Posláním občanského sdružení Nezávislý život je poskytovat mladým dospělým a dospělým lidem s mentálním, tělesným, zdravotním či kombinovaným postižením začlenění do běžné společnosti dle svých představ a přání a poskytovat ochranu před sociálním vyloučením formou nepřetržité terénní služby Osobní asistence a bezplatné terénní služby Odborného sociálního poradenství. Občanské sdružení Nezávislý život Náměstí 17. Listopadu 520, 294 71 Benátky nad Jizerou Tel: 775 114 625

podpora samostatnosti, nezávislosti, individuálního rozvoje CÍLE podpora uživatelů žít srovnatelným způsobem života jako jejich vrstevníci bez postižení podpora samostatnosti, nezávislosti, individuálního rozvoje podpora při začleňování do běžného života v přirozeném prostředí podpora v uplatňování základních práv a oprávněných zájmů zajištění stabilního a kvalitního fungování sociální služby spokojenost člověka s vědomím vlastní sebeúcty a respektem ostatních Občanské sdružení Nezávislý život Náměstí 17. Listopadu 520, 294 71 Benátky nad Jizerou Tel: 775 114 625

OSOBNÍ ASISTENCE – identifikátor služby 9951392 Cílem služby Osobní asistence je zajistit uživatelům snížení závislosti na pomoci jiných fyzických osob či institucionální péče a nabídnout možnost samostatného života v běžném prostředí se vším, co k takovému životu patří. Podporovat uživatele v dodržování jejich lidských práv a svobod ve všech složkách běžného života. Udržet dostupnou hodinovou sazbu formou možného poskytování kolektivní osobní asistence. Vizí je plně integrovaný člověk s minimální podporou jiné fyzické osoby. Cílovou skupinu uživatelů tvoří mladí dospělí a dospělí lidé s mentálním, tělesným, zdravotním či kombinovaným postižením. Místní a časová dostupnost - Služba osobní asistence je službou terénní a uživatelům je nabízeno její čerpání 24 hodin denně. Občanské sdružení Nezávislý život Náměstí 17. Listopadu 520, 294 71 Benátky nad Jizerou Tel: 775 114 625

ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ – identifikátor služby 2436647 Cílem služby Odborné sociální poradenství je spokojený člověk, s vědomím vlastní sebeúcty a respektem ostatních. Chceme, aby si naši uživatelé sami či s naší pomocí vydobyli respekt veřejnosti, aby byli vnímáni jako lidé společnosti prospěšní a žádoucí. Cílovou skupinu uživatelů tvoří mladí dospělí a dospělí s mentálním, tělesným, zdravotním či kombinovaným postižením. Služba je poskytována terénně, tzn. na místě předem dohodnutém. Dále je možnost službu čerpat na kontaktních místech sdružení poskytovaných firmou Progrespo (Maxe Švabinského 111, Stará Boleslav, Pražská 743, Benátky nad Jizerou, Roztocká 33, Praha 6), telefonicky či emailem. Služba reaguje na písemné požadavky do 3 pracovních dnů. Občanské sdružení Nezávislý Život Náměstí 17. Listopadu 520, 294 71 Benátky nad Jizerou Tel: 775 114 625

KONTAKT Občanské sdružení Nezávislý život o.s. Náměstí 17. listopadu 520/17 294 71 Benátky nad Jizerou E-mail: nezavisly.zivot@seznam.cz IČO: 266 79 663 Tel/Fax: 326 313 014, Tel: 775 114 625 Bankovní spojení: 51-1001410217/0100 Vedení sdružení Mgr. Jana Pokorná, tel: 775 114 625 Vedoucí služby Odborné sociální poradenství Mgr. Jana Pokorná, tel: 775 114 625 Vedoucí služby Osobní asistence Zuzana Kovaříková, DiS., tel: 777 726 144 Občanské sdružení Nezávislý život Náměstí 17. Listopadu 520, 294 71 Benátky nad Jizerou Tel: 775 114 625

Občanské sdružení Nezávislý život Náměstí 17. Listopadu 520, 294 71 Benátky nad Jizerou Tel: 775 114 625