Gilzayova Elmira, učo: 401370. Obsah práce: 1. Legislativní základ 2. Obecné informace 3. Daňový systém 1. Federální daně a poplatky 2. Regionální daně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
4. Cvičení – Vliv zdanění na finanční rozhodování 1FP211.
Advertisements

JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
Struktura daní v ČR.
Tato prezentace byla vytvořena
Daně.
DPH Nepřímá daň Všeobecná daň ze spotřeby
Silniční daň.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně – opakování I Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
Struktura daní v ČR.
Struktura daní v ČR.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Daň z příjmů právnických osob
DAŇOVÝ SYSTÉM České republiky. Daňový systém České republiky je ve svých hlavních znacích podobný systémům většiny vyspělých zemí Daňový systém České.
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
TÉMA: Daň z nemovitostí
DPH – daň z přidané hodnoty
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
definice daně přímé daně (daň z příjmu, majetkové daně) nepřímé daně
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
Majetkové daně Daň z nemovitostí Silniční daň Daň dědická Daň darovací Daň z převodu nemovitostí.
DANĚ Seznámení se základními typy daní VY_32_INOVACE_7A18 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Karel Hübner.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
Důchodové daně Petr Mrkývka.
Daňová teorie a politika
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
5. téma: Veřejné příjmy – charakteristika, druhy a členění
IFA Česká republika 1 Novela zákona o kolektivním investování / Dopady do daní z příjmů Kateřina Hycnarová 11. října 2011.
Hospodaření, ekonomika. hospodaření ekonomická činnost : výroba spotřeba obchod, směna vlastnosti dobrého hospodaření hospodárnost – promýšlení všech.
Daň z příjmů právnických osob Michal Radvan
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Finanční a rozpočtové právo
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
Druhy daní Daně FO.
DANĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Právní podmínky podnikání Obchodní firma Obchodní rejstřík.
Daň z příjmů právnických osob Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jitka Jirmanová Název materiálu:
Ekonomika Přímé daně 4. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.4_2_08.
Daň z příjmů fyzických osob. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Ing. Veronika Dostálková MBA Daňová soustava Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Daňová soustava v ČR Daně tvoří významnou část příjmů státního rozpočtu a jsou významným nástrojem ovlivňování ekonomiky státem Daně tvoří významnou část.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Daňový systém ČR Rozdělení daní. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
Daň silniční a daň z hazardních her
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
Majetkové daně Michal Radvan.
DAŇOVÁ SOUSTAVA CHARAKTERISTIKA DANÍ.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
DAŇOVÁ SOUSTAVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Transkript prezentace:

Gilzayova Elmira, učo:

Obsah práce: 1. Legislativní základ 2. Obecné informace 3. Daňový systém 1. Federální daně a poplatky 2. Regionální daně 3. Místní daně 4. Zvláštní daňové režimy 4. Statistické údaje 5. Zdroje

Legislativní základ  Základem ruského daňového systému je Daňový zákoník  Kromě toho, ruský daňový systém zahrnuje federální zákony o daních a poplatcích, přijatých v souladu s tímto zákoníkem.

Obecné informace Počet obyvatel143,2 mil. obyvatel ( ). HDP na obyvatele (USD)16 700$ Rok zavedení DPH1992 Inflace (%)6,1% Nezaměstnanost (%)6,6% Daňová kvóta (%)36,6%

Obecné informace Daně Federální daně a poplatky Regionální daněMístní daněZvláštní daňové režimy Působí na celé území Ruska. Regiony mohou změnit daňové sazby daňové úlevy platební podmínky Místní úřady mohou změnit: daňové sazby daňové úlevy platební podmínky Nahrazuje tři typy daní jedinou daní.

Federální daně a poplatky Regionální daně Místní daně Permsky kraj Perm Obecné informace

Daňový systém  Federální daně a poplatky 1. daň z přidané hodnoty; 2. spotřební daň; 3. daň z příjmů fyzických osob; 4. daň z příjmů právnických osob; 5. daň z těžby; 6. vodní daň; 7. poplatky za lov zvířat a využívání vodních biologických zdrojů; 8. státní poplatky

Daňový systém  Regionální daně: 1. daň z majetku právnických osob; 2. daň z hazardních her; 3. daň z motorových vozidel;  Místní daně: 1. daň z pozemků; 2. daň z majetku fyzických osob

Daňový systém  Zvláštní daňové režimy zahrnují: 1. daňový systém pro zemědělské producenty (jednotná zemědělská daň); 2. zjednodušený systém zdanění; 3. systém zdanění v podobě jediné daně z příjmů dopočtené pro určité činnosti

Daň z přidané hodnoty Poplatníci: 1. právnické osoby 2. OSVČ (osoba samostatně výdělečně činná) Předmět daně - Realizace prací, zboží a služeb v Rusku Osvobozeni od daně jsou: 1. Zahraniční organizace, jejichž činnost souvisí s organizací XXII. Zimních olympijských her a XI. paralympijských her roku 2014 v Soči (do ), 2. Pokud tržby za tři předcházející kalendářní měsíce (bez DPH) nepřesahují 2 milionů rublů. Sazby: 1. 0% (export, kosmické zboží) 2. 10% (potraviny, dětské výrobky, tisk, zdravotnické výrobky z domácí i zahraniční produkce) % v případech, které nejsou uvedeny v odstavcích 1 a /110, 18/118 Daňové období - Kvartál

Spotřební daň Poplatníci: 1. právnické osoby 2. OSVČ Předmět daně: 1. Alkoholické nápoje 2. Tabákové výrobky 3. Auta a motocykly nad 150 hp 4. Pohonné hmoty a maziva Sazby:  pevná  ad valorem (v procentech)  smíšená Daňové období - Kalendářní měsíc

Daň z příjmů fyzických osob Poplatníci: 1. daňoví rezidenti Ruské federace, 2. Jedinci, kteří dostávají příjem ze zdrojů v Ruské federaci a nejsou daňovými rezidenty Ruské federace. Předmět daně: příjmy fyzických osob Sazby:  13%, pokud není uvedeno jinak  35% (výhry a ceny (pro část, která přesahuje 4000 rublů); výnosy z úroků z bankovních vkladů (při překročení určité částky)  30% z příjmů pro nerezidenty, s výjimkou příjmů obdržených jako "dividendy" - sazba15%; ze závislé činnosti - sazba 13%;  9% z příjmů vlastního kapitálu obdrženého ve formě dividend Daňové období - Kalendářní rok

Daň z příjmů právnických osob Poplatníci: 1. Ruské právnické osoby 2. Zahraniční právnické osoby, které: a) působí v Rusku a mají zde oficiální zastoupení b) působí v Rusku bez ofic. zastoupení Nejsou uznány jako zahraniční právnické osoby, jejichž činnost souvisí s organizací XXII. Zimních olympijských her a paralympijských her ​​ XI v Soči. Předmět daně: Zisky daňového poplatníka pro 1 a 2 a) - příjmy se sníží o částku výdajů pro 2 b) - příjmy pocházející ze zdrojů v Ruské federaci Sazby: 20% (2% do federálního rozpočtu a 18% započteno do regionálních rozpočtů) Daňové období - Kalendářní rok

Daň z těžby Poplatníci: právnická osoba a podnikající fyzická osoba, které jsou uznávány jako uživatelé podloží Předmět daně: Nerostné suroviny Ruské Federace Sazby: například  446 rublů za tunu ropy (od rublů )  4% - na černé uhlí Základ daně:  hodnota vytěžených ner. surovin,  u ropy a plynu se základ určuje podle vytěženého množství Daňové období: kalendářní měsíc

Vodní daň Poplatníci: Právnické osoby a fyzické osoby, podílející se na odborném a (nebo) zvláštním užívání vody Předmět daně: 1. Odběr vody z vodních útvarů; 2. Využívání vodních ploch, s výjimkou plavení dřeva na vorech 3. Zařízení pro přívod vody použité pro hydroenergetiku 4. Využití vodních útvarů pro plavení dřeva. Sazby: jsou stanoveny podle povodí řek, jezer, moří a hospodářských oblastí pro každou činnost uvedenou v základu daně. 70 rublů za tisíc metrů krychlových vody - pro odběr vody z vodních zdrojů pro zásobování vodou je stanovena na Daňové období - Kvartál

Poplatky za lov zvířat a využívání vodních biologických zdrojů Poplatníci: 1. právnické osoby 2. OSVČ 3. fyzické osoby Předmět daně: zvířata a vodní zdroje, v případě, že potřebují zvláštní povolení. Sazby: například  divoké prase- 450 rublů za jedno zvíře  hnědý medvěd – 6000 rublů za jedno zvíře  Sleď – 400 rublů za tunu  Kytovci – rublů za tunu Základ daně: tuna nebo počet zvířat

Státní poplatky Státní poplatek - poplatky veřejným orgánům a orgánům místní samosprávy a úředníků pověřeným výkonem správních činností.  Dodávání dokumentů (a jejich duplicity)

Daň z majetku právnických osob Regionální daně Poplatníci: právnické osoby s majetkem, podléhajícím zdanění Vyjma společností podílejích se na organizaci zimních olympijských her v Soči. Předmět daně: movitý a nemovitý majetek Sazby: Daňové sazby jsou stanoveny právními předpisy subjektů Ruské federace a nesmí překročit 2,2%. Daňové úlevy:  Náboženské organizace.  Veřejné organizace pro invalidy  Organizace pečující o historické a kulturní památky  Organizace pečující o železnice a silnice, potrubí a vedení pro přenos energie.  Objekty veřejných výzkumných center Daňové období: Kalendářní rok

Daň z hazardu Regionální daně Poplatníci: právnické osoby podnikající v hazardu Předmět daně:  hrací stůl;  hrací automat;  sázkové kanceláře Daňové sazby: jsou stanoveny právními předpisy subjektů Ruské federace v následujících rozsazích:  hrací stůl- od do rublů;  slot machine - od 1500 do 7500 rublů;  u zpracovatelského centra tote - od do rublů;  při zpracování centra bookmakera - od do Daňové období: kalendářní měsíc

Daň z motorových vozidel Regionální daně Poplatníci: právnické osoby a fyzické osoby, na které je registrováno vozidlo Předmět daně: auta, motocykly, skútry, autobusy a další samohybné stroje pneumatické a roboti, letadla, vrtulníky, lodě... Sazby: 3,5 rublu za 1 hp - osobní automobily (výkon hp) 2 rubly - motocykly (výkon 20-35hp) 5 rublů – autobusy (výkon do 200hp)... Jednotlivé regiony Ruska mohou zvýšit nebo snížit daňovou sazbu ne však více než 10 krát. Daňové úlevy: Daňové období - Kalendářní rok

Daň majetku fyzických osob Místní daň Poplatníci: fyzické osoby Předmět daně: nemovitost (dům, byt, pokoj...) Sazby: celková hodnota zásob jako předmět zdanění sazba daně do rublů včetnědo 1 % včetně včetněod 0,1 – 0,3 včetně více než ,3 – 2.00%

Daň z pozemků Místní daň Poplatníci: vlastnící půdy  právnické osoby  fyzické osoby  OSVČ Předmět daně: pozemek Sazby: Založena zákony zastupitelstev městských subjektů, nesmí překročit 1,5% a 3% Daňové úlevy:  Vězeňský systém.  Jednotlivci patřící k menšinám na severu  Náboženské organizace.  Veřejné organizace pro invalidy Daňové období - Kalendářní rok

Zvláštní daňové režimy Tyto daňové režimy jsou zaměřeny na vytvoření příznivějších hospodářských a finančních podmínek organizací, podnikatelů, v rozsahu malých podniků, zemědělských výrobců a účastníků při provádění dohod o produkci sdílení. Právnická osoba nebo OSVČ v přechodu na profesionální režim se osvobodí od: 1) DPH 2) Daň z příjmů 3) Daň z nemovitosti

Daňový systém pro zemědělské producenty (jednotná zemědělská daň) Poplatníci: Organizace a individuální podnikatelé, kteří jsou zemědělští výrobci, kteří vstoupili do zaplacení ZD. Zemědělští producenti Zemědělští producenti - organizace, v níž podíl příjmů z prodeje zemědělských produktů tvoří více než 70%. Sazba: 6% Předmět daně: příjem – výdaje Daňové období: Kalendářní rok

Zjednodušený systém zdanění Poplatníci: Organizace a podnikající fyzická osoba Stávající organizace (zaměstnavatel) má právo obrátit se na ZDS od 1 ledna. Další rok, když za prvních 9 měsíců tohoto roku, jeho příjmy nepřesáhly 45 milionů rublů. Ztrácejí právo použít zjednodušené daňového systému, pokud příjem za rok bude přesahovat 60 milionů rublů. Organizace a podniky, které nesmí používat zjednodušený daňový systém:  finanční instituce,  zahraniční organizace Sazba: 6% nebo 15% Předmět daně: příjmy nebo příjem – výdaje Daňové období: Kalendářní rok

Systém zdanění v podobě jediné daně z příjmů dopočtené pro určité činnosti Tento systém nabude účinnosti právních předpisů obcí a vztahuje se pouze na určité činnosti. Daňoví poplatníci nejsou oprávněni uplatňovat imputovaný příjem, pokud:  průměrný počet zaměstnanců v průběhu předchozího kalendářního roku přesáhne 100;  podíl ostatních subjektů v základním kapitálu organizace je více než 25%. Sazba: 15%

Statistické údaje DPH Ostatní daně daň z příjmů spotřební daň daň z těžby daň z příjmů

Zdroje /nk_st15.html (Daňový zákoník) 2/nk_st15.html