TECHNICKÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY. Technická zpráva  Sleduje všechny aspekty technické stránky realizace projektu  Popisuje stav realizace jednotlivých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP Ing. Jiří Čížek oddělení.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Řešení elektronického docházkového systému Vema
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Horizontální témata EU
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Jeremenkova 40b, Olomouc Projektový záměr & Projektová.
Ekonomika malých a středních podniků
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Institucionální program
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Transkript prezentace:

TECHNICKÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY

Technická zpráva  Sleduje všechny aspekty technické stránky realizace projektu  Popisuje stav realizace jednotlivých plánovaných aktivit  Hodnotí pokrok v realizaci pracovních programů a dosažení cílů projektu  Musí být srozumitelná i pro nezainteresované

PricewaterhouseCoopers Date Page 3 Monitorovací období  1.TZ: začíná dnem vystavení Oznámení o schválení Žádosti  Další TZ: 1. kalendářní den následující po posledním dni m.o. předchozí TZ  Trvá 1-3 měsíce  7 dní po jeho skončení předložit TZ na NPS (případné zpoždění oznámit NTS)

PricewaterhouseCoopers Date Page 4 Formát TZ  Závazný formát  15 kapitol  3 podepsané originály  Elektronicky indikátory (*.xml)  Vytištěná sestava indikátorů (*.pdf)

PricewaterhouseCoopers Date Page 5 Základní identifikační údaje  Název příjemce:  Název projektu:  Název rozvojového partnerství:  Začátek projektu: dd/mm/rrrr (datum vydání Oznámení ŘO o schválení Žádosti)

PricewaterhouseCoopers Date Page 6 Stručný popis průběhu realizace projektu  Uvádět konkrétní údaje, které lze doložit  Období realizace: dle příloh Žádosti (v aktuální verzi pracovního programu)  Přesný název aktivit dle příloh Žádosti  Aktivity spadající do daného období, aktivity nesplněné a naplánované v min.období, aktivity plněné v předstihu  Uvádět klíčová/neklíčová aktivita

PricewaterhouseCoopers Date Page 7 Stručný popis průběhu realizace projektu  Popis plnění: splněno/plněno/zpožděno  Popsat konkrétní výstup splněné aktivity, popř. postup dosažení  Co? Kdy? Jak?  Zpoždění: zdůvodnit + kdy bude plněno  Zpřístupnit výstupy (Internet, tisková podoba)  Zkratky vysvětlit

PricewaterhouseCoopers Date Page 8 Plnění indikátorů stanovených na úrovni programu  Tištěná sestava průběžných hodnot z aplikace MSSF Benefit pro monitorování (pro DV 4)  Indikátory – finanční prostředky: dle schválených FZ  Definice indikátorů viz „Komentář k indikátorům“ na

PricewaterhouseCoopers Date Page 9 Plnění cílů stanovených na úrovni projektu  Projekt si je může sám stanovit  Sledování plnění totožné jako u indikátorů na úrovni programu

PricewaterhouseCoopers Date Page 10 Jmenný seznam expertů a administrativních pracovníků  Zvlášť za příjemce a zvlášť za každého zapojeného partnera  Všechny subjekty zapojené do realizace dle popisu realizace (aktivity v kapitole 2)  Uvést aktivity, na kterých se podíleli  Zapojení nových/změna pracovníků – žádost o změnu

PricewaterhouseCoopers Date Page 11 Přehled změn hlášených za sledované období NPS  Stručně uvést předmět změny (nový pracovník/rozpočet LZ)  Účinnost změny: datum uvedeno ve schvalovacím protokolu  Popř.: „Ve sledovaném období nebyly žádné změny na NPS hlášeny.“

PricewaterhouseCoopers Date Page 12 Přehled aktualizací údajů evidovaných v ECDB  Pro projekty z DV4 není relevantní

PricewaterhouseCoopers Date Page 13 Stručný popis naplňování jednotlivých principů CIP EQUAL  viz samostatná část semináře

PricewaterhouseCoopers Date Page 14 Popis naplňování horizontálních témat  Společná všem programům podporovaným ze strukturálních fondů  V TZ popsat vztah projektu k těmto tématům  Uvést, jak konkrétně projekt přispívá k jejich naplňování

PricewaterhouseCoopers Date Page 15 ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI  Odstraňování diskriminace na základě pohlaví, rasy, původu, náboženství, vyznání, věku, zdravotního postižení či sexuální orientace

PricewaterhouseCoopers Date Page 16 UDRŽITELNÝ ROZVOJ  Jedná se o udržitelný rozvoj, nikoli o udržitelnost projektu  Hledání kompromisu mezi potřebami stávající a budoucí generace  Z hlediska ekonomického, ŽP, dopravy, cestovního ruchu, zdraví, vzdělání, zaměstnanosti

PricewaterhouseCoopers Date Page 17 INFORMAČNÍ SPOLEČNOST  Využívání nových informačních a komunikačních technologií při realizaci projektu a šíření výstupů

PricewaterhouseCoopers Date Page 18 MÍSTNÍ INICIATIVY  Znalost místního prostředí  Zapojení místních iniciativ do projektu = záruka udržitelnosti strategie do budoucnosti  Spojitost s principem partnerství

PricewaterhouseCoopers Date Page 19 Popis vlivu na životní prostředí  Stručně popsat aktivity mající vliv na ŽP  Kladný/záporný vliv na ŽP  Bez vlivu na životní prostředí

PricewaterhouseCoopers Date Page 20 Přehled kontrol na místě  Datum  Informace o kontrole (kde, kdo,…)  Typ kontroly (interní, externí: MPSV,…)  Závěry kontroly (doporučení, výsledek)  Audit: předložit protokol  Popř. „Kontrola nebyla v daném období realizována.“

PricewaterhouseCoopers Date Page 21 Přehled provedených externích hodnocení  Datum  Informace k hodnocení (kde, kdo,…)  Typ (průběžná evaluace,…)  Závěry hodnocení (doporučení, opatření)  ≠ sebehodnocení  Popř. „Evaluace nebyly realizovány.“

PricewaterhouseCoopers Date Page 22 Přehled provedeného sebehodnocení  Datum + Popis sebehodnocení  Účast (příjemce/partneři podílející se na sebehodnocení)  Závěry (přiložit oficiální zprávu)  ≠schůzky partnerů  Popř. „Sebehodnocení nebylo provedeno.“ + uvést, kdy sebehodnocení proběhne

PricewaterhouseCoopers Date Page 23 Přehled výběrových řízení  Uvést VŘ, která v daném období vyhlášena nebo realizována, popř. současný stav probíhajícího VŘ  Uvést datum vyhlášení, otevírání obálek, vyhodnocení, uzavření smlouvy  Podklady zaslat s příslušnou finanční zprávou  Popř. „Žádná VŘ nebyla v daném období vyhlášena ani realizována.“

PricewaterhouseCoopers Date Page 24 shrnutí  TZ dle předepsaného formátu  Indikátory v *.xml a *.pdf  Zpráva externího hodnotitele  Zpráva ze sebehodnocení  Auditorská zpráva  Zpráva o validaci

PricewaterhouseCoopers Date Page 25 Závěrečná TZ  Hodnotí úspěšnost celého projektu z hlediska dosažení hlavního cíle  Shrnuje dosažené výsledky a výstupy  Hodnotí splnění aktivit  Popisuje vyvinutý produkt  Informuje o šíření a prosazení produktu do politiky a praxe

PricewaterhouseCoopers Date Page 26 Závěrečná TZ  Dokládá přidanou hodnotu produktu a jeho kvalitu  Odkazuje na validační zprávy  Rekapitulační charakter zprávy  Ve 3 vyhotoveních

Děkujeme za pozornost.