Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb. 29.6.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Úvod k legislativě eGovernmentu
Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska
Spisová služba Ivana Šmídová
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Datové schránky, el. podání a doručování, daň. přiznání
Přístupnost informací Michal Rada Seminář Podvýboru ISVS v PSP
Martina Košíková, Adéla Kaschnerová
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Statutární město Karlovy Vary
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Informace k IOP a záměrům MV v zavádění eGovernmentu odbor informatiky KrÚ kraje Vysočina Leden 2009 RK , př. 2 počet stran: 13.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Bc. Jana Třísková, DiS.
Datové schránky a konverze dokumentů
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Schůzka informatiků MČ HMP Datové schránky
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
Informační systém datových schránek
Právo pro podnikatele II
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
Komplexní péče o dokumenty Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany Prezentace pro konferenci Data & Dokumenty 2010.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů (legislativní pohled) David Zimandl, ICZ a.s Brno.
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
e-GOVERNMENT DRMS Forum
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS.
Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková
DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce eGovernmentu Česká pošta, s.p.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Svaz průmyslu a dopravy ČR zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty.
Systém správy dokumentů
Transkript prezentace:

Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb

Jaké dokumenty jsou pro MČ v současné době nezbytné? Zákon č.300/2008 Sb. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů (vstoupí v účinnost od ) v aktualizovaném znění (po novele zákona č. 499/2004 Sb.) Prováděcí právní předpisy k datovým schránkám Vyhláška č. 192/2009 Sb., kterou se mění vyhláška č. 645/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů - vyhláška bude publikována ve Sbírce zákonů pravděpodobně pod číslem 192/2009 Sb. Vyhláška č. 191/2009 Sb., o podrobnostech výkonu spisové služby - vyhláška bude publikována ve Sbírce zákonů Vyhláška č. 193/2009 Sb., o stanovení podrobností provádění autorizované konverze dokumentů - vyhláška bude publikována ve Sbírce zákonů Vyhláška č. 194/2009 Sb., o stanovení podrobností užívání a provozování informačního systému datových schránek - vyhláška bude publikována ve Sbírce zákonů

Jaké dokumenty jsou pro MČ v současné době nezbytné? Základní systémové způsoby technického řešení vzájemné propojenosti datových schránek a spisových služeb Návrh provozního řádu ISDS a technické rozhraní pro spisové služby - probíhá aktualizace Czech

Další zdroje informací pro MČ Extranet hl. města Prahy Jednání tajemníků Jednání informatiků Zasílané metodické postupy ze strany pracovní skupiny k datovým schránkám a ze strany ředitele Magistrátu k datovým schránkám Typové postupy – v současné době jsou typové postupy aktualizovány dle novely zákona a budou rozeslány na MČ a vyvěšeny na Extranetu Dodavatelé spisových služeb Školení pořádaná v Institutu pro místní správu Praha

Co získají MČ ze strany MHMP k dispozici? Aktualizované typové postupy Návrh úprav řídící dokumentace Základní proškolení v oblasti datových schránek HW pro komunikaci s DS a pro autorizovanou konverzi dokumentů (projekt OPPK) Upgrade spisové služby, možnost hostingu spisové služby

Co bude nutné udělat? Pořídit upgrade/pořízení spisové služby a její napojení na ISDS + proškolení Aktualizovat řídící dokumentaci MČ (spisový a skartační řád, podpisový řád,…) Pořídit elektronické podpisy + proškolení (MHMP nezařizuje) Promyslet si, zda budete chtít zřizovat datové schránky pro své organizační složky? Promyslet si strategii komunikace se zřizovanými organizacemi (mají všechny ZZO DS ze zákona?, je v zájmu městské části, aby měly všechny zzo DS?) Zahájit jednání s dodavateli agendových aplikací ohledně možnosti kontroly existence DS z aplikace Zahájit jednání s dodavateli certifikátů Požádat si o Neaktivovat DS, pokud si nebude městská část jistá, že její zpřístupnění je schopna zvládnout! Zkoušet DS v testovacím provozu před jejím zpřístupněním!

Jak bude probíhat implementace na Magistrátu? DS hl. města Prahy bude aktivována od DS na žádost pro svojí organizační složku bude zřízena pro Městskou policii hl. města Prahy Další DS na žádost nebude prozatím zřizována Řídící dokumentace bude opravena do a bude rozeslána na MČ Elektronické podpisy budou předány uživatelům do HW pro komunikaci s DS a pro autorizovanou konverzi dokumentů bude pořízen do konce roku 2009, spíše dříve Projekt do OPLZZ nebude v současné době podáván (tato situace se bude opět zvažovat v červenci 2009) Projekt do OPPK se bude podávat v srpnu 2009

Děkuji za pozornost