Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

e-GOVERNMENT DRMS Forum

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "e-GOVERNMENT DRMS Forum"— Transkript prezentace:

1 e-GOVERNMENT DRMS Forum 7.9.2009
Město Boskovice datové schránky a spisová služba Ing. Ctirad Klos informatik OKT MÚ Boskovice

2 Město Boskovice datové schránky a spisová služba
Základem a hlavním předpokladem úspěšného rozjetí systému datových schránek a elektronické spisové služby v území je podpora vedení města.

3 Město Boskovice datové schránky a spisová služba
červen hromadná prezentace pro celý úřad (datové schránky (zák. 300/2008 Sb., zák.499/2004 Sb.), návazností na spisovou službu , dopad pro práci jednotlivých úředníků.) - Bylo předvedeno testovací prostředí SSL GINIS. v červenci a srpnu - prezenční školení zaměstnanců v práci se SSL v návaznosti na DS. (učebna ŘP -11 PC) možnost individuálního testování v testovací databázi. To nyní probíhá.

4 Město Boskovice datové schránky a spisová služba
Pro konverzi dokumentů a vkládání dig.podpisů jsme použili PDFCreator verzi 0_9_8, který je zdarma a umožňuje podpisy vkládat. (poděkování do Blanska za pomoc s PDFCreatorem) Ve spolupráci s fy.Gordic dolaďujeme technické podrobnosti.

5 Město Boskovice datové schránky a spisová služba
Podle „podpisového řádu“ města byly osobám oprávněným podepisovat úřední dokumenty zřízeny podpisové certifikáty . V současnosti se dopracovává nový spisový řád města a pracuje se na metodických postupech, které by měly, pokud možno, sjednotit různorodý oběh dokumentů jednotlivých odborů .

6 Spolupráce s obcemi v regionu

7 Spolupráce s obcemi v regionu
Počátkem roku na pravidelné poradě vedení města se starosty obcí byla přednesena prezentace, ve spolupráci s fy.GORDIC, k problematice CzechPointu, datových schránek a spisové služby. Na dalších poradách byly upřesňovány možnosti řešení podle vypsaných výzev. Pomocí dotazníkové akce jsme si zmapovali situaci jednotlivých obcí z hlediska technické vybavení, kapacity připojení, zájmu o vlastní nebo hostingové řešení SSL.

8 Spolupráce s obcemi v regionu
V partnerské smlouvě („hostingové“) město nabídlo obcím zajištění instalace, vyřízení licencí, udržování aktuálnosti verzí (po dobu udržitelnosti projektu – podle výzvy) bezplatně. Ostatním zajištění „průtoku“ peněz na upgrade. Partner se podílí na úhradě investičních nákladů souvisejících s realizací projektu ve výši svého podílu, tj. na 15 % spolufinancování způsobilých výdajů té části projektu, která je mu příslušná. V současné chvíli máme uzavřenu partnerskou smlouvu se 69 obcemi (ze 72). Z toho 59 obcí se rozhodlo pro hostingové řešení SSL a 10 obcí pro upgrade již provozované SSL. Jedna obec o partnerství nemá zájem.

9 Spolupráce s obcemi v regionu
Hosting – SSL GINIS Výhody – jednotná metodika (zjednodušení práce eGON centra) - jednotná administrace - jednotná spoluúčast na provozních nákladech Školení práce s „lehkým klientem“ SSL obcí -začátek října ve spolupráci s fy. GORDIC seminářem v městském kině (využití digitální projekce na celé plátno) a dále si obce objednají komerční doškolení.

10 Spolupráce s obcemi v regionu
Pro informovanost obcí a předávání aktuálních informací zde se snažíme obcím zjednodušit vyhledávání důležitých informací z různých zdrojů (CzechPOINT, datové schránky, SSL, aktualní zprávy od města apod.)

11 Příspěvkové organizace
Řešení SSL příspěvkových organizací jak města, tak i obcí jsme zatím odložili na dobu po rozjetí datových schránek a SSL obcí.

12 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "e-GOVERNMENT DRMS Forum"

Podobné prezentace


Reklamy Google