Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
Návštěva průmyslové školy v Písku Exkurze na SPŠ v Písku.
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Význam vody pro člověka
Technika,tak jak ji vidím já…
Z Kolína do Jeruzaléma Hana Greenfieldová.
1. konference o bezpečnosti jaderného úložiště. Neovlivní stavba jaderného úložiště prašnost v oblasti? •N•Nijak výrazně. Neočekáváme že to bude problém.
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Vojtěch Šolta student septimy
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
MISTROVSTV Í MAŽORETEK TEREZA SALIVAROVÁ 2003 – b udoucí studentka primy.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Cesta do EP - Štrasburk. Dorazili jsme před Evropský parlament ve Štrasburku.
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Nevědělová Kateřina Valová Veronika tercie 2009/10.
Anglie / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)
V roce 2005 jsme se na setkání, které organizoval TANDEM Plzeň, seznámili s kolegyní z Německa, která měla zájem o spolupráci a navíc se sama učila česky.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Vypracovala: Týnka Malá A – den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších.
Lucemburkové na českém trůnu (Jan Lucemburský – 2.část)
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
Mýma očima New York City a W.D.C
MÝMA OČIMA Summer Camp / jazykový tábor Pavel Dvořák student tercie.
Masarykovo gymnázium.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Wales a hlavní město Cardiff.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Česká Republika a její kraje
PROČ JÍT NA MG VSETÍN? Budeš mít všeobecný přehled o čemkoliv
Moje prázdniny Nikola Dudíková.
Holandsko 2015 Klára Balínová. Madurodam.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
 Jedeme pohodlným autobusem Student Agency- 850 korun zpáteční  Nepliget – autobusové nádraží – konečně jsme tu !
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Lázně Luhačovice 2016 Preventivně léčebné pobyty pro členy OS pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_15_ČSR.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
Pracovní stáž v Londýně
UNIVERZITNÍ OXFORD S VÝUKOU
Historie pohostiství Předmět: Stolničení
ZA PRAMENEM RADBUZY Pramen Radbuzy Bělá nad Radbuzou Poběžovický zámek
Statistika „Jak by měl vypadat tvůj ideální den?“
Josef Chrpa student kvarty Gibraltar 2004 výlet
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
SLOVENSKO 2018.
NAŠE PRÁZDNINY V LLORET DE MAR
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Transkript prezentace:

Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd

Týdenní podzimní zájezd do Anglie organizovala jazyková škola Grant Language School. Tři dny jsme strávili v Londýně a tři dny v Cotswolds. Zájezdu se zúčastnili převážně dospělí a jídlo (snídani, večeři a oběd) si každý zajišťoval sám v restauracích nebo v jídelnách fast food. Pro jednoho stál zájezd asi korun.

Prohlídka Londýna: Je to překrásné město s bohatými dějinami a památkami, které stojí za zhlédnutí. Přesto tři dny v tomto městě plném smogu a dopravních zácp je tak akorát. Pak rádi odjedete někam na venkov, kde není tolik lidí. Když odjíždíte z Londýna, tak stojí za to jet vedlejšími silnicemi, aby jste si užili krásné anglické prostředí. Třeba taková vesnička Burfod na cestě mezi Oxfordem a Cheltenham - je ukázkou typicky anglické vesnice.

Londýnská Česká misie: Spali jsme ve zvláštní noclehárně České misie. Založil ji pan Lang z Moravy před druhou světovou válkou a měla sloužit pro české a slovenské uprchlíky. Později (se vstupem do Evropské unie) tam začal pomáhat českým nadšencům, kteří do Anglie odjížděli za prací. Teď slouží misie jako skromné (misie je podporována pouze z darů) startovné bydlení pro Čechy a Slováky, kteří se rozhodli odstěhovat do Anglie a pracovat tam.

Cotswolds: V Cotswolds jsme spali ve Slim Bridge - plně vybavené ubytovně s možností vaření vlastních jídel. Ubytovna byla přímo v rezervaci. Cotswolds je oblast na západ od Londýna. V jižní části této oblasti leží město Bath. Toto město bylo založeno Římany, kteří okupovali jih Anglie. Je známo, že už pohané, kteří zde byli, používali ozdravné horké prameny v městě Bath. Římané tady pak vystavěli obrovské lázně i překrásnou katedrálu. Oblast Cotswolds je chráněným útočištěm ptáků a i jiných tvorů. Všude jsou k vidění doškové střechy.

Na celém zájezdu byl nejzajímavější asi nocleh v České misii. Také ne všechno bylo v zájezdu dopodrobna naplánováno a o to byly výlety zábavnější. Pořád se něco dělo. Při kontaktu s Angličany došlo i na angličtinu. Domů jsem přijel plný dojmů a všem bych tento typ zájezdu doporučil.