Integrationsfachdienst Dnešní mládež...  Dnešní mládež miluje luxus.  Má špatné chování a nerespektuje autoritu,  Nemá respekt před staršími lidmi a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Advertisements

„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Tři roky etické výchovy ve Veselí nad Moravou
Dítě v dnešním světě - obrat k dítěti v pedagogice
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Jak na to, aniž bychom se zničili
Citáty O LÁSCE.
Hodnotová orientace svobodné generace
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a tyranizují své.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Důležitá telefonní čísla
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
TMG Radka Veselá IV/17 Stimulátory Motivátory Správné vedení firmy.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Digitální učební materiál
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Dítě v dnešním světě - obrat k dítěti v pedagogice
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
KULTURA Jitka Nešněrová.
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
PHDR.HANA PAZLAROVÁ, PH.D Rizikové skupiny 6. Opakování Jaká jsou tři hlavní období vývoje kriminologie? Jmenujte některé kriminologické teorie.
Nástrahy internetu.
Narozen: Houston, Texas, USA. Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal.
Sebepoznávání a sebepojetí 6. ročník
Moudrosti od Ronníka F5 + myška.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Čas utíká. Život letí. Dálky rozdělují. Děti rostou. Práce přichází a odchází. ŽENY.
Jessica COX.
Technologie.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
PROČ DĚTI ZLOBÍ A NEUČÍ SE?
KAMARÁD NewFoton.
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
Význam hodnotové orientace v OM Osnova Hodnoty obecně a hodnoty týkající se nás samých 4 kardinální ctnosti a nově diskutované hodnoty Hodnoty jako zdroj.
Abraham Harold Maslow „To, co člověk může být, to musí být.”
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
Kriminalita mládeže.
závislost na internetu
České děti jako čtenáři v roce 2013/2014 Praha UISK Vít Richter Národní knihovna ČR
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
Člověk a zdraví Bc.Kateřina Cuperová. - je jakékoliv pohlavní dotýkání, styk či vykořisťování kýmkoliv.
Práva a povinnosti mezi manželi
Rizika ohrožující zdraví
Úsměv je levnější než elektřina
Stát Definice, funkce, typy.
Vztahy a pravidla soužití - rodina
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
spor o vedoucí roli ve výchově Gražyna Mendecka
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Metodika podpory sociálního a emočního vývoje dětí předškolního věku
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
Transkript prezentace:

Integrationsfachdienst Dnešní mládež...  Dnešní mládež miluje luxus.  Má špatné chování a nerespektuje autoritu,  Nemá respekt před staršími lidmi a tam, kde by měla pracovat, raději žvaní,  Mladí se už nezvedají, když starší vstupují do místnosti.  Odmlouvají svým rodičům a vyhledávají zábavu a rozptýlení,  U jídla se vrhnou hned na dezerty,  Dávají nohu přes nohu a tyranizují své učitele. »Sokrates ( př. Kr.)

Integrationsfachdienst Dnešní mládež…(rakouská studie hodnot 1990 – 2000)  Má výrazný sklon k inovacím a dobrodružství  Usiluje o performance resp. dominanci (cílevědomost, výkon)  Poměrné malá schopnost ke konstruktivní realizaci, ale:  Výrazné přání po vyváženosti, kázni a toleranci

Integrationsfachdienst Dnešní mládež…  Většina mladých lidí se vyznačuje optimismem a pozitivismem  Modely chování: Selfmanagement, cílevědomost a rychlé rozhodnutí

Integrationsfachdienst Dnešní mládež…  Skeptická je vůči: –Politice –Náboženství –Institucím

Integrationsfachdienst Dnešní mládež…  Do velké míry neuznává: –podřizování se –revoluci –vše přehnané

Integrationsfachdienst Mladí lidé dnes jsou:  předlužení  lehkomyslní na internetu  psychicky nemocní  rebelující  obézní  hodně kouří  vyloučení  spojení se svou vlastí  páchají méně často trestné činy  komunikační profíci  zvědaví na cizí země  velmi aktivní  šetrní  dbají na módu

Integrationsfachdienst Mladí lidé dnes jsou :  Top 3_ –přátelství –důvěra –rodina  Flop 3 –politika –počítačové hry –alkohol

Integrationsfachdienst Základní potřeby dětí a mladistvých ve věku 0 – 18 let  zajištěná existence  stálé láskyplné vztahy  tělesné zdraví; bezpečnost  vyzkoumat svět, pochopit svět  stanovení hranic a struktur  stabilita a podpora společenstvím  zajištění budoucnosti »zdoj:Annegret Werner, diplom.pedagožka »Vědecká referentka na Německém mládežnickém institutu e.V., spolupracovnice na projektu „Ohrožování blaha dítěte a ASD“.

Integrationsfachdienst „Ta“ mládež neexistuje  Pět typů: –Konvenční konzument –Nezávislý individualista –Nenasytný požitkář –Ohleduplný snílek –Cílevědomý machr »zdoj:Annegret Werner, diplom.pedagožka »Vědecká referentka na Německém mládežnickém institutu e.V., spolupracovnice na projektu „Ohrožování blaha dítěte a ASD“.

Integrationsfachdienst Lidská důstojnost je nedotknutelná. Respekt a uznání přísluší každému, nezávisle na tom, kolik má let, jakého je pohlaví, v jakém je postavení, které nosí jméno, co umí resp. co neumí. Potřebujeme příspěvek každého jednotlivce: je nezbytný! Protože v síti sociálního soužití tento příspěvek někdo jiný nutně potřebuje. Nebo jinak: žijeme ve stálých sociálních sítích, kde je každý odkázaný na příspěvek toho druhého. Dr. Alfred Klingelmaier

Integrationsfachdienst Co nás lidi vyznačuje? Velké ctnosti činí člověka obdivuhodným, jeho malé chyby ho činí milým. Pearl S. Buck

Integrationsfachdienst Co nás lidi vyznačuje? „Touha po sounáležitosti tvoří vlastní jádro naší nátury. I když se často cítíme být izolovaní, náturou naší duše je chtít někam patřit.“ John O`Donohue

Integrationsfachdienst Realizační strategie „Nikdy nesmíš myslet na celou ulici najednou, rozumíš? Musíš vždycky myslet jen na ten příští krok, na ten příští nádech, na tu příští šmouhu koštětem. A znovu a znovu... Pak tě to baví; a to je důležité, pak děláš svou věc dobře. A tak by to mělo být... A najednou zjistíš, že jsi takhle, krok za krokem, udělal celou ulici, a vůbec nejsi zadýchaný... To je důležité“. (Životní moudrost zametače ulic Beppo z knihy: Michael Ende, „Momo“, 23. vydání, Vídeň 1973, str. 37)

Integrationsfachdienst Účinnost vzoru  Buď sám tou změnou, kterou si přeješ pro tento svět. (Mahatma Gandhi)  Abys to dotáhl daleko, musíš začít blízko, a tím nejdůležitějším je příští krok. (Krishnamurti)

Integrationsfachdienst hranice, překážky  Každé překážce je třeba čelit trpělivostí, vytrvalostí a jemným hlasem. Thomas Jefferson ( ), americký právník, statkář a 3. prezident USA, autor deklarace o nezávislosti