Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
EKOBENA služby pro ČS PHM s.r.o.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
ISPOP a aktuální ohlašovací povinnosti v oblasti vodního hospodářství
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Lenka Jandová Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Poplatkové přiznání a Souhrn provozní evidence
Novely právních předpisů legislativy ochrany ovzduší
Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních zdrojů a o provedení některých dalších ustanovení zákona o ochraně ovzduší.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Povinnosti provozovatelů zařízení s F-plyny
Návrh zákona o integrovaném registru znečišťování a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí Ing. Bc. Jan Maršák,
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
Příklady odstraňování bariér konkurenceschopnosti české ekonomiky
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Prístup ČR k riešeniu informatizácie rezortu MŽP ČR Jiří Hradec.
Seminář IRZ a legislativa v ochraně ovzduší, , Praha Nařízení vlády č. 112/2004 Sb. a jeho novela Kurt Dědič, odbor ochrany ovzduší MŽP.
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Registrace agend orgánů veřejné moci
Nařízení vlády č. 352/2002 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Ing. Pavel Machálek, ČHMÚ
Informace z CENIA J. Valta
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Souhrnná provozní evidence Pavel Machálek ČHMÚ odd
Souhrnná provozní evidence a poplatková agenda
Integrovaný registr znečišťování
Vyhláška č. 355/2002 Sb. a její novela
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Integrovaný registr znečišťování životního prostředí (IRZ) a Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností (ISPOP) Lenka Jandová CENIA, česká informační.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Integrovaný registr znečišťování Změny právních předpisů
Informační systém odpadového hospodářství ISOH
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Aplikace IntForm 2007 Eduard Hlavatý Oddělení IPPC Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna: Fax:
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Poplatkové přiznání a Souhrn provozní evidence Ing. Zbyněk Krayzel
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Novela zákona o místních poplatcích
Inventarizace emisí a údaje emisní bilance za roky
Metodický dokument ke zprávám o plnění závazných podmínek provozu Ing
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Registr spaloven odpadů
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Transkript prezentace:

Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ

Zákon 25/2008 Sb... o IRZ ČÁST ČTVRTÁ - Změna zákona o ochraně ovzduší - § 15 V § 11 odst. 1 písm. e) se slova "a zpracovat souhrnnou evidenci z údajů provozní evidence a předávat ji příslušným orgánům ochrany ovzduší „nahrazují slovy“ a zpracovat souhrnnou provozní evidenci z údajů provozní evidence za kalendářní rok a předávat ji příslušným orgánům ochrany ovzduší prostřednictvím integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí podle zákona o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí a o změně některých zákonů do 31. března následujícího kalendářního roku

Zákon 25/2008 … pokr. Poplatky V § 19 odst. 10 se slova „do 15. února“ nahrazují slovy: „prostřednictvím integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností….. do 31. března“. V § 19 odst. 16 se slova „do 15. února“ nahrazují slovy „do 31. března“.

Zákon 25/2008 … pokr. § 16 1.Povinné subjekty plnící ohlašovací povinnosti podle § 11 odst. 1 písm. e)... …a podle § 19, odst. 10, které jsou zároveň provozovateli povinnými plnit ohlašovací povinnost.. podle zákona o integrovaném registru znečišťování... ohlašují povinné údaje prostřednictvím integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí poprvé za rok Povinné subjekty plnící ohlašovací povinnost podle § 11 odst. 1 písm. e)... …a podle § 19, odst. 10, které nejsou zapojeny do integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností... podle bodu 1, ohlašují povinné údaje prostřednictvím integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí poprvé za rok Při ohlašování povinných údajů za rok 2008 a 2009 se postupuje podle dosavadních právních předpisů.

Zákon 25/2008 Sb. pokr. § 7 Ministerstvo - zajišťuje přenos dat v rámci integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí orgánům veřejné správy příslušným podle zvláštních právních předpisů, - zveřejňuje na portálu veřejné správy do 31. prosince kalendářního roku pro následující ohlašovací rok datový standard pro předávání údajů prostřednictvím integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí,

Zákon o IRZ vč. novely zák. o ovzduší 2008: od 12. února vstoupil v účinnost zákon 25/ : nový vzor (vyhláška nebo „poskytnutý“ vzor) 2010: zákon 25/ novela vyhl. 356/2002 = povinné elektronické předávání údajů SPE dle nových vzorů pro „ohlašovatele“ do IRZ 2011: dtto pro všechny ohlašovatele agendy ovzduší Poplatky: zaslání příslušným úřadům do xx, prostřednictvím ISPOP, tj. povinné předání v zatím neexistující elektronické podobě?? - není dořešeno!!!

Celkové emise hlavních znečišťujících látek v roce předběžné údaje Kategorie zdrojů Tuhé látky SO2NOxCOVOCNH3 tis. t / rok REZZO 112,6191,1143,6187,826,314,5 REZZO 25,03,93,74,73,110,8 REZZO 315,023,09,573,097,734,0 CELKEM stac. zdroje32,6217,9156,8265,5127,159,3 REZZO 431,30,6129,4247,154,52,5 CELKEM63,9218,5286,2512,6181,661,8

A nyní… n o v á S P E …