Keltský archeopark Nasavrky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

Statutární město Ostrava
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Doporučení pro přípravu žádosti;
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
… správný cíl vaší cesty!
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Statutární město Ostrava
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
pro integrovaný projekt
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
 Projekt započal rozhodnutím obcí svazku v roce 2007  Projektové dokumentace pro ÚR a SP 2007 – 2008  Majetkoprávní narovnání více než 800 pozemků.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Transkript prezentace:

Keltský archeopark Nasavrky Anna Frantalová Boii o. s.

Občanské sdružení Boii o. s. Náměstí 1 – Zámek 538 25 Nasavrky IČ: 26604477 Založeno v roce 2002, nyní 36 členů Statutární orgán: Předseda sdružení – Lukáš Blažek Výkonný orgán: Rada sdružení (7 členů na 3 roky) WWW.BOII.CZ BOII@BOII.CZ

Cíle Boii o. s. Keltský Archeopark Výzkumu a vzdělávání Programy pro školy Podpora turistického ruchu Keltské festivaly a svátky

Keltský archeopark „Keltové v srdci Evropy“ Komplex Keltského archeoparku Nasavrky tvoří 5 hlavních aktivit: Keltská stezka Železnými horami Expozice Po stopách Keltů Programy pro školy Lughnasad – festival keltské kultury Keltský archeoskanzen

Keltská stezka Železnými horami Otevřena pro veřejnost na podzim 2003 9,5 km, 12 zastavení Rozhledna Boika a dva kamenné kruhy Letos nový naučný okruh na oppidu České Lhotice

Expozice Po stopách Keltů I. patro zámku Nasavrky Poprvé otevřena v roce 2004, postupně rozvíjena a rozšiřována, mimo jiné i grantem z projektu EU Culture 2000 Ročně okolo 4 000 návštěvníků

Programy pro školy Rozvoj programů postupně od roku 2004 Dnes nabídka programu pro základní a střední školy včetně modulů experimentálního zkoušení keltských řemesel

Lughnasad - festival keltské kultury Tradiční festival na počest boha Lugha Letos již 4. ročník Přes 4 500 návštěvníků, více než 90 účinkujících Nezisková akce organizovaná dobrovolníky

Keltský archeoskanzen

Keltský archeoskanzen Cílem sdružení Boii o. s. již od založení V ČR zatím není žádný takový skanzen, byť se v některých můžeme se stavbami laténského původu setkat! Skanzen bude unikátním shromážděním rekonstrukcí laténských budov v celé střední Evropě! Všechny budovy mají svoji předlohu v archeologických nálezech (převážně z ČR)

Keltský archeoskanzen 1) Projekt Na základě dotace Pardubického kraje byla v roce 2008 vytvořena projektová dokumentace V tuto chvíli má Boii o. s. platné rozhodnutí o využití území a finalizuje podklady pro stavební řízení V lednu 2010 jsme podali žádost o grant do ROP – výsledek bude znám v letních měsících

Keltský archeoskanzen 2) Místo Město Nasavrky – jižně od Pivovarského rybníku

Keltský archeopark 3) Rozložení

Keltský archeoskanzen 3) Rozložení Skanzen tvořen 6 dvorci – celkem více než 30 staveb Každý dvorec je zaměřen na prezentaci určitých řemesel (kovářství, hrnčířství, košíkářství, síťařství, řezbářství…) 6 hlavních velkých obytných budov + dále hospodářská stavení a řemeslné dílny Svatyně – kultovní areál Součástí areálu je vstupní klešťovitá brána s rekonstrukcí opevnění

Keltský archeoskanzen 4) Servisní budova, zázemí

Keltský archeoskanzen 5) Brána, rekonstrukce staveb

Dvorec č. 1 – sídlo kováře, sedláře Rekonstrukce domu ze Starého Hradiska 14 x 6 m

Dvorec č. 2 – sídlo kovolitce, mincovníka Rekonstrukce domu ze Starého Hradiska 8,4 x 8,5 m

Svatyně

Keltský archeoskanzen 6) Rozpočet Rozpočet projektu v rámci žádosti ROP: 18.441.729,00 Kč bez DPH (hlavní výdaje) – stavební a technologická část stavby. K tomu patří nezpůsobilé náklady, které zahrnují náklady na projekt, stavební dozor apod. ve výši 1.372.571,00 Kč bez DPH. Dotace z rozpočtu Regionální rady – 11.065.037,40 Kč. Vlastní podíl žadatele 7.376.691,60 Kč.

Keltský archeoskanzen 7) Aktivity Prohlídky s průvodcem Pořádání festivalů a keltských svátků během roku Programy pro školy Experimentální archeologie Odborné konference Programy na zakázku Výhledově biozemědělství Včelařství

Keltský archeoskanzen 8) Harmonogram realizace Leden 2010 – podání žádosti Jaro 2010 – příprava výběrového řízení na dodavatele stavby Léto 2010 – rozhodnutí o přidělení či nepřidělení dotace Od 7/2010-12/2012 fyzická realizace Otevření pro veřejnost jaro 2013

Keltský archeoskanzen 9) Přínos pro region Zvýšený počet návštěvníků v této turisticky zajímavé lokalitě Zvýšení zájmu o region Nová pracovní místa Přínos pro místní podnikatele

Boii o.s. Náměstí 1 – Zámek 538 25 Nasavrky www.boii.cz, boii@boii.cz Děkuji za pozornost Boii o.s. Náměstí 1 – Zámek 538 25 Nasavrky www.boii.cz, boii@boii.cz