Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí."— Transkript prezentace:

1 Boiové a Fergunna

2 Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí života Keltů v době 3. až 2. století před naším letopočtem.

3 Naše cíle jsou: Rozvíjení spolupráce mezi evropskými národy na základě společných keltských kulturních kořenů. Propagace keltské kultury formou praktických ukázek starých řemesel a života Keltů. Experimentální archeologie – dokazování zapomenutých technologií a teorií různých starověkých řemesel. Spolupráce s archeologickými a jinými odborníky v rámci činnosti sdružení. Organizace vzdělávacích, kulturních, sportovních programů a akcí včetně tématických zájezdů, výletů a výměnných pobytů pro členy a příznivce sdružení. Iniciace a budování archeologického parku se soustředěním řemesel, bydlení, kultury, zemědělství, se zaměřením na život ve vesnici z doby bronzové až železné. Informování laické a odborné veřejnosti o naší činnosti a poznatcích.

4 V letech 2003 – 2006 jsme se zúčastnili mnoha tuzemských i zahraničních akcí, do roku 2005 jako členové sdružení Keltoi. Úzce spolupracujeme s francouzskou skupinou Les Enfants de Finn, italskými Terra Insubre a německými a rakouskými skupinami living – history ve společenství Gabreta Wenia. Také se pravidelně zúčastňujeme každoročního setkání evropských keltských skupin Pax Celtica. Pravidelně se účastníme akcí pořádaných v Informačním centru keltské kultury na zámku Nižbor a v německém archeoparku Gabreta.

5 Při setkání s námi se můžete těšit na přednášky o životě Keltů, ukázky z jejich běžného života, předvádění keltských řemesel, ukázky boje nebo keltský obřad u příležitosti různých svátků…

6 Uvidíte řemesla textilní, práci s kovy a dřevem, keltskou kuchyni…

7 www.kelti.cz A kde se s námi můžete letos setkat? V České republice například na zámku Nižbor, na Skotských hrách, keltském dni v Jindřichově Hradci, v Botanicusu u Lysé nad Labem, či na námi pořádaném Pohanském festivalu v Mlázovicích. V zahraničí pak letos navštívíme Německo, Rakousko, Francii, Itálii a Švýcarsko.


Stáhnout ppt "Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí."

Podobné prezentace


Reklamy Google