Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk. Šumperk.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk. Šumperk."— Transkript prezentace:

1 Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk

2 Šumperk

3 History of this Town Šumperk vznikl ve 13. století, dnes má asi 30000 obyvatel. V r. 1669 m ě sto vyho ř elo a brzy poté jej nechvaln ě proslavily č arod ě jnické procesy. Tradi č ní textilní výroba p ř inesla m ě stu rozmach hlavn ě ve 2. pol 19. století, kdy byl Šumperk nazýván "malou Vídní".

4 Pohled do historie i sou č asnosti m ě sta Palace Schönberg „Točák“square

5 Look into the past …

6 Changes of the Town

7 M ě sto Šumperk nabízí mnoho kulturní a sportovní zábavy, pro všechny v ě kové skupiny. Je mo ž né navštívit památky, divadlo, kino, vlastiv ě dné muzeum, diskotéky, bazén a mnoho dalších zajímavých míst. Okolí m ě sta a druhé nejvyšší poho ř í v Č eské republice – Jeseníky, jsou rájem pro turistiku č i jízdu na kole… Co d ě lat v Šumperku?

8 Šumperská radnice Stará radnice byla v roce 1909 zbourána, dnešní byla dostav ě na v roce 1911 ve stylu saské neorenesance. V pop ř edí je vid ě t „Morový sloup“.

9 Lavi č ka vzkaz ů Milé dílo Lei Vivot u šumperské radnice s podpisy lidí, kte ř í mají Šumperk rádi a s autogramem Indiry Gándhí.

10 Divadlo a Pavlínin dv ů r Z historie divadla Mohutná budova divadla je dominantou hlavní p ě ší zóny v Šumperku. Divadlo bylo postaveno n ě meckým spolkem ji ž v roce 1902. Další úpravy pak prob ě hly a ž v roce 1960. Pavlínin dv ů r a Vlastiv ě dné muzeum Pavlínin dv ů r je dnes sídlem Vlastiv ě dného muzea a místem konání koncert ů a jiných akcí.

11 Jste-li unaveni prohlídkou m ě sta … Trocha špan ě lštiny a výborná chu ť mexické kuchyn ě ve stylové restauraci „Red Rat“.

12 …nebo rad ě ji pizza a posezení v italském stylu?

13 …sportovní i kulturní vy ž ití na Šumpersku…

14 Folklórní festival v Šumperku V polovině měsíce srpna se město stává téměř na jeden týden místem setkání několika set členů folklórních souborů, ze všech možných koutů naší planety.

15 Šumperk je m ě stem se zajímavou minulostí, reálnou sou č asností a doufejme, ž e i s optimistickou budoucností…


Stáhnout ppt "Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk. Šumperk."

Podobné prezentace


Reklamy Google