Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova."— Transkript prezentace:

1 Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova

2  Vzdělávací a tvůrčí dílna „Po stopách prvních zemědělců“ se uskutečnila ve čtvrtek 21. června 2012 v rámci projektu „Po stopách prapředků“ realizovaného za podpory Evropské unie a Programu rozvoje venkova ČR, tentokráte na území našeho partnera v regionu Moravského Krumlovska a Jevišovicka.  Tuto dílnu realizovala partnerská MAS Živé pomezí Krumlovsko – Jevišovicko, která působí na území 49 obcí severozápadního Znojemska, ve spolupráci s naší Místní akční skupinou Dolní Morava, které působí na území 22 obcí Podluží, Hodonínska a Hovoranska.  Hlavním cílem projektu „Po stopách prapředků“ je rozvoj a rozšíření spolupráce mezi MAS Dolní Morava a MAS Živé pomezí Krumlovsko - Jevišovicko, zapojování veřejnosti od obnovy kulturního dědictví a podpora propagace historické hodnoty území a území MAS.  V rámci tohoto projektu byly plánovány dvě společné poznávací akce, svými činnostmi zaměřené na upevňování lokální identity dětí, vzájemné poznávání a prohlubování zájmu o historii svého území.

3  Každý účastník si prošel všemi stanovišti, kde si pod vedením lektorů vyzkoušel připravené činnosti a dovednosti a prohloubil své znalosti o našich předcích a seznámil se s pravěkou minulostí navštíveného regionu.  Cílovou skupinou byli žáci základních škol obcí v působnosti MAS Dolní Morava a MAS Živé Pomezí.

4

5

6

7

8

9 Žáci se snaží vyrobit z dřevěných korálků šperk tak, aby se co nejvíce podobal šperkům z pravěku.

10

11

12 Prohlídka muzea

13 Vědomostní test

14

15 1. Na které lokalitě poprvé Jaroslav Palliardi v r. 1888 objevil nálezy kultury s moravskou malovanou keramikou?  a) ve Vedrovicích  b) Znojmě – Novosadech  c) ve Starém zámku u Jevišovic 2. Na které lokalitě Jaroslav Palliardi použil poprvé při archeologickém výzkumu tzv. stratigrafickou metodu výzkumu?  a) V Hlubokých Mašůvkách  b) Těšeticích  c) ve Starém zámku u Jevišovic 3. Ve které obci na Znojemsku byla donedávna uložena světoznámá archeologická Vildomcova sbírka?  a) ve Znojmě  b) v Brně  c) v Boskoštejně 4. Z jaké lokality pochází unikátní plastika „Hedvika“?  A) z Hlubokých Mašůvek  B) z Mašovic  C) Grešlového Mýta  Správné odpovědi: 1b, 2c, 3c, 4b

16

17

18 Každý si vyrobil svůj větrník a pokračoval na další dílničku

19

20 A tady začala výroba bylinkového polštářku a voničky.

21

22

23

24 Venuše z Vedrovic vyrobená z moduritu a vypálená.

25

26 Akce se zúčastnili žáci naší školy s paní učitelkou Mgr. Evou Klvaňovou. Martin Hanzlovič Matěj Kořínek Hedvika Klvaňová Michal Tureček Mirka


Stáhnout ppt "Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova."

Podobné prezentace


Reklamy Google