DATOVÉ SOUBORY PRO ANALYTICKÉ A PROGNOSTICKÉ PRÁCE NA ÚROVNI SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ Doc. RNDr. Alois Andrle, CSc. ÚRS PRAHA, a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Fakta o vývoji vlastnictví bytů v ČR za posledních 10 let Stanislav Drápal, Český statistický úřad Praha, 18. září 2012.
Procenta Výpočet procentové části
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Aktualizace ÚAP ORP Jaroměř
Bakalářská práce Bytová výstavba v České republice 2004/2005 Michal Blažej VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INSTITUT GEOINFORMATIKY.
Sídliště Dukla - Pardubice
Použité statistické metody
Rozpočtové určení daní na Slovensku
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Reporting udržitelného rozvoje - nový pohled na těžební činnost.
Obecná část rozpočtového práva III
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 České Budějovice, Ing. Jan Honner Český statistický úřad, pracoviště České Budějovice.
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Digitální technická mapa města Velké Meziříčí
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Cvičení 1: Využití ploch. Zadání  Ve zvoleném území zhodnoťte změny vybraných typů využití ploch mezi lety 1896 a 2007  Ve zvoleném území zhodnoťte.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
Středočeský kraj Česká republika
Doplňování KF v číslech aneb Několik údajů k zamyšlení Akviziční seminář Havlíčkův Brod,
Zábavná matematika.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Mapa zájmu - plány.
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Systém financování v primární péči
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Případové studie inovativních metod a přístupů v rozvoji územních jednotek Ing. Lubor Tvrdý a další Katedra regionální ekonomiky Ekonomická fakulta VŠB-TU.
Porovnání dopravní obslužnosti obcí v ČR a stanovení základních kritérií standardu dopravní obslužnosti obcí Úkol. č. 1F54E/044/110.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
1 Územně analytické podklady Územně analytické podklady Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň,
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
1 Ekonomický růst a trh práce (několik postřehů) František Cvengroš Smilovice, prosinec 2004.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sociokulturní struktura populace ČR
Přednost početních operací
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
KONTROLNÍ PRÁCE.
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
VÝVOJ TRHU NEMOVITOSTÍ V BRNĚ
Informační systém domů a bytů Havířova Prezentace Bakalářské práce Řešitel:Igor IVAN Vedoucí projektu: doc. Dr. Ing. Jiří Horák.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz Krajská správa ČSÚ ve Zlíně Třída Tomáše Bati Zlín PŘEDBĚŽNÉ VÝSLEDKY ZLÍNSKÝ.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz 1 DATOVÁ ZÁKLADNA PRO REGIONÁLNÍ ANALÝZY
Prameny demografických dat Všechny prameny běžné demografické statistiky i výsledky speciálních výběrových šetření Poskytují údaje pro analýzu procesu.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady
Transkript prezentace:

DATOVÉ SOUBORY PRO ANALYTICKÉ A PROGNOSTICKÉ PRÁCE NA ÚROVNI SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ Doc. RNDr. Alois Andrle, CSc. ÚRS PRAHA, a.s. ISSS 2004 Hradec Králové

ÚRS PRAHA, a.s. Atelier regionálního rozvoje a bydlení Pražská Praha 10-Hostivař tel.: , fax: Spojení:tram 26, 22, směr Nádraží Hostivař, zastávka Na Groši autobus 177 od metra A, směr Chodov, zastávka Na Groši

„Územně technické podklady na úseku obyvatelstva a osídlení za správní obvody obcí s rozšířenou působností“: Svazek A „Seznam obcí a jejich charakteristiky“ údaje za obce v krajích a správních obvodech podle SLDB základních ukazatelů. Svazek B „Přehledy“ údaje o obyvatelstvu, osídlení, bytovém fondu a bydlení v 11 přehledech za správní obvody, kraje a ČR. Svazek C „Grafická část a uspořádané soubory“ 19 barevných kartogramů České republiky s hranicemi všech 206 obvodů s jejich názvy.

2). Z podkladů ČSÚ zpracoval ÚRS PRAHA, a.s. 1 PŘÍRŮSTKY (ÚBYTKY) OBYVATEL, DOMÁCNOSTÍ, TRVALE OBYDLENÝCH BYTŮ, OBYTNÝCH MÍSTNOSTÍ A OBYTNÉ PLOCHY (v % výchozích stavů) Procento výchozích stavů Obyvatelé Obytné místnostiObytná plocha Byty Domácnosti 2,5 9,0 8,6 4,94,5 6,0 5,4 3,33,2 5,1 17,0 15,4 10,7 13,1 29,9 23,6 26,7 20,4 1,0 - 0,7 2 VÝVOJ VYBAVENOSTI OBYVATELSTVA A DOMÁCNOSTÍ TRVALE OBYDLENÝMI BYTY ,5 89,6 90,2 88,2 88, Rok Počet trvale obydlených bytů na obyvatel Počet trvale obydlených bytů na 100 domácností Počet trvale obydlených bytů na obyvatelPočet trvale obydlených bytů na 100 domácností Svazek D „Analýza“ – hodnocení vývoje obyvatelstva, domů, bytů, bydlení, nové bytové výstavby za celou ČR, kraje a správní obvody obcí s rozšířenou působností v textu, tabulkách a grafice (viz ukázka)

Svazek E „Přehledy“ – rozšířené a aktualizované vydání, 25 přehledů za kraje, správní obvody, velikostní skupiny obcí, ukazatele z 2. etapy výsledků SLDB, aktualizace vývoje obyvatelstva a bytové výstavby do roku 2002 Svazek F „Atlas“ – rozšířené a aktualizované vydání 43 kartogramů za správní obvody s komentářem (viz ukázka)

Zpracováno pro MMR v roce 2002 a Datová základna pro podporu analytických a prognostických prací zahrnuje zejména: - vybraná data ze sčítání lidu 1961, 1970, 1980, údaje demografické statistiky podle obcí údaje o bytové výstavbě podle obcí Všechna data jsou průběžně převáděna na aktuální vymezení (nyní k ) a propojena s grafickým vyjádřením v ArcGIS (hranice správních obvodů, případně obcí). Podrobnější informace viz stánek ÚRS PRAHA, a.s. (J. Müller, M. Maťová) Děkuji za pozornost.