Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální technická mapa města Velké Meziříčí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální technická mapa města Velké Meziříčí"— Transkript prezentace:

1 Digitální technická mapa města Velké Meziříčí
Ing. Josef Švec, Tel:

2 Digitální technická mapa města Velké Meziříčí
Začátky tvorby DTMM Smlouvy na tvorbu a aktualizaci DTMM Aktualizace Ukázky Závěr

3 Začátky tvorby DTMM 1998 smluvně (se správci sítí) zahájena systematická tvorba digitální technické mapy, inventarizace všech geodetických podkladů od správců sítí na území města. Základ dílčí části města, uliční čáry, kde se budovala jejich nová investiční stavba. Výsledkem k doměření byla zbývající část města, zbývající uliční čáry. Porovnávání záměrů s územním plánem města. K DTMM přičleněna i oblast mimo město, bez zástavby, kde je do budoucna plánován rozvoj dvoustranné smlouvy mezi zhotovitelem DTMM ( GEOSem Hradec Králové, spol. s r.o.) a jednotlivými podílníky na tvorbě DTMM, Městem Velké Meziříčí, JME, a.s. Brno, JMP, a.s.Jihlava, VAS, a.s. a Český Telecom, a.s.. - Kontrolní dny třikrát ročně, měření upřesňováno a připomínkováno je zpracováno zaměření vlastního Města Velké Meziříří ( dříve intravilánu ) a k tomuto je přiřazeno cca 3O ha extravilánu.

4 Smlouvy na tvorbu a aktualizaci DTMM
2003 je podepsána Smlouva o spolupráci při aktualizaci a správě digitálních mapových podkladů města s jednotlivými správci inženýrských sítí, kterými nyní jsou Telefonica O2 Czech republik a.s., E.ON Česká republika a.s., Vodárenská akciová společnost a.s., Jihomoravská plynárenská a.s. a Město Velké Meziříčí 2003 vybrána firma na Správu datového skladu Digitální mapy polohopisné situace, podepsána smlouva s GB-geodezie, s.r.o. , která je dceřinou společností firmy Geodis Brno s.r.o.

5 Aktualizace a specifikace
DTMM Velkého Meziříčí tvoří DTMM Města Velké Meziříčí a jeho místních částí (Lhotky, Kúsky, Dolní Radslavice, Mostiště, Olší nad Oslavou, Hrbov, Svařenov). Aktualizace jsou prováděny dvakrát ročně DTMM je součástí intranetu GIS Velkého Meziříčí (T-MapServer) Maximální roční cena za správu DTMM je ,- Kč bez DPH (rozdělena mezi 5 správců) Polohopisná mapa města – neřeší smluvní vztah se správci, za jeho aktuálnost je zodpovědné Město Velké Meziříčí

6 DTMM Velká Bíteš Ve správním obvodu ORP Velké Meziříčí se nachází Velká Bíteš – tvorba DTMM Velké Bíteše se stejnou historií a současností jako DTMM Velkého Meziříčí DTMM Velké Bíteše také umístěna na T-MapServeru Města Velké Meziříčí (stejně jako celý GIS města Velká Bíteš)

7 Ukázky DTMM Přijatá data od správce datového skladu (dgn)
Použití v T-MapServeru Města Velké Meziříčí (shp)

8

9

10 Digitální technická mapa kraje Vysočina
????? Stejně jako Územně analytické podklady – nijak Složitost situace – území, kde se potkává na jednom území a jedné síti několik správců Přístup malých obcí ??? Přístup měst, kde již DTMM existuje ??? Role kraje ??? Další faktory ???

11 Digitální technická mapa města Velké Meziříčí
Děkuji za pozornost Ing. Josef Švec, Tel:


Stáhnout ppt "Digitální technická mapa města Velké Meziříčí"

Podobné prezentace


Reklamy Google