Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EQUAL / MOPPS Knihovnická dílna – Praha 23. 4. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
ZAMĚSTNANOST. Práce, pracovní síla práce = účelná a cílevědomá lidská činnost přeměňující přírodní látky na statky nebo činnost spojená s poskytováním.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Tisková konference Knihovny v pavučině spolupráce Jindřichův Hradec Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu DEMA, a.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Komunitní a otevřená škola
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
HRAJEME SI NA CUKRÁŘKU. KDO JE CUKRÁŘKA? PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Jsem chlapec – čím budu? DŮLEŽITÁ POVOLÁNÍ. Kdo jsem? – co ke své práci potřebuji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Společensky odpovědné podnikání
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Maminka vaří.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Poznáváme nástroje NA ZAHRADĚ.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Transkript prezentace:

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EQUAL / MOPPS Knihovnická dílna – Praha

Rodina z pohledu veřejných knihoven DEMA a. s. dům „U zlatého Michalská 12wwwwww.dema-praha.cz Praha 1telefon , PhDr. Bohumíra Jozífková, ředitelka DEMA a. s. EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze

Co je MOPPS Cíl projekt v rámci Iniciativy EQUAL modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života pilotně ověřovaný v kraji Vysočina realizovaný rozvojovým partnerstvím 10 organizací hledání rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem hlavní pilíře: služby pro rodinu – prorodinná opatření ve firmách – poradenství informace, data, poznatky EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze

Průzkumy Proč série 15 průzkumů realizovaných v letech 2005 až 2008 exkluzivně v regionu Vysočina cílové skupiny: firmy, rodiny, široká veřejnost a speciální segmenty pro směrování aktivit projektu pro práci s cílovými skupinami pro diseminaci, šíření informací do řad laické a odborné veřejnosti EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze

Postavení rodiny ve společnosti  Existují odlišné názory na to, jaké by mohlo být a jaké ve skutečnosti je. EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze Zdroj dat: DEMA a. s. reprezentativní výzkum v kraji Vysočina pro MOPPS, 300 osob 18+ let, únor 2008

Problémy s hlídáním dětí EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze Zdroj dat: DEMA a.s. segmentační výzkum v kraji Vysočina pro MOPPS, 256 osob s dětmi do 15 let, únor 2006  Většina rodičů (75%) mívá problémy s hlídáním dětí. Nejčastěji ti (86%!), kteří mají děti různého stáří, tj. jak předškolního, tak školního věku.

Zvládání povinností EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze Zdroj dat: DEMA a. s. reprezentativní výzkum v kraji Vysočina pro MOPPS, 306 osob 18+ let, červen 2007  Mezi ekonomicky aktivními občany více než osminásobně převládají ti, kteří dobře zvládají pracovní povinnosti, ale na úkor rodiny (34%!), nad těmi, kteří dobře zvládají rodinné povinnosti, ale na úkor zaměstnání (4%!).

Přínos celoživotního vzdělávání EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze Zdroj dat: DEMA a. s. reprezentativní výzkum v kraji Vysočina pro MOPPS, 300 osob 18+ let, únor 2008  Naprostá většina občanů (89%!) považuje za důležité se celoživotně vzdělávat, zvyšovat si odbornost a kvalifikaci.  Nejčastěji to spojují s větší šancí uplatnit se na trhu práce (35%) a možností dosáhnout vyššího platového ohodnocení (27%).

Zkušenosti s poradenstvím a vzděláváním EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze Zdroj dat: DEMA a. s. reprezentativní výzkum v kraji Vysočina pro MOPPS, 306 osob 18+ let, červen 2007  Podíl občanů, kteří využili poradenské nebo vzdělávací služby se pohybuje v intervalu od 10% do 20%, tzn. že vždy markantně převyšuje podíl osob bez zkušeností v daném směru.

Čím přispívají veřejné knihovny poskytují vzdělávání, informovanost, internet plní sociální funkci a podílejí se na výchově: interkulturní, environmentální, občanské nabízejí neutrální půdu pro kvalitní trávení volného času dá se v nich spřátelit, posedět, popovídat rozvíjet estetické vnímání, kreativitu hledat kořeny k lokalitě, k místu, kde rodiny žijí učit se slušnému chování, toleranci k „jinakosti“ EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze Zdroj dat: DEMA a. s. kvalitativní výzkum v kraji Vysočina pro MOPPS, „Role knihoven v prorodinné politice“, říjen 2007

Jak dál  vytvářejte centra trávení volného času  hledejte inspiraci a spojence nejen v síti knihoven  buďte vytrvalí, nechtějte napoprvé maximum  kombinace vašich zkušenosti a spolupráce s ostatními vytváří obrovský potenciál možností  snažte se ho využít, stojí to za to Zdroj dat: DEMA a. s. série výzkumů v kraji Vysočina pro MOPPS, 2005 – 2008 EQUAL – projekt MOPPS Knihovnická dílna v Praze

DEMA a. s. dům „U zlatého Michalská 12wwwwww.dema-praha.cz Praha 1telefon , PhDr. Bohumíra Jozífková, ředitelka DEMA a. s. Děkuji za pozornost