Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU investiční podpora Výzva č. 8 Integrovaného operačního programu (IOP): investiční podpora neinvestiční.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Principy sociálního podnikání
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti finanční podpory z EU 08/2011 Mgr. Barbora Šolková.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Sociální podnikání – šance podnikat jinak Ostrava
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Tvorba projektu sociálního podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“, CZ.1.07/3.2.05/ ATRACT CONSULTING.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Jak se pozná sociální podnik
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Agentura pro sociální začleňování
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Agentura pro sociální začleňování Sociální podnikání - Šance podnikat jinak Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše – Malá.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro hodnotitele Praha, 15. dubna 2010.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Sociální podnikání v Praze
• - Sociální podnik a IROP ČESKY SEVER
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+

Výzva č. 30 OP LZZ – neinvestiční podpora Počet přijatých žádostí: 822 Počet realizovaných projektů: 122 Alokovaná částka pro výzvu: Kč (z toho rozděleno necelých 400 mil. Kč) Výzva již ukončena

Výzvy č. 1 a 8 IOP – investiční podpora Počet přijatých žádostí: 341 Počet realizovaných projektů: 44 (+ v květnu 2014 byl vytvořen projektový zásobník 17 projektů v obejmu 39 mil. Kč) Alokovaná částka pro výzvy: ,- Kč (z toho rozděleno necelých 140 mil.) Výzvy již ukončeny

Podporované činnosti nové podnikatelské aktivity s cílem zaměstnání osob ze znevýhodněných cílových skupin nové podnikatelské aktivity osob samostatně výdělečně činných (bez zaměstnanců), které jsou zároveň osobami uvedenými v cílových skupinách podnik musí naplňovat principy sociálního podnikání

Principy sociálního podnikání ve výzvách 1)min. 40 % úvazků zaměstnanců z celkového počtu zaměstnanců sociálního podniku musí pocházet ze znevýhodněných skupin 2) vztahy sociálního podniku směřují k maximálně možnému zapojení pracovníků do rozhodování 3) zisk v min. výši 50 % použit pro rozvoj sociálního podniku a/nebo naplňování obecně prospěšných cílů 4) sociální podnik je orientován lokálně/ regionálně a environmentálně

Výsledky evaluace výzev  převaha integračních sociálních podniků  převažující cílová skupina – osoby se zdravotním postižením  převažující právní forma – s.r.o.  nejčastější podnikatelské činnosti – restaurace, kavárny, technické a úklidové služby, stavebnictví

Výsledky evaluace výzev  srozumitelně uvedeny principy sociálního podnikání podnět do dalšího období: více kvantifikovat a konkretizovat některé parametry sociálního podniku (lokální, environmentální)  důraz na integrační sociální podniky podnět do dalšího období: umožnit podporu i jiným typům sociálních podniků

Výsledky evaluace výzev  financovány především mzdy zaměstnanců z cílových skupin podnět do dalšího období: oddělit podporu cílových skupin od podpory sociálních podniků a sociálního podnikání, podpora cílových skupin by měla být systémová a případně i nároková, podpora projektů sociálních podniků může zůstat grantová  zavést povinné spolufinancování ve výši 20 %

Pracovní Sobota s. r. o.  podpořeno v rámci OP LZZ  poskytování zahradnických a úklidových prací v Plzni  zaměstnáno 14 osob se ZP

VS Rychleby s. r. o. VS Rychleby s. r. o.  podpořeno v rámci IOP i OP LZZ  sušení bylin a ovoce a jeho další zpracování (moštování, výroba ovocných a bylinných čajů)  zaměstnáno 5 osob z etnických a národnostních menšin

Poradenství k sociálnímu podnikání a stáže v sociálních podnicích  Individuální projekt MPSV „Podpora sociálního podnikání v ČR“  projekt nabízí bezplatné poradenství k sociálnímu podnikání prostřednictvím lokálních konzultantů a konzultantek = sociálních podnikatelů a podnikatelek v celé ČR  poradenství je primárně zaměřeno na zahájení podnikání, sdílení praxe, přenos zkušeností

Poradenství k sociálnímu podnikání a stáže v sociálních podnicích  projekt umožňuje stáže v sociálních podnicích  konzultace i stáže jsou poskytovány zdarma do  Informace o projektu včetně kontaktů na konzultanty:

 Integrovaný regionální operační program (IROP)  specifický cíl 2.2: „Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání“ o podpora podnikatelského prostředí zohledňující potřeby a specifika cílových skupin při jejich začleňování na trh práce a zohledňující potřeby a možnosti regionu

 Operační program Zaměstnanost  Prioritní osa 2 Sociální začleňování a boj s chudobou  Specifický cíl 2: Rozvoj sektoru sociální ekonomiky o Vznik a rozvoj podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání, zavedení systému podpory startu, rozvoje a udržitelnosti sociálních podniků (včetně zapojení soukromého sektoru); a další

 příprava výzev v novém programovém období – 2. polovina roku 2014  vyhlášení výzev v novém programovém období - 1. polovina roku 2015