Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání."— Transkript prezentace:

1 Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání

2 1.Obecně prospěšný cíl, který je formulován ve stanovách nebo statutu Sociální podnik je orientovaný na řešení otázek zaměstnanosti, sociální začleňování a místního rozvoje.

3 Standardy sociálního podnikání Vzniká a rozvíjí se na konceptu tzv. trojího prospěchu ekonomického, sociálního, environmentálního.

4 Standardy sociálního podnikání 2. Participace, demokratické rozhodování a sociální kapitál Je posílena role vnitřních a vnějších vztahů sociálního podniku:

5 Standardy sociálního podnikání a) vnitřní vztahy sociálního podniku směřují k maximálnímu zapojení členů/pracovníků do rozhodování a k samosprávě. b) vnější vztahy s okolím posilují sociální kapitál sociálního podniku a místních společenstev.

6 Standardy sociálního podnikání 3. Specifické financování a použití zisku Finanční vztahy a hospodaření sociálního podniku jsou podřízeny obecně prospěšnému cíli uvedenému v zakládacích dokumentech (smlouvě- stanovách-statutu-zakládací listině).

7 Standardy sociálního podnikání Hospodaření sociálního podniku směřuje k dlouhodobé ekonomické stabilitě a udržitelnosti (interní i externí). Případný zisk z účasti na trhu je používání přednostně pro rozvoj sociální podniku a nebo pro na plnění jeho obecně prospěšných cílů.

8 Standardy sociálního podnikání Sociální podnik nese ekonomická rizika.


Stáhnout ppt "Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání."

Podobné prezentace


Reklamy Google