Další vzdělávání v oblasti psychosociální a duchovní péče

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Advertisements

Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Finanční možností svépomocných skupin
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Kurz Všeobecný sanitář
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
Studijní obor Bc. Regenerace a výživa ve sportu NMgr
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Další vzdělávání v oblasti psychosociální a duchovní péče Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0086 Další vzdělávání v oblasti psychosociální a duchovní péče Tento projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR

Realizátor projektu Realizátorem projektu je občanské sdružení Girasole, sdružení pro pomoc a rozvoj Vznik 2004/2005 jako dobrovolná aktivita studentů Caritas VOŠ sociální v Olomouci, kteří chtěli dělat něco víc… Dnes profesionální organizace na dobrovolnických základech

Girasole, sdružení pro pomoc a rozvoj Sociální služby Poradenství a vzdělávání Projekty

Girasole, sdružení pro pomoc a rozvoj Sociální služby Osobní asistence

Girasole, sdružení pro pomoc a rozvoj Poradenství a vzdělávání Diagnostika sociálních organizací Inspekce kvality sociál. služeb Akreditovaná vzdělávací organizace MPSV

Girasole, sdružení pro pomoc a rozvoj Projekty Další vzdělávání v oblasti psychosociální a duchovní péče Mosty z chudoby – strategie pro profesionály a komunity

Tým Girasole Tereza Uhrová Bc. Kateřina Vařechová, DiS. Bc. Gabriela Fellingerová Agnieszka Prchal Bc. Roman Tuček, DiS. Mgr. Miroslav Prchal, DiS.

Cíle projektu Cílem projektu je zvýšit kvalitu odborných a obecných kompetencí obyvatel ČR a zvýšit motivaci a posílit aktivní postoj jednotlivců k dalšímu vzdělávání v oblasti psychosociální podpory a duchovní péče poskytované lidem, kteří jsou znevýhodněni pro svůj věk, nemoc nebo zdravotní postižení.

Cíle projektu Hlavním cílem projektu je prostřednictvím klíčových aktivit vytvořit a pilotně ověřit nový vzdělávací program pro vzdělávání dospělých a dobrovolníků a rozvíjet jejich kompetence v oblasti pomoci lidem v sousedství, uživatelům sociálních a zdravotních služeb.

Cílová skupina Primární cílovou skupinou jsou jednotlivci - občané s trvalým pobytem v ČR, kteří mají zájem získat základní kompetence v oblasti psychosociální podpory a duchovní péče o osoby znevýhodněné pro svůj věk, zdravotní stav nebo postižení a mají zájem využít tyto kompetence v pomoci lidem ve svém okolí, sousedství, komunitě, nemocnici nebo zařízení sociálních služeb.

Základní oblasti vzdělávacího programu Sociální práce Zdravotnictví Etika Teologie Psychologie

Hodinová dotace Celkem 100 hodin (únor až červen) 80 hodin přímá výuka dle harmonogramu 20 hodin praxe

Přímá výuka 80 hodin dle harmonogramu Včetně víkendového soustředění Závazek absolvovat minimálně 80% přímé výuky (64 hodin) Závazek účasti na soustředění

Přímá výuka Po dohodě lze zameškané přednášky (nebo už dnes víte, že nemůžete), doplnit v Olomouci, resp. Brně, ale pouze totožná témata (nelze jednu přednášku absolvovat dvakrát)

Přímá výuka Bude probíhat v blocích po dvou hodinách 9 - 10.30 11 - 12.30 13.30 - 15

Prezenční listiny Pro evidenci slouží prezenční listiny Povinnost prokázat účast poskytovateli dotace Budou přichystány vždy před zahájením dne

Prezenční listiny Povinnost se zapsat – den bez podpisu = neúčast Problémy s účastí, kolize termínů, nemoci apod. – řešení lze vždy dohodnout

Studijní soustředění Víkend dle harmonogramu Místo v jednání Příjezd pátek odpoledne/večer Odjezd neděle odpoledne

Studijní soustředění Témata psychologie komunikace a krizová intervence Praktické nácviky ve skupinách Duchovní program

Studijní soustředění Z rozpočtu projektu je hrazeno všem účastníkům: Ubytování Stravné

Praxe 20 hodin Sociální a zdravotnické organizace Farnost Komunita Sousedství

Praxe Zaměřena na pomoc lidem znevýhodněným z důvodu věku, nemoci, zdravotního postižení Dobrovolnictví, praktická pomoc, rozhovory, naslouchání apod.

Praxe Nevyžadujeme razítka ani potvrzení Výstupem bude Vaše zpráva, ve které svou praxi popíšete a doplníte např. kazuistikou, příběhem toho/těch komu jste pomáhali, k tomu dostanete přesné instrukce.

Praxe Pro praxi Vám bude k dispozici průvodce V profesionálních organizacích doporučujeme vykonat praxi formou dobrovolnictví.

Hodnocení V průběhu kurzu budeme žádat o vyplnění dotazníků Účelem je hodnocení a reflexe Závazek vyplnit dotazníky On – line max. 10 minut

Závěrečná zkouška Písemný test nárůstu vědomostí Pouze z přednášek Písemné zhodnocení kurzu

Osvědčení a akreditace Každý, kdo splní podmínky, získá osvědčení Získání kreditních bodů Akreditace MPSV (pracujeme na ní)

Organizační informace - LIPKA K dispozici přednáškový sál + knihovna Toalety Kouření pouze venku na stanoveném místě u popelníku

Organizační informace - LIPKA Občerstvení káva, čaj, voda – nelze hradit z rozpočtu projektu Káva, čaj, voda bude vždy připravena o přestávce Díky za příspěvky!

Organizační informace - LIPKA Do projektu vložilo a vkládá své síly, energie a nadšení spousta lidí, doufáme a přejeme si, že budete spokojení. A také doufáme ve velkorysost v odpouštění chyb, které uděláme

Skladba účastníků Celkem 80 účastníků Brno a Olomouc (a dalších 65 náhradníků a zájemců) Profesionálové ze zdravotních a sociálních organizací Laici a dobrovolníci, nadšenci pomáhat

Skladba účastníků S tituly Bez titulů Starší Mladší

úcta, respekt, trpělivost Skladba účastníků úcta, respekt, trpělivost

Pravidla Telefony tichý režim Dochvilnost Zodpovědnost vůči prostorám a pořádku Autorská práva Nahrávky jen se svolením lektora pro vlastní potřebu

Pravidla Respekt k názoru druhého (i když s ním nesouhlasím) Mluví jen jeden/jedna Bezpečí – fyzické i emocionální Právo STOP!

Dohoda o účasti Vykazování pro ESF Závazky: Účast Hodnocení Bezpečnost

Dohoda o účasti Zpracování osobních údajů za účelem evidence a vykazování Ochrana osobních údajů Svolení k fotografování a zveřejnění foto (povinnost publicity)

Bezpečnost Dodržovat základní bezpečností pravidla při pohybu v budově (schody, výtah, voda) Účast v kurzu vyžaduje zvážení rizik a účast na vlastní zodpovědnost ke škodě na zdraví i majetku svého i jiných.

Dotazy ?

Informace Příští přednáška 9. března s prof. Dr. Haškovcovou, CSc. proběhne pro obě skupiny v Brně v sále kanceláře Veřejného ochránce práv, Údolní 39, Brno

Dotazy Děkuji za pozornost