Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní 3302 434 01 Most.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní 3302 434 01 Most."— Transkript prezentace:

1 Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní 3302 434 01 Most www.asistencnicentrum.cz Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Most, 27. dubna 2011

2 Účel realizované zakázky cílem realizované zakázky bylo vytvořit pro účely projektu modulově uspořádaný vzdělávací program orientovaný na vzdělávání řídících pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji a následně tento efektivně pilotně ověřit v praxi a zajistit jeho akreditaci. společnost Asistenční centrum, a.s. zakázku realizovala na základě úspěchu ve výběrovém řízení v období od března 2010 do května 2011 (vedle samotné tvorby vzdělávacích modulů zajistila i e-learningové řešení). Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Vzdělávací program – primární úkol cíl a obsah vzdělávacího programu je přímo provázán s filozofií celého realizovaného projektu – tzn. že se orientuje na rozvoj znalostí a dovedností řídících pracovníků škol a školských zařízení (= cílová skupina) na úrovni problematiky zavádění moderních systémů jakosti a moderních systémů řízení („ISO“). cílem vzdělávacího programu je prostřednictvím rozšíření a zkvalitnění kompetencí cílové skupiny nejen zlepšit kvalitu a produktivitu služeb poskytovaných „jejich“ zařízeními, ale umožnit školám efektivně se připravit na potenciální budoucí certifikaci. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Vzdělávací program – obsah modulový obsah zahrnuje témata: a) Management řízení o vzdělávací modul se zaměřuje na problematiku řízení školy jako efektivní organizace, kompetence řídícího pracovníka, jeho povinnosti, pravomoci a zodpovědnost. b)Finanční řízení o vzdělávací modul umožňuje účastníkům seznámit se s problematikou finančního řízení ve světle školského prostředí a jeho specifik, finančními zdroji a možnostmi jejich získávání / využití, finančními riziky apod. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Vzdělávací program – obsah modulový obsah zahrnuje témata: c)Vnější vztahy o v rámci tohoto modulu se jeho účastníci budou moci seznámit se zákonitostmi efektivní komunikace se žáky, rodiči, širokou veřejností a v neposlední řadě též s médii a možnostmi, které kvalitní řízení vnějších vztahů nabízí směrem k budování (zlepšování) image školy. d)Lidské zdroje o vzdělávací modul představí problematiku řízení a rozvoje lidských zdrojů jako integrální součást řízení moderní, na principech kvality založené a fungující, organizace. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Vzdělávací program – obsah modulový obsah zahrnuje témata: e)Informační systémy o vzdělávací modul zaměřený na seznámení se s možnostmi moderních informačních systémů podporujících zajištění efektivních chodů všech pro organizaci životně důležitých činností. „bonusově“ byly do podoby vzdělávacích materiálů rozpracovány též informace prezentující aktuální a prakticky zaměřené informace o procesu implementace systémů řízení kvality do školského prostředí. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Vzdělávací program – akreditace vzdělávací program byl, s respektem k časovým možnostem řídících pedagogických pracovníků a při zohlednění rozsahu veškeré jím řešené problematiky, akreditován MŠMT jako program DVPP s celkovou hodinovou dotací na úrovni 150 hod. předpokládá se, že velkou část vzdělávacího programu bude cílová skupina absolvovat za využití připraveného e-learningového prostředí (Moodle). Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Vzdělávací program – e-learning e-learning bude zdarma přístupný všem zájemcům z řad cílových skupin, vstup do e-learningu najdete na projektovém webu VOŠ a SŠ Varnsdorf: http://projekt.sosvdf.cz/ vstup do e-learningu vyžaduje registraci, která je podmíněna funkčním e-mailem (ukázka). Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Vzdělávací program – pilotáž připravený vzdělávací program byl v uplynulých měsících pilotně ověřován napříč Ústeckým krajem v přímé interakci se zástupci cílové skupiny projektu. v rámci pilotáže jsme se soustředili nejen na prezentaci jednotlivých odborných témat, důraz jsme kladli též na předávání informací o praktických zkušenostech se zaváděním systémů řízení kvality jak ve školských, tak neškolských organizací. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Vzdělávací program – pilotáž byly zrealizovány „zkušební audity“, v jejichž rámci si mohly jednotlivé školy ověřit, nakolik by v případném procesu certifikace byly schopny uspět. věříme, že se nám realizací této zakázky podařilo nejen vyvinout smysluplně orientovaný vzdělávací program, ale též podnítit reálný zájem řídících pracovníků škol o problematiku systémů řízení kvality ve školství, resp. jejich certifikaci  důkazem této zkušenosti je reálný zájem některých škol o implementaci těchto systémů a v jednom případě již i probíhající proces certifikace. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Děkuji Vám za pozornost. Případné dotazy směrujte na: tichy@asistencnicentrum.cz Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/11.0002 realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, 407 47, Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Most, 27. dubna 2011


Stáhnout ppt "Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní 3302 434 01 Most."

Podobné prezentace


Reklamy Google