Setkání pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování Hradec Králové 18. 12. 2009 1.ZUR Královéhradeckého.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Označení hasičů na přilbách
Advertisements

Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Královéhradecký kraj.
Setkání pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování Hradec Králové
Porada pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování a stavebního řádu část územní plánování 18. prosince.
Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Stavební zákon a územní plánování
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
 Rybá ř  U č itelka  Policista  Zedník  Bankovní ú ř edník  ICT technik  Uklíze č ka  …
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Č eská republika: Chrán ě ná území Hospodá ř ský zem ě pis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Ochrana urbanistických a architektonických hodnot zástavby poznatky veřejného ochránce práv Kancelář veřejného ochránce práv JUDr. Marek Hanák, JUDr. Jana.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
OBCE A KRAJE VE FINANČNÍ SPRÁVĚ. DECENTRALIZACE VEŘEJNÉ SPRÁVY 1990 – obnovení ve ř ejné samosprávy; obecní z ř ízení 1990 – obnovení ve ř ejné samosprávy;
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Ing. Ladislav Sýs vedoucí oddělení správy povodí Ministerstvo zemědělství w w w. v o d a. g o v. c z w w w. w a t e r. g o v. c z w w w. v o d a. g o v.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje aktuální informace pro poradu OÚPSŘ KrÚ JMK s Úřady územního plánování JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
Vodohospodářské aktuality
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Odbor životního prostředí MHMP
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Zpráva o uplatňování ÚP
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-33 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Závaznost – od (ode dne násl. Zveřejnění)
2. ČNB a její role v platebním styku.
Zásady územního rozvoje Královéhradeckého kraje
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Zpráva o uplatňování územního plánu
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Informace k územním studiím krajiny z hlediska metodického
Transkript prezentace:

Setkání pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování Hradec Králové ZUR Královéhradeckého kraje 2. Pasportizace ÚPD obcí Královéhradeckého kraje 3. Plán kontrol na rok 2010 a výsledky kontrol v roce 2009

ZUR Královéhradeckého kraje - doprava koridor kapacitní silnice S5 - v sou č asné dob ě probíhá proces ř ešení rozporu na úrovni úst ř edních orgán ů Na základ ě stanovisek a dohody s MD Č R a odborem dopravy KÚ KH kraje (v návaznosti na Generel silni č ní dopravy KH kraje) a podn ě t ů dot č ených obcí v č etn ě souladu s p ř ipravovanými ÚPD t ě chto obcí bude ř ešení vypušt ě no z dalšího projednávání. koridor I/14 – v úseku od stávající silnice I/14 po napojení na navrhovanou trasu silnice R11 a na stávající trasu silnice I/37 s variantním vedením od Lib ň atova ve sm ě ru na Č ervený Kostelec nebo ve sm ě ru na Rtyni v Podkrkonoší ; koridor I/16 – v úseku od hranice kraje – Chot ě vice; koridor I/16 – v úseku Chot ě vice - rychlostní silnice R11; koridor II/302 – v prostoru Hejtmánkovic (po napojení na silnici II/303) ; koridor II/302 – v prostoru Broumova koridor II/567 – v prostoru Rtyn ě v Podkrkonoší. Koridory územních rezerv v souvislosti s územními rezervami LAPV: silnice II/295 – v úseku územní rezerva silnice I/16 – Dolní Branná; silnice II/301 – v prostoru Č eské Metuje; silnice II/309 – v prostoru Kounova; silnice II/310 – v prostoru P ěč ína; silnice II/300 – v prostoru Trutnova; silnice II/319 – v úseku Betlém – Rokytnice v Orlických horách; silnice II/321 – v prostoru Skuhrov nad B ě lou.

ZUR Královéhradeckého kraje - protipovod ň ová opat ř ení PPO – problematika PPO bude po dohod ě s Mze a PL ř ešena v souvislosti s Plánem oblasti povodí Horního a st ř edního Labe, který byl schválen zastupitelstvem kraje dne V programu opat ř ení v Plánu oblasti povodí Horního a st ř edního Labe jsou navr ž ena opat ř ení technického charakteru, mezi n ěž pat ř í realizace protipovod ň ových opat ř ení s retencí – poldry a reten č ní nádr ž e, protipovod ň ová opat ř ení podél vodních tok ů, zvyšování bezpe č nosti vodních d ě l a stabilizace koryt drobných vodních tok ů. Opat ř ení zam ěř ená na ochranu p ř ed povodn ě mi a zlepšení vodního re ž imu krajiny budou realizována s významnou finan č ní podporou program ů Podpora prevence p ř ed povodn ě mi II a Zvýšení bezpe č nosti vodních d ě l Ministerstva zem ě d ě lství a Opera č ního programu ž ivotní prost ř edí (OP Ž P) Ministerstva ž ivotního prost ř edí. U všech projekt ů je podmínkou finan č ní spoluú č ast investora ve výši 5 – 10 %. Suché nádr ž e Hejtmánkovice I. – III. (Hejtmánkovice) ZKT levostranný p ř ítok (LP) č. 6 B ě lu ň ky (Trutnov) ZKT Hejtmánkovický potok II. etapa, 1. č ást (Hejtmánkovice) ZKT Hejtmánkovický potok II. etapa, 2. č ást(Hejtmánkovice) Suché nádr ž e K ř inice I. – III. (K ř inice) D ě dina, M ě l č any, suchá reten č ní nádr ž (Dobruška) ZKT Hustí ř anka - Dubenec (Dubenec) Suchá nádr ž Ž ire č (Dv ů r Králové nad Labem) Suchá nádr ž Rusek – Bukovina ( Č ernilov) Suchá nádr ž Ob ě dovice (Ob ě dovice) Broumov – Velká Ves(Broumov) Labe, Jarom ěř, zvýšení ochrany m ě sta rekonstrukcí koryta a hrázemi (Jarom ěř ) Kvasiny, op ě rná ze ď vodního toku B ě lá(Kvasiny) Orlice, Albrechtice nad Orlicí, protipovod ň ová ochrana (Albrechtice nad Orlicí) Metuje, Velké Po ř í č í, zvýšení ochrany úpravou koryta v obci (Velké Po ř í č í) Bartošovický potok II - stabilizace a zkapacitn ě ní koryta (Bartošovice v Orl. horách) Č istá, Hostinné - zvýšení ochrany m ě sta hrázemi (Hostinné) Suchá nádr ž Lukavice(Lukavice)

ZUR Královéhradeckého kraje - plyn, elektro koridor nadzemního vedení 2x110 kV TR Neznášov – Jarom ěř – Č eská Skalice - TR Náchod, v č etn ě plochy pro TR 110/35 kV Jarom ěř, koridor nadzemního vedení 2x110 kV Librantice – Svinary – Hradec Králové (Slezské P ř edm ě stí), v č etn ě plochy pro TR 110/35 kV Hradec Králové – Východ, koridor nadzemního vedení 2x110 kV Trutnov – Horní Staré M ě sto, v č etn ě plochy pro TR 110/35 kV, koridor nadzemního vedení 2x110 kV TR Vrchlabí – Strá ž né – Špindler ů v Mlýn, v č etn ě plochy pro TR 110/35/10 kV, koridor nadzemního vedení 2x110 kV Bílé Poli č any – Rohoznice – Č ervená T ř emešná – Libonice, v č etn ě plochy pro TR 110/35kV Ho ř ice, koridor nadzemního vedení 2x110 kV TR Nový Byd ž ov – Vinary – Volanice – Ji č ín ě ves – TR Staré Místo. Plocha pro transformovnu TR 110/35 kV Horní Maršov (Horní Maršov, Svoboda nad Úpou); Plocha pro transformovnu TR 110/35 kV Broumov (K ř inice). ______________________________________________________________________________________________________________________________ p ř elo ž ka VTL plynovodu Č eská Skalice a VTL plynovod pro p ř ipojení regula č ní stanice + VTL/STL regula č ní stanice Č eská Skalice, tzv. Severní varianta, p ř edávací a regula č ní stanice Č eská Č ermná v č etn ě STL p ř ivad ěč e Č eská Č ermná z Polské republiky pro zabezpe č ení plynofikace Orlických hor, VTL plynovod pro p ř ipojení regula č ní stanice + VTL/STL regula č ní stanice Úlibice, pro plynofikaci obce Úlibice, VTL plynovod pro p ř ipojení regula č ní stanice + VTL/STL regula č ní stanice Kn ěž nice, pro plynofikaci obcí Kn ěž nice a Jinolice, VTL plynovod pro p ř ipojení regula č ní stanice + VTL/STL regula č ní stanice Chote č, pro plynofikaci obce Chote č, VTL plynovod pro p ř ipojení regula č ní stanice + VTL/STL regula č ní stanice Horní Radechová, VTL plynovod pro p ř ipojení regula č ní stanice + VTL/STL regula č ní stanice Olešnice u Č erveného Kostelce, VTL plynovod pro p ř ipojení regula č ní stanice + VTL/STL regula č ní stanice Starý Rokytník, VTL plynovod pro p ř ipojení regula č ní stanice + VTL/STL regula č ní stanice Zalo ň ov, VTL plynovod pro p ř ipojení regula č ní stanice + VTL/STL regula č ní stanice Lampertice, VTL plynovod Lampertice – Zlatá Olešnice – Bernartice PUR 2009 – územní rezerva pro koridor pro propojovací plynovod VVTL DN 500 PN 63, vedoucí z okolí obce Olešná v kraji Vyso č ina na hranici Č R – Polsko, a to do okolí hrani č ního p ř echodu Náchod – Kudowa Zdrój

ZUR Královéhradeckého kraje - vodovod, kanalizace Koridor pro dálkový vodovodní ř ad Trutnov – Č ervený Kostelec – Velké Po ř í č í. Vodovodní ř ad je rozd ě len do dvou etap: - I. etapa Velké Po ř í č í – Č ervený Kostelec jako náhrada za znehodnocené a nevyhovující vodárenské zdroje SV Č ervený Kostelec; - II. etapa Č ervený Kostelec – Trutnov vymezena pro p ř ípad problémového zásobování pitnou vodou Trutnovska zejména z hlediska úpravna vody Temný D ů l. koridor pro vzájemné propojení vodárenských soustav na území okresu Ji č ín pro vodovodní ř ad: vodovodní ř ad Bukvice – Podhradí - St ř eva č Po dohod ě s p ř íslušnými dot č enými orgány, budou ZUR obsahovat na tomto úseku pouze koridory a plochy, které nejsou v obsahu ř ešení Plánu rozvoje vodovod ů a kanalizací Královéhradeckého kraje. Plán rozvoje vodovod ů a kanalizací královéhradeckého kraje – poslední aktualizace prob ě hla k § 4 odst. 7 zákona č. 274/2001 Sb., - Plán rozvoje vodovod ů a kanalizací je podkladem pro zpracování územn ě plánovací dokumentace podle zvláštního právního p ř edpisu, a plánu oblasti povodí podle zvláštního právního p ř edpisu pro č innost vodoprávního ú ř adu, stavebního ú ř adu a pro č innost obce a kraje v samostatné i p ř enesené p ů sobnosti.

ZUR Královéhradeckého kraje - ROS, ROB, SOB a rozvojové plochy nadmístního významu PUR 2009 OB4 Rozvojová oblast Hradec Králové / Pardubice - plocha Národního centra pro krizovou připravenost a výcvik složek Integrovaného záchranného systému Hradec Králové OS4 Rozvojová osa Praha – Hradec Králové / Pardubice – Trutnov – hranice Č R / Polsko (- Wroclaw) - plocha komplexní revitalizace kulturn ě historického území oblasti Kuks a Betlém; SOB 7 Specifická oblast Krkonoše – Jizerské hory Nadmístní – krajský význam Rozvojová oblast Vrchlabí - plocha pr ů myslové zóny celostátního významu Vrchlabí Rozvojová osa Ho ř ice - Ji č ín – Liberecký kraj - plocha komplexní revitalizace historické kulturní krajiny Ji č ínska Rozvojová osa Vrchlabí – Ji č ín – St ř edo č eský kraj Rozvojová osa Vrchlabí - Trutnov Rozvojová osa Jarom ěř - Náchod – Hronov – plocha komplexní revitalizace celku historické kulturní krajiny Jarom ěř – Josefov Rozvojová osa Nové M ě sto nad Metují - Rychnov nad Kn ěž nou - plocha pr ů myslové zóny celostátního významu Kvasiny - Rychnov nad Kn ěž nou – Solnice Rozvojová osa Kostelec nad Orlicí – Vamberk – Pardubický kraj Území s vyvá ž eným rozvojovým potenciálem Specifická oblast Broumovsko - plocha pro komplexní revitalizace celku historické kulturní krajiny Broumov a okolí Specifická oblast Orlické hory Specifická oblast Ji č ínsko

ZUR Královéhradeckého kraje - ROS, ROB, SOB a rozvojové plochy nadmístního významu II. PUR (130) Ve ř ejná logistická centra (dále VLC) Vymezení: St ř ední Č echy, Brn ě nsko, Ostravsko, Plze ň sko, oblast Pardubice – Hradec Králové, Č eskobud ě jovicko, oblast Ústí nad Labem – Lovosice, Olomouc – P ř erov, Jihlava – Havlí č k ů v Brod, Liberecko, Karlovy Vary – Sokolov – Cheb. D ů vody vymezení: Postupné etapovité budování sít ě ve ř ejných logistických center napojených na ž elezni č ní, silni č ní a p ř ípadn ě i vodní a leteckou dopravu, budované podle jednotné koncepce za ú č elem poskytování širokého spektra logistických slu ž eb. Sí ť VLC umo ž ní optimalizovat silni č ní dopravu a uplatnit princip komodality (ú č inné vyu ž ívání r ů zných druh ů dopravy provozovaných samostatn ě nebo v rámci multimodální integrace za ú č elem dosa ž ení optimálního a udr ž itelného vyu ž ití zdroj ů ). Zapojení do evropské sít ě logistických center. Kritéria a podmínky pro rozhodování o zm ě nách v území: P ř i rozhodování a posuzování zám ě r ů na zm ě ny v území p ř ednostn ě zohled ň ovat p ř epravní proudy a jejich p ř esun pomocí VLC nap ř. mimo zvlášt ě chrán ě ná území p ř írody, NATURA2000 a významné koncentrace bydlení. Rada KH kraje dne ulo ž ila po ř izovateli následující pokyn: Zajistit na základ ě výsledk ů jednání s p ř edstaviteli samospráv úpravu návrhu ZUR spo č ívající v nahrazení sou č asného ř ešení návrhu plochy pro VLC celostátního významu Pla č ice – Vl č kovice v jeho textové a grafické č ásti ř ešením novým, a to stanovením úkolu pro územní plány m ě sta Hradce Králové a obcí Všestary, St ěž ery, Urbanice, Praska č ka, Lhota pod Lib č any, Osice, Osi č ky, Syrovátka a Dob ř enice vyhledat ve svém správním území plochu pro rozvoj podnikatelských aktivit o vým ěř e 30 ha a v ě tším v prostoru širokém 2 km západn ě od koridoru dálnice D11.

ZUR Královéhradeckého kraje - ROS, ROB, SOB a rozvojové plochy nadmístního významu II.

ZUR Královéhradeckého kraje lokality „LAPV“ PÚR Vodní hospodá ř ství (167) LAPV Vymezení: Plochy morfologicky, geologicky a hydrologicky vhodné pro akumulaci povrchových vod (LAPV). D ů vody vymezení: Územní ochrana lokalit vhodných pro akumulaci povrchových vod pro p ř ípadné ř ešení dopad ů klimatické zm ě ny, p ř edevším pro sní ž ení nep ř íznivých ú č ink ů povodní a su- cha, v dlouhodobém horizontu (v p ř íštích padesáti a ž sto letech). Úkoly pro ministerstva a jiné úst ř ední správní ú ř ady: Po ř ídit generel území chrán ě ných pro akumulaci povrchových vod v č etn ě základních zásad vyu ž ití t ě chto území. Zodpovídá: Ministerstvo zem ě d ě lství ve spolupráci s Ministerstvem ž ivotního prost ř edí Termín:

ZUR Královéhradeckého kraje lokality „LAPV“

Podle zákona č. 191/2008 Sb., kterým se m ě ní zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním ř ádu, ve zn ě ní zákona č. 68/2007 Sb. § 187 ÚPD schválené p ř ed 1. č ervencem 1992 POZBÝVAJÍ platnosti nejpozd ě ji do 3 let ode dne nabytí ú č innosti tohoto zákona. tj. k !!!!!!!!!!!

ORPobecnázev dokumentacearchitekt datum schválenínová dokumentace stav zm ě n p ů vodní dokumentace Nový Byd ž ov ÚPSÚ Nový Byd ž ov Vašata Zden ě k Ing. arch v r zadání ÚPM 4 schválené zm ě ny (r. 1994;1995;2000;2002) Broumov Teplice nad Metují ÚPSÚ Teplice nad Metují Falta Bed ř ich Ing. arch v r koncept ÚPnemá zm ě ny Trutnov Jánské Lázn ě SÚP Jánské Lázn ě Vašata Zden ě k Ing. arch.?v r zadání ÚP 1 schválená zm ě na (r. 2004) TrutnovStrá ž né ÚPSÚ Dolní Dv ů r, Č erný D ů l, Strá ž né TERPLAN - Státní ústav pro územní plánování v Praze v r návrh ÚP TrutnovDolní Dv ů r ÚPSÚ Dolní Dv ů r, Č erný D ů l, Strá ž né TERPLAN - Státní ústav pro územní plánování v Praze v r zadání ÚPnemá zm ě ny TrutnovPilníkovÚPSÚ Pilníkov Hana Vašatová Ing.arch schválené (r. 2001;2009), 1 rozpracovaná

Dopl ň ující p ř ipomínky a informace k p ř edávaným, vydaným ÚPD Razítka a podpisy Razítkem a podpisem projektanta dokumentace - ORIGINÁLEM musí být opat ř eny všechny č ásti, které zpracovává autorizovaná osoba. § 12 zákona č. 360/1992 Sb. - Autorizovaná osoba odpovídá za odbornou úrove ň výkonu vybraných č inností a dalších odborných č inností, pro které jí byla ud ě lena autorizace. § 13 zákona č. 360/1992 Sb. - Autorizovaná osoba opat ř uje dokumenty související s výkonem její č innosti vlastnoru č ním podpisem a otiskem razítka se státním znakem Č eské republiky, jménem autorizované osoby, č íslem, pod ním ž je zapsána v seznamu autorizovaných osob vedeném Komorou a vyzna č eným oborem, pop ř ípad ě specializací a své autorizace. § 14 odst. 1 písm. c) vyhlášky – ÚP v č etn ě jeho grafické č ásti, i jeho zm ě na se opat ř í záznamem o ú č innosti, který obsahuje: Jméno a p ř íjmení, funkci a podpis oprávn ě né ú ř ední osoby po ř izovatele, otisk ú ř edního razítka. § 6 zákona č. 352/2001 Sb., o u ž ívání státních symbol ů Č R a o zm ě n ě n ě kterých zákon ů : ú ř edním razítkem = razítko, na n ě m ž je vyzna č en malý státní znak, je kulatého tvaru o pr ů m ě ru 20 mm, 25 mm nebo 36 mm; malý státní znak je vyobrazen uvnit ř kruhu, na jeho ž obvodu je ozna č ení oprávn ě né osoby, pop ř ípad ě i ozna č ení její organiza č ní sou č ásti a sídla OOP § 168 stavebního zákona – OOP po dni nabytí ú č innosti opat ř í p ř íslušný orgán záznamem o jeho ú č innosti – ustanovení § 75 správního ř ádu se pou ž ije p ř im ěř en ě.

Dopl ň ující p ř ipomínky a informace k p ř edávaným, vydaným ÚPD Kompletnost p ř edávané dokumentace V textech OOP jsou v ř ad ě p ř ípad ů uvád ě ny výkresy, které p ř edkládaná vydaná ÚPD má obsahovat, avšak tyto výkresy zde fyzicky nejsou. Jedná se zejména o zm ě ny „starých“ ÚPD a koordina č ní výkresy, které nejsou v t ě chto p ř ípadech povinnou sou č ástí. V n ě kterých p ř ípadech chybí textová č ást ÚPD, zejména posouzení vliv ů ÚPD na ž ivotní prost ř edí. Vazba dokumentace Dokumentace vydané ÚPD by m ě la být v takové vazb ě, aby neumo žň ovala a ť u ž zám ě rnou nebo i nezám ě rnou vým ě nu jejích č ástí – list ů. Problematika poskytování vyhotovení ÚP zahrnujícího právní stav po vydání jeho poslední zm ě ny Z metodického sd ě lení MMR ze dne : Smyslem ustanovení § 55 odst. 4 SZ = zajistit správním orgán ů m, kterým se poskytuje ÚP aktuální a p ř ehledné podklady pro ř ádný výkon jejich p ů sobnosti. Není ž ádný zákonný d ů vod pro to, aby se správním orgán ů m uvád ě ným v § 165 odst. 1 SZ poskytovaly pouze díl č í zm ě ny UP. Povinnost archivace ÚPD - SZ odkazuje na zákon 500/2004 Sb., správní ř ád, ve zn ě ní pozd ě jších p ř edpis ů a zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové slu ž b ě, ve zn ě ní pozd ě jších p ř edpis ů. Obecn ě platí = povinnost archivace ÚPD je primárn ě ulo ž ena p ů vodci, resp. obci, pro kterou byla ÚPD po ř ízena. Pokud se týká jiných správních orgán ů, kterým se ÚPD poskytuje, ř ídí se svými spisovými ř ády.

Aplikace Pasportizace ÚPD – novinky a zlepšení práce s aplikací 1.2.

Aplikace Pasportizace ÚPD – 1. propojení s aplikací iLAS

Aplikace Pasportizace ÚPD – 2. p ř ehlednost zobrazovaných informací (ovládání stejné jako u webmap kraje)

Aplikace Pasportizace ÚPD – 3. zobrazované výkresy

Aplikace Pasportizace ÚPD – 4. textové č ásti ÚPD

Aplikace Pasportizace ÚPD – 5. legendy výkres ů

Plán kontrol na úsecích územního plánování v 1. polovin ě 2010 Hradec Králové Broumov Hronov 9. – Vrchlabí 13. – Náchod 11. – Smiřice 8. –

Kontroly provedené v roce 2009 Týniště nad Orlicí Žacléř Hostinné Jičín Dobruška Opočno Rychnov nad Kněžnou Nové Město nad Metují Chlumec nad Cidlinou Úpice Nová Paka Česká Skalice Pozor na: vyhodnocení námitek: rozhodnutí o námitkách m ůž e mít typov ě dva výroky: námitce se bu ď vyhovuje nebo nevyhovuje, usnesení zastupitelstev: návrh na vydání ÚP s jeho od ů vodn ě ním - § 54 odst. 1 SZ, § 10i odst. 5 zákona č. 100/2001Sb., - schvalující orgán je povinen ve svém usnesení o schválení /vydání ÚPD zd ů vodnit, jak zohlednil podmínky vyplývající ze stanoviska k vyhodnocení vliv ů na Ž P – toto usnesení je povinen zve ř ejnit!!! zve ř ej ň ovaní dokument ů na ú ř edních deskách – zejména na elektronických ú ř edních deskách.

D ě kuji za pozornost. Pavla Hofmanová, DiS. Odd ě lení územního plánování