Seminář pro žadatele z opatření Leader PRV 9. Výzva MAS Podještědí Ing. Jitka Tvrzníková Proseč p. Ještědem 14.1.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Seminář pro úspěšné žadatele MAS Hrubý Jeseník. Realizace projektu •Podpis Dohody – kopie na MAS; •Realizace projektu do 24 měsíců od podpisu Dohody –
Školení úspěšných žadatelů o dotaci 2. Výzva MAS.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Postup při přípravě a zpracování projektu pro PRV Benešov u Prahy Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Hotel Bohemia + Regent Třeboň 8. února 2011 Možnosti získání dotací z Prgramu rozvoje venkova (PRV) Postup při realizaci projektu Evropský zemědělský fond.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Dotační možnosti podporující diverzifikaci zemědělských činností
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
 Kontrola přijatelnosti MAS  Administrativní kontrola MAS  Doplňování na MAS  Předání na SZIF  Kontrola přijatelnosti SZIF  Administrativní kontrola.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Školení žadatelů 10. výzva MAS Leden 2014 Jiřina Bischoffiová.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
1 Strategický plán Leader Partnerství venkova – Prosperita regionu Zadávání zakázek – výběrová řízení v rámci LEADRU a PRV Evropský zemědělský fond pro.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
1. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
2. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele z opatření Leader PRV 9. Výzva MAS Podještědí Ing. Jitka Tvrzníková Proseč p. Ještědem

Obecná část pravidel Základní pojmy a zkratky, sankční systém: A-D Na pracoviště MAS Podještědí– v termínu žadatel předloží: Žádost (nový formulář elektronicky CD) Povinné přílohy (originály, úředně ověř.kopie, prosté kopie) Nepovinné přílohy (nic nelze dodatečně !!!) vše podepisovat až na MAS (statutár nebo pověření) Dotace až po realizaci a zaplacení (nutno zafinancovat) Realizace a zaplacení do 24 měsíců od podpisu Dohody (leasing 36)- ta se podepisuje na RO SZIF Hradec Králové (za 5-6 měsíců!!!) termín realizace je Nejpozději do realizace nejdříve po zaregistrování žádosti na SZIF (1-2 měsíce) v případě vazby realizace na úspěšný projekt – posun realizace cca o 6 měsíců (harmonogram v projektu) Dotace – pouze na způsobilé výdaje způsobilé výdaje uvedeny v každé fichi, rovněž min. a max. výše ZV výše dotace - % Některé fiche – volba režimu

Nelze: použitý movitý majetek, DPH (u plátců a veřejně právních subjektů: obce, svazky), prostá náhrada investice (musí jít o zhodnocení) Formy financování hotovostní platba (max Kč / projekt) bezhotovostní platba leasing věcné plnění – pouze stavební práce (výše ZV – dle katalogu RTS, a.s. Brno) – uvést v osnově 3.2. dle kódů, vést stavební deník (dle přílohy 5 vyhlášky 499/06 Sb., o dokumentaci staveb) (činnosti, které nejsou v katalogu nelze nárokovat)

zadávání zakázek 1.veřejný, dotovaný, sektorový zadavatel dle zákona č. 137/2006 Sb. – průběh zadávacího řízení a dokladování dle tohoto zákona 2.mimo režim zákona – výběr zakázek dle Pravidel: a)pokud je hodnota samostatného výrobku, služby či dodávky < Kč – žádný výběr z více dodavatelů – uzavírá smlouvu či vystavuje objednávku s jedním dodavatelem (max. do Kč v součtu) b)pokud je zakázka < Kč (bez DPH)– výběr provádí transparentně a nediskriminačně – dokladuje při kontrole RO SZIF (záznam – tabulka s přehledem 3 dodavatelů, cen, způsob zjištění cen) – písemná smlouva nebo objednávka c)Pokud zakázka přesáhne Kč – výběr minimálně ze 3 obdržených nabídek – průběh nutno dokladovat při podání žádosti o proplacení

změny po zaregistrování projektu Změny v projektu: -povinnost oznamovat veškeré změny týkající se Žádosti o dotaci (včetně příloh) od zaregistrování na RO SZIF a po celou dobu vázanosti projektu na účel -není povinnost nahlašovat změnu částek ve výdajích/kódech. Skutečný stav výdajů je předkládán až s Žádostí o proplacení -na formuláři Změnové hlášení – zasílá se na SZIF (MAS potvrzuje) Po registraci a úspěšném vybrání projektu MAS – doporučuji dát plnou moc manažerce (opravy, změny) Změny rozpočtu – NELZE – důraz na správně stanovené finance výjimka : krácení z důvodu rozpočtu MAS – před schválením na SZIF podhodnocení – žadatel „ošidí sebe“, dotace na to co je v projektu nadhodnocení- žadatel „ošidí MASku“ – ostatní žadatele“

Povinnosti žadatele - splňovat definici žadatele příslušné fiche - prokazuje bezdlužnost vůči FÚ (až před podpisem Dohody) - odpovídá za správnost a úplnost údajů - uchovává doklady – 10 let po proplacení - dodržuje požadavky na publicitu - dodržuje pravidla volné soutěže - umožnit vstup kontrolám - projekt zrealizuje do 24 měsíců a požádá o proplacení - udrží projekt 5 let - má uspořádány vztahy k nemovitostem souvisejícím s projektem (doklad o vlastnictví, nájemní smlouva)

Fiche 1 – Zvýšení konkurenceschopnosti zemědělství v Podještědí Žadatel: FO, PO – zemědělský podnikatel – 2 roky Projekt: Min Kč způsobilých výdajů Max Kč způsobilých výdajů pro dotaci Výše dotace: 40, 50, 60 %

Způsobilé výdaje

Fiche 4 – Diverzifikace ekonomických aktivit v Podještědí Žadatel: FO, PO – zemědělský podnikatel – 2 roky Projekt: Min Kč způsobilých výdajů Max Kč způsobilých výdajů pro dotaci Výše dotace: 40, 50, 60 % Režim de minimis nebo bloková výjimka

Způsobilé výdaje

Fiche 8 – Zlepšení stavu infrastruktury v Podještědí Žadatel: Obce, svazky obcí, NNO, zájmová sdružení PO, církve Projekt: Min Kč způsobilých výdajů Max Kč způsobilých výdajů pro dotaci Výše dotace: 90% Režim de minimis nebo nezakládající veřejnou podporu

Způsobilé výdaje

Fiche 9 – Občanské vybavení a služby v Podještědí Žadatel: Obce, svazky obcí, NNO, zájmová sdružení PO, církve Projekt: Min Kč způsobilých výdajů Max Kč způsobilých výdajů pro dotaci Výše dotace: - 90% de minimis nebo nezakládající veřejnou podporu - 40, 50, 60% bloková výjimka

Způsobilé výdaje

Fiche 11 – Obnova a zachování kulturního dědictví v Podještědí Žadatel: Obce, svazky obcí, NNO, zájmová sdružení PO, církve, FO a PO podnikající podle zákona 513/1991 Sb. Projekt: Min Kč způsobilých výdajů Max Kč způsobilých výdajů pro dotaci Výše dotace: 90 % Režim nezakládající veřejnou podporu

Způsobilé výdaje

Fiche 13 – přidávání hodnoty potravinářským výrobkům v Podještědí Žadatel: PO/FO výrobce potravin, krmiv, zemědělský podnikatel – mikro, malý, střední podnik Projekt: Min Kč způsobilých výdajů Max Kč způsobilých výdajů pro dotaci Výše dotace: 50 % Režim ostatní

Způsobilé výdaje

Postup 1.žádost na MAS, 1 x žádost na CD, povinné a nepovinné přílohy) – je-li úplná zaevidování na MAS nebo manažer 2.Kontrola MAS – písemné ohlášení nedostatků – lhůta 5 dnů k odstranění - u manažerky 3.Hodnocení - správné žádosti výběrová komise MAS oboduje ( dle preferenčních kritérií) 4.výběr projektů k financování, náhradní, nevybrané – (dle přidělených financí) – rada MAS 5.Předání na RO SZIF – manažer ( v termínu 6.3. – ) 6.Zaregistrování žádostí - sdělení žadatelům – možno začít realizovat (SZIF) 7.Kontrola na RO SZIF - nedostatky odstraní manažer (plná moc) – 49 dnů, 21 na opravu 8.Dohoda o poskytnutí dotace (základní podmínky) – na RO SZIF 9.Změny – změnová hlášení - Dodatky k dohodě - na MAS 10.ukončení realizace projektu – do 24 měsíců a Žádost o proplacení výdajů – formulář + přílohy - doložení skutečně vynaložených způsobilých výdajů – na MAS 11.Kontrola 12.Proplacení

9. výzva - projekty a žádosti na fiche č. 1,4,8,9,11,13 - termín vyhlášení: – veřejná výzva Příjem žádostí - po předchozí domluvě ( telefonem, mailem): 8.února :00 – 21:00 (Proseč p. J.) 11. února :00 – 17:00 (Liberec) Místo podání: kancelář MAS – Liberec U Nisy 6 a a kancelář MAS Proseč pod Ještědem Způsob podání: žadatel osobně, PO – statutární zástupce nebo pověřená osoba – musí mít zmocnění – bez ověření čestné prohlášení – musí podepsat statutár – nemusí být už ověřený podpis!!!

Celkem alokovaná částka pro výzvu č. 9 je cca ,- Kč Fiche Minimální alokace/projekt Maximální alokace/ Fichi Fiche ,- Kč ,- Kč Fiche ,- Kč ,- Kč Fiche ,- Kč ,- Kč Fiche ,- Kč ,- Kč Fiche ,- Kč ,- Kč Fiche ,- Kč ,- Kč Celkem na 9. výzvu ,- Kč

informace MAS Podještědí – pracoviště Liberec, Proseč p. Ještědem tel.: , www. podjestedi.cz www. szif.cz