GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Současný systém podpory
Advertisements

Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě za období 2005 až 2012 VÝROBA za uvedené období celkem: ks vozidel PRODEJE za uvedené období celkem:
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
ANALÝZA mzdové, věkové a vzdělanostní struktury pracovníků knihoven v ČR 2003 – signály Zlata Houšková Celostátní porada vysokoškolských knihoven.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Zábavná matematika.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
Analýza knihovnických standardů za rok 2006 knihovny Jmk Provozní doba Nákup knihovního fondu Kč na 1 obyvatele Roční přírůstek Počet studijních míst Veřejně.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Přednost početních operací
KONTROLNÍ PRÁCE.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Jednotný.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Výsledky Společného regionálního
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Transkript prezentace:

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v grantovém schématu Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji vedeném ve Společném regionálním operačním programu v letech Krajský úřad Moravskoslezského kraje

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Grantové schéma Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji Marie Lichnovská

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Program prezentace Popis grantového schématu (cíle, cílové skupiny, podporované aktivity) Jednotlivá kola výzev grantového schématu (výstupy z realizace GS, srovnání s ostatními kraji) □finanční alokace □přehled čerpání □výstupy z realizace grantového schématu Monitorovací ukazatele (hlavní a vedlejší, naplňování hodnot) Kontrolní činnost (po ukončení realizace akcí, v době udržitelnosti akcí)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Priorita 1 - Regionální podpora podnikání Společný regionální operační program je realizován prostřednictvím pěti priorit a jedenácti opatření včetně technické pomoci Priorita 1 – Regionální podpora podnikání □orientace na podporu malých a středních podniků a na služby na podporu podniků □důraz na vytváření pracovních příležitostí ve vybraných problémových regionech □vytváření příznivého podnikatelského klimatu pro rozvoj podniků a řemesel v těchto regionech

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Priorita 1 - Regionální podpora podnikání Rozložení regionů ČR se soustředěnou podporou státu v letech celé území Moravskoslezského a Ústeckého kraje, větší část území Karlovarského kraje, významná část Jihomoravského a Olomouckého kraje, pouze menší části ostatních krajů

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Zaměření opatření: přímá podpora existujících malých a středních podnikatelů podpora investičních rozvojových záměrů podniků spojených s vytvářením nových pracovních míst Struktura opatření: podpora drobných podniků (do 10 zaměstnanců, veřejná podpora kompatibilní s pravidlem de minimis – veřejná podpora malého rozsahu) podpora malých a středních podniků (do 250 zaměstnanců, veřejná podpora kompatibilní se skupinovou výjimkou pro malé a střední podniky)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Grantové schéma - obecně Znaky: nástroj zprostředkování pomoci Společenství ve vybraných opatřeních forma skupinového projektu, který v sobě zahrnuje množství akcí konečný příjemce (MSK) a konečný uživatel (realizátor akce) podpora akcí vybraných na základě výsledků hodnocení Žádostí o financování akce podpora účelově vázána na realizaci schválené akce podpora poskytována formou dotace (nevratné přímé pomoci)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Grantové schéma Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji popis, výsledky, srovnání

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Základní údaje o grantovém schématu Východiska GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji: Programový dokument ke Společnému regionálnímu operačnímu programu České republiky na léta Programový dodatek ke Společnému regionálnímu operačnímu programu České republiky na léta dostupné z WWW:

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Základní údaje o grantovém schématu Cíle GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji: rozvoj stávajících malých a středních podniků zaměřený na vytváření nových dlouhodobě stabilních pracovních míst v Moravskoslezském kraji diverzifikace ekonomické základny regionu posílení a zefektivnění stávajících podniků nákupem konzultačních a poradenských služeb spojených s rozvojem podniku

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Podporované aktivity Zejména investice do fixního kapitálu: modernizace a rekonstrukce existujících objektů a zařízení, které umožní rozšíření existující produkce pořízení a adaptace budov, případně výstavba nových výrobních objektů a zařízení potřebných pro zřizování výrobních jednotek a linek obnova, modernizace, rozšíření a nákup moderních technologií na restrukturalizaci, racionalizaci či technickou modernizaci provozu podniku zavádění ICT nákup souvisejících poradenských služeb zaměřených na aktivity spojené s rozvojem podniku

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Podporované aktivity Konzultační a poradenské služby zaměřené na: zlepšení řídících a organizačních struktur zlepšení plánovacích činností podpora odbytu, exportu, zavádění výrobku na trh Podpora na nákup těchto služeb je poskytnuta pouze v souvislosti s podpořenou akcí Není určena na trvalé aktivity nebo obvyklé provozní náklady (daňové poradenské služby, právní služby nebo reklama)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Celkové uznatelné náklady a výše podpory Minimální výše celkových uznatelných nákladů na 1 akci: drobní podnikatelé Kč malí a střední podnikatelé Kč Maximální výše veřejné podpory: max. 50 % celkových uznatelných nákladů akce tzn. Minimální výše veřejné podpory na 1 akci: drobní podnikatelé Kč malí a střední podnikatelé Kč

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Celkové uznatelné náklady a výše podpory Struktura financování akce Zdroj financování % z celkových uznatelných nákladů akce Žadatel min. 50 %50 % 100 % SF 35 % max. 50 % Moravskoslezský kraj 15 %

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Realizace grantového schématu V rámci grantového schématu Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji byla vyhlášena tři kola výzev: 1. kolo výzvy vyhlášeno v termínu – kolo výzvy vyhlášeno v termínu – kolo výzvy vyhlášeno v termínu – kolo výzvy nebylo vyhlášeno

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Realizace GS – počty akcí DROBNÉ PODNIKY1. kolo3. kolo4. kolo Zaregistrované akce Akce, které prošly kontrolou formálních náležitostí a přijatelnosti Akce navržené k financování (+ 3 náhr.) Zrealizované akce * * Realizace některých akcí 4. kola dosud nebyla ukončena.

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Realizace GS – počty akcí MALÉ A STŘEDNÍ PODNIKY 1. kolo3. kolo4. kolo Zaregistrované akce Akce, které prošly kontrolou formálních náležitostí a přijatelnosti Akce navržené k financování 28 (+ 15 náhr.)26 (+ 12 náhr.)35 (+36 náhr.) Zrealizované akce 28 (vč. 2 z náhr.) 25 (vč. 4 z náhr.) 35* (vč. 2 z náhr.)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Realizace GS – počty akcí CELKEM za předchozí1. kolo3. kolo4. kolo Zaregistrované akce Akce, které prošly kontrolou formálních náležitostí a přijatelnosti Akce navržené k financování Zrealizované akce * * Realizace některých akcí 4. kola dosud nebyla ukončena.

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Srovnání s ostatními kraji – počet akcí Kraj Realizované akce ve všech GS* Středočeský 118 Pardubický 73 Královéhradecký 73 Liberecký 98 Ústecký 185 Karlovarský 110 Kraj Realizované akce ve všech GS* Plzeňský 109 Jihočeský 157 Olomoucký 185 Zlínský 117 Vysočina 115 Jihomoravský 163 Moravskoslezský 246 * Celkový počet akcí za všechna grantová schémata realizovaná v jednotlivém kraji (údaje ke srovnání krajů platné k poskytnuty Řídícím orgánem SROP)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Srovnání s ostatními kraji – počet akcí

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Realizace GS – přehled financování Grantové schéma Regionální podpora podnikům v MSK 2004 Zdroje financování Disponibilní zdroje VyčerpánoProcenta Strukturálních fondů , ,3484,10 % Krajské , ,4484,44 % Soukromé , ,9087,32 % Uznatelné náklady celkem , ,6885,78 % Rozpočet projektu celkem , ,6885,78 %

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Realizace GS – přehled financování Grantové schéma Regionální podpora podnikům v MSK 2005 Zdroje financování Disponibilní zdroje VyčerpánoProcenta Strukturálních fondů , ,30 84,74 % Krajské , ,87 84,74 % Soukromé , ,01109,59 % Uznatelné náklady celkem , ,18 97,16 % Rozpočet projektu celkem , ,18 97,16 %

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Realizace GS – přehled financování Grantové schéma Regionální podpora podnikům v MSK 2006 * Realizace a financování některých akcí 4. kola dosud nebyly ukončeny. Zdroje financování Disponibilní zdroje Vyčerpáno *Procenta Strukturálních fondů , ,3017,61 % Krajské , ,2017,61 % Soukromé , ,2218,71 % Uznatelné náklady celkem , ,4218,16 % Rozpočet projektu celkem , ,4218,16 %

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Srovnání s ostatními kraji – příspěvek Společenství Kraj Příspěvek Smlouva GS Středočeský ,00 Kč Pardubický ,00 Kč Královéhradecký ,00 Kč Liberecký ,00 Kč Ústecký ,00 Kč Karlovarský ,00 Kč Kraj Příspěvek Smlouva GS Plzeňský ,00 Kč Jihočeský ,00 Kč Olomoucký ,00 Kč Zlínský ,00 Kč Vysočina ,00 Kč Jihomoravský ,00 Kč Moravskoslezský ,00 Kč podle Rozhodnutí o poskytnutí dotace (součet disponibilních zdrojů za opatření 1.1)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Srovnání s ostatními kraji – příspěvek Společenství

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Srovnání s ostatními kraji – příspěvek Společenství Kraj Příspěvek Smlouvy akcí Středočeský ,00 Kč Pardubický ,00 Kč Královéhradecký ,00 Kč Liberecký ,46 Kč Ústecký ,41 Kč Karlovarský ,66 Kč Kraj Příspěvek Smlouvy akcí Plzeňský ,35 Kč Jihočeský ,50 Kč Olomoucký ,89 Kč Zlínský ,43 Kč Vysočina ,00 Kč Jihomoravský ,44 Kč Moravskoslezský ,70 Kč podle uzavřených Smluv s konečnými uživateli (součet za opatření 1.1)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Srovnání s ostatními kraji – příspěvek Společenství Kraj Příspěvek proplacený Středočeský ,00 Kč Pardubický ,00 Kč Královéhradecký ,61 Kč Liberecký ,62 Kč Ústecký ,69 Kč Karlovarský ,31 Kč Kraj Příspěvek proplacený Plzeňský ,72 Kč Jihočeský ,55 Kč Olomoucký ,66 Kč Zlínský ,68 Kč Vysočina ,60 Kč Jihomoravský ,91 Kč Moravskoslezský ,99 Kč vyčerpané prostředky – skutečně proplacený příspěvek Společenství (součet za opatření 1.1)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Srovnání s ostatními kraji – soukromé spolufinancování Kraj Spolufinancování Smlouva GS Středočeský ,00 Kč Pardubický ,00 Kč Královéhradecký ,00 Kč Liberecký ,00 Kč Ústecký ,00 Kč Karlovarský ,00 Kč Kraj Spolufinancování Smlouva GS Plzeňský ,00 Kč Jihočeský ,00 Kč Olomoucký ,00 Kč Zlínský ,00 Kč Vysočina ,00 Kč Jihomoravský ,00 Kč Moravskoslezský ,50 Kč podle Rozhodnutí o poskytnutí dotace (součet za opatření 1.1)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Srovnání s ostatními kraji – soukromé spolufinancování Kraj Spolufinancování Smlouvy akcí Středočeský ,20 Kč Pardubický ,00 Kč Královéhradecký ,00 Kč Liberecký ,39 Kč Ústecký ,98 Kč Karlovarský ,45 Kč Kraj Spolufinancování Smlouvy akcí Plzeňský ,52 Kč Jihočeský ,64 Kč Olomoucký ,15 Kč Zlínský ,51 Kč Vysočina ,00 Kč Jihomoravský ,98 Kč Moravskoslezský ,00 Kč podle uzavřených Smluv s konečnými uživateli (součet za opatření 1.1)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Srovnání s ostatními kraji – soukromé spolufinancování podle uzavřených Smluv s konečnými uživateli (součet za opatření 1.1)

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací ukazatele jsou stanoveny na úrovni celého grantového schématu jejich hodnoty pomáhají naplňovat indikátory stanovené v Programovém dodatku SROP za jednotlivé priority a opatření programu v elektronické žádosti ELZA si stanovuje sám žadatel cílové hodnoty uvedeny ve Smlouvě o financování akce jejich hodnoty je třeba naplnit a udržet po dobu uvedenou ve Smlouvě konečný uživatel se podpisem Smlouvy zavazuje k jejich plnění

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací ukazatele – stanovení hodnot zdroj: Nouvelles Images calendars

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací ukazatele – závazky konečných uživatelů Hlavní monitorovací ukazatel □počet vytvořených hrubých pracovních míst Vedlejší monitorovací ukazatel - příklady □očekávaný nárůst obratu podniku (v důsledku realizace akce) □nakoupené informační a poradenské služby □počet nakoupených nových technologií □nové nebo rozšířené prostory k podnikání □počet nakoupených strojů a zařízení

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací ukazatele – neplnění Nenaplnění / neudržení hlavních ukazatelů: ve výši 0 – 89 % závazku □je porušením rozpočtové kázně □vede k procentuálnímu krácení dotace konečnému uživateli ve výši 90 – 100 % závazku □není porušením rozpočtové kázně □nevede ke krácení dotace

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací ukazatele – neplnění Nenaplnění vedlejších ukazatelů pokud je mezi ukazateli obsažen alespoň jeden hlavní ukazatel, není nedodržení vedlejších ukazatelů považováno za porušení rozpočtové kázně „I přesto konečný uživatel sleduje a podporuje plnění všech monitorovacích ukazatelů, které jsou uvedeny ve Smlouvě o financování akce“

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací ukazatele – závazky za grantové schéma hodnoty jsou stanoveny v Rozhodnutí o poskytnutí dotace jejich plnění vyplývá z Podmínek k Rozhodnutí o poskytnutí dotace nenaplnění monitorovacích ukazatelů je považováno za porušení rozpočtové kázně podle § 44 a násl. zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, ve znění pozdějších předpisů naplnění ve výši 0 – 89 % závazku □ je porušením rozpočtové kázně □ vede k procentuálnímu krácení dotace nositeli GS

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací ukazatele – závazky za grantové schéma Hlavní monitorovací ukazatele za grantové schéma: Realizované soukromé spolufinancování (v €) Počet vytvořených hrubých pracovních míst 1. kolo výzvy3. kolo výzvy4. kolo výzvy Kč Kč Kč

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti akce - počty GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji kolo výzvy ▫ 40 realizovaných akcí ▫ 201 monitorovacích zpráv ▫ 40 odevzdaných 1. monitorovacích zpráv ▫ 13 odevzdaných 2. monitorovacích zpráv Poslední monitorovací zpráva bude doložena

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti akce - počty GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji kolo výzvy ▫ 41 realizovaných akcí ▫ 205 monitorovacích zpráv ▫ 29 odevzdaných 1. monitorovacích zpráv Poslední monitorovací zpráva bude doložena

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti akce - počty GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji kolo výzvy ▫ 50 realizovaných akcí ▫ 260 monitorovacích zpráv ▫ dosud žádné odevzdané monitorovací zprávy Poslední monitorovací zpráva bude doložena

GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji - popis, výsledky, srovnání Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký den PhDr. Marie Lichnovská odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury oddělení řízení grantových schémat Moravskoslezský kraj – Krajský úřad 28. října Ostrava tel.: