Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Unikátní test brždění vlaku
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
CYRIL A METODĚJ VÝROČÍ.
Johnny Cash.
Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_352_Karel Ditters AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
HISTORIE DOBÝVÁNÍ KOSMU
 Narodil se v Indianě  Pocházel z 9 sourozenců  Propagoval pop a taneční soul  Zemřel v Kalifornii.
TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA 20 let jednání o nastavení sociálního programu pro tanečníky Zdeněk Prokeš.
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
Unikátní metalová skupina
Linkin Park.
Rovnoměrně zrychlený pohyb
Leopold II..
Tereza Látalová.
GIOVANNI GABRIELI. VE ZKRATCE  Narodil se v Benátkách v roce 1557 a zemřel v tomtéž městě 12. srpna 1612  Byl to významná italský skladatel a varhaník.
BennyGoodmanBennyGoodman. Rodné jménoBenjamin David Goodman PřezdívkaKrál swingu Narození 30. května, 1909 Chicago, Illinois, USA Úmrtí 13. června, 1986.
Valuch Honza8.A. Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou.
AMERIKANIZACE.
Vývoj populární hudby v letech
The Rolling Stones.
Rolling Stones Rocková legenda.
The King Of Pop Michael Jackson Miroslav Jedlička-7.A-2011.
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Král Rock 'n' Rollu Elvis Presley.
Vývoj populární hudby ve světě po roce 1980
Mgr. Miloslava Pucandlová
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Povídání o Bachovi.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Medailonky HV-1 Hudební výchova DUM č. 20 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Antonín Dvořák a jeho život
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Blanka Zrníková Jarmila Smilková obsah
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
David Beckham -je anglický fotbalista hrající v současnosti za americký Los Angeles Galaxy v Major League Soccer a anglickou reprezentaci. 2-krát skončil.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Pitbull.
Mikuláš Francán.
Michael Jackson Od Andrea Crkvová.
Pink Floyd je anglická hudební skupina založená v roce 1964, která se dostala do povědomí díky svému psychedelickému rocku. Postupem času se kapela žánrově.
Brazilská hudba Eva Michalisková, Tercie. Základní údaje  Hlavní město Brasilia  Počet obyvatel cca 199 miliónů  Rozloha státu km ²  Socha.
Housky z nebe. *1922 ve Vlkoši 2 starší sourozenci - Milena a Karel otec - přednosta na stanici matka - práce na statku.
Anotace Prezentace seznámí žáky s dalšími hudebními styly na konci 20. století. S jejich významem pro současnou kulturu a hlavně pro jejich posluchače.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Zdeňka Pecková Číslo VY_32_INOVACE_3423 NázevLeoš Janáček Téma hodinyŽivot a dílo Leoše Janáčka PředmětHudební.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Karel Kryl NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
Název školy: Základní škola Netvořice
Angelina Jolie.
Michael Jackson.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Světoví hudební skladatelé
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
1980_1984 ROK PO ROCE Poválečnými dějinami rok za rokem.
Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_03_Literatura 19. století Romantismus
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Michael Jackson Heal The World

Originál obal alba 1982 to Thriller

Dle informací zahraničních médií 25. června 2009 v Los Angeles zemřel americký popový zpěvák Michael Jackson. Příčinou smrti bylo srdeční selhání, které potvrdil i zpěvákův bratr Randy Jackson. Zprávu, kterou vydal server TMZ.com, okamžitě převzaly všechny významné americké zpravodajské portály a deníky. Ty nejprve oznámily zástavu srdce, později však vydaly i zprávu o úmrtí. Davy fanoušků se shromáždily před nemocnicí UCLA v Los Angeles, kam byl „král popu“ a ikona přelomu 80. a 90. let 20. století, převezen. Zpěvák plánoval svůj comeback; měl 13. července v Londýně zahájit sérii koncertů, trvající až do března Bylo by to od roku 2005, kdy byl obviněn ze sexuálního obtěžování dětí a stáhl se do ústraní, jeho první velké vystoupení. Jeho hvězdná kariéra, kterou odstartovala účast v rodinné formaci Jackson 5, vyvrcholila albem „Thriller“ a ukončily ji četné skandály, trvala více než 40 let.

Narozen 29. srpna 1958 Zemřel 25. června 2009

Michael Jackson (29. srpna 1958, Gary, Indiana – 25. června 2009, Los Angeles, Kalifornie) byl americký popový zpěvák a skladatel černošského původu. Pocházel z devíti sourozenců a svou hudební kariéru zahájil již jako chlapec. Počátkem 60. let jeho starší bratři vystupovali v sourozenecké skupině a Michael se k nim přidal v roce Brzy se stal jako nejmladší leaderem skupiny The Jackson 5. Michael Jackson se prosadil jako skladatel, zpěvák a tanečník. V tanci přišel se zvláštním tanečním krokem, kdy divák má pocit, že tanečník kráčí vpřed, ve skutečnosti ale kráčí pozpátku – Moon walk (měsíční chůze). Příčinou úmrtí bylo selhání srdce.