Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Michael Jackson.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Michael Jackson."— Transkript prezentace:

1 Michael Jackson

2 Michael Joseph Jackson
(29. srpna 1958 Gary, Indiana, USA – 25. června 2009 Los Angeles, Kalifornie, USA) byl americký popový zpěvák, skladatel, choreograf, tanečník, producent a mecenáš afroamerického původu. Jeho desky Thriller a Bad patří mezi nejvýznamnější v oblasti pop music. Album Thriller zůstává dodnes s výrazným rozdílem nejprodávanějším albem všech dob.

3 Obecně je označován za Krále popu a za nejslavnější popovou hvězdu 20
Obecně je označován za Krále popu a za nejslavnější popovou hvězdu 20.století. Byl zástupcem konvenčního popu a taneční hudby, vycházející ze soulu. Kromě svého charakteristicky vysokého hlasu, rytmického cítění a tanečních schopností byl znám i jako velký perfekcionista.

4 život Michael Jackson pocházel z devíti sourozenců a svou hudební kariéru zahájil již jako chlapec. Počátkem 60. let jeho starší bratři vystupovali v sourozenecké skupině a Michael se k nim přidal v roce 1964.

5 Brzy se stal nejmladším leaderem skupiny The Jackson 5
Brzy se stal nejmladším leaderem skupiny The Jackson 5. Skupina prorazila v roce 1969 a první LP vydala, když bylo Michaelovi 12 let. Souběžně s tím už tehdy odstartoval sólovou kariéru. Prvním jeho hitem byla balada Got to Be There (1972). Naposledy s bratry vystoupil v roce 1984.

6 První autorskou desku s názvem Off the Wall vydal v roce 1979
První autorskou desku s názvem Off the Wall vydal v roce Projekt vzal za svůj jeden z nejvlivnějších hudebních producentů Quincy Jones a odstartoval tak Jacksonovu hvězdnou kariéru. Následující Thriller – nejprodávanější album všech dob – vydal tandem Jackson – Jones o tři roky později. Revoluční videoklip k titulní písni udal novou normu videoklipu jako takového.

7 KONEC

8 POUŽITÉ ZDROJE: Wikipedia: Michael jackson Google obrázky: mjtranslate.com wiznation.com


Stáhnout ppt "Michael Jackson."

Podobné prezentace


Reklamy Google