Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 29. října 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce Úkoly zajišťované realizačními týmy u smluvních partnerů Jiří Hužera Manažer navozování meziobecní spolupráce.
Advertisements

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Projekt meziobecní spolupráce PROJEKT „SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE V ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ“
Podpora meziobecní spolupráce
Role obce v systému sociálních služeb Hradec Králové 7. května 2010 Jaromír Jech.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 9. prosince 2013.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Podpora meziobecní spolupráce
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 9. prosince 2013.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Podpora meziobecní spolupráce Aktuální stav realizace projektu Jaromír Jech Ředitel supervizor projektu.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Meziobecní spolupráce v souvislostech
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce Aktuální informace o projektu
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Celkový rámec projektu a organizační záležitosti Ingrid Štegmannová vedoucí projektový manažer Hradec.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Příprava na programovací období Teze meziobecní spolupráce Jaromír Jech XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Projekt SMO ČR na podporu volených představitelů měst a obcí Ingrid Štegmannová 9. Národní konference kvality ve veřejné správě Brno, 20. února 2013 Vzdělaný.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Pacov Místo: Pacov, zámecký sál Dne:
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Valná hromada DSO Tišnovsko Tišnov 10. prosince 2014 PROJEKT „PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE“ (CZ.1.04/4.1.00/B )
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Moje práce na Broumovsku
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
I. Setkání se starosty obcí
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 29. října 2013

Podpora meziobecní spolupráce Základní cíle projektu zkvalitnit a zefektivnit veřejné služby, a tím získat pro obce a města další finanční prostředky, využitelné pro jejich rozvoj zlepšit a zjednodušit život občanům našich obcí a měst udržet efektivní veřejnou správu co nejblíže občanům zabránit s konečnou platností diskusím o administrativním snižování počtu obcí

Podpora meziobecní spolupráce pilotní Projekt je hrazený plně ze zdrojů OP LZZ doba trvání 1. května 2013 – 30. června 2015 přímá finanční podpora do jednotlivých území až 2,5 mil. Kč další informace na stránkách Prostřednictvím Projektu podpoříme starosty a obce, které přispějí k porozumění a sounáležitosti mezi obcemi v daném území ve spolupráci s konkrétní obcí (nebo již existujícím dobrovolným svazkem obcí) zaměstnáme týmy, které budou připravovat podmínky pro budoucí meziobecní spolupráci na základě rozhodnutí volených představitelů daného území Svaz – poskytuje metodickou, koordinační a právní podporu smluvním partnerům

Podpora meziobecní spolupráce Metodická podpora zpracování příslušných metodik, proškolení a průběžná metodická podpora týmům v území Koordinační podpora 13 regionálních koordinátorů průběžně podporuje činnost týmů, pomáhají překonávat překážky, účastní se jednání spolupracujících obcí v území, aktivně podporuje rozvoj meziobecní spolupráce Právní podpora právní podpora týmům v území při realizaci odborných prací a při formování meziobecní spolupráce (připraveny veškeré právní podklady pro vznik potřebných struktur) Průběžná komunikace se starosty v území v úzké spolupráci se dvěma motivujícími starosty (jeden z obce a jeden z města)

Podpora meziobecní spolupráce Prostřednictvím Projektu vytvoříme podmínky pro rozvoj meziobecní spolupráce v ČR zmapujeme situaci v území a přispějeme k hledání společných řešení v oblastech samostatné působnosti obcí –a dále ve volitelných oblastech, jejichž řešení obce v území preferují připravíme půdu pro vznik koordinačních a rozhodovacích mechanismů obcí v území (od neformálních struktur po institucionalizovanou spolupráci formou speciálního svazku obcí) připravíme podněty a návrhy pro potřebné úpravy v legislativě

Podpora meziobecní spolupráce Dlouhodobé přínosy Projektu a)vytvoření kapacity v území, zlepšení služeb, úspory prostředků pro rozvoj obcí – zejména s ohledem na malé obce (jejich spoluodpovědnost za řešení v daném území)  podpora samostatného fungování obcí – argumentace proti snahám o jejich administrativní slučování b)podpora vytvoření struktur meziobecní spolupráce, které budou dlouhodobě reprezentovat rozvoj daného území - vytvoření nezpochybnitelného partnera pro stát, orgány státu v území a kraje  strategický a systémový přístup ke koordinaci nejen sociálních, ale i dalších veřejných služeb v území

Podpora meziobecní spolupráce Dlouhodobé přínosy Projektu c)nastartování spolupráce zdola, na základě dobrovolného rozhodnutí o formě meziobecní spolupráce - dohoda volených představitelů, jakou cestou se vydat d)využití výstupů k podloženým legislativním úpravám, a to jak v oblasti finanční (motivační prvky v RUD, národní dotační tituly), tak v jednotlivých řešených oblastech e)zpracované rozvojové dokumenty za území – základ pro čerpání finančních prostředků jak z národních, tak evropských zdrojů

Podpora meziobecní spolupráce Aktuální stav realizace Projektu Projekt vyvolal značný ohlas u zástupců obcí a dobrovolných svazků  250 zájemců o spolupráci (smluvní partner, motivující starosta)  100 připravovaných smluv s partnery v území Fungující Projektová kancelář Svazu měst a obcí ČR Připraveny základní metodiky (pro tvorbu dokumentů a meziobecní spolupráci) Průběžná jednání s ministerstvy a dalšími organizacemi Realizace úvodních setkání v regionech, příprava mezinárodní konference a školení zaměstnanců smluvních partnerů

Podpora meziobecní spolupráce Základní kontakty Jaromír Jech, ředitel–supervizor projektu, , Ingrid Štegmannová, vedoucí projektová manažerka, , Ivan Černý, komunikace a vztahy s územní samosprávou, Ostatní kontakty (včetně regionálních koordinátorů) Korespondenční adresa Svaz měst a obcí ČR Projektová kancelář 5. května 1640/ Praha 4