Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda."— Transkript prezentace:

1 Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda Svazu měst a obcí České republiky Konference Starosti starostů s evropskými fondy Senát Parlamentu České republiky 22. června 2012, Praha

2 Kde se nyní nacházíme? 2014Listopad 2010 II/2012 – 2013I/2012Říjen 2011 Červen 2011 Březen 2010 5. Zpráva o ekonomické, sociální a územní soudržnosti a veřejné konzultaci Dohoda o víceletém finančním rámci a přijetí nového legislativního balíčku Vstup v platnost a přijetí programů Společný strategický rámec Návrhy ohledně politiky soudržnosti 2014-2020 Návrh Komise na víceletý finanční rámec (VFR) Přijetí strategie Evropa 2020 EU ČR Realizace operačních programů Příprava dohody o partnerství a operačních programů Národní rozvojové priority pro zaměření budoucí politiky soudržnosti Tematické okruhy Vymezení budoucích operačních programů

3 O čem jednáme v Bruselu? Výbor REGI Obecná ustanovení o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti, Evropském zemědělském fondu pro rozvoj venkova a Evropském námořním a rybářském fondu Evropský fond pro regionální rozvoj Fond soudržnosti Evropská územní spolupráce Evropské seskupení pro územní spolupráci Výbor EMPL Evropský sociální fond Evropský fond pro přizpůsobení se globalizaci Program Evropské unie pro sociální změny a inovace

4 Co jsme dosud udělali doma?

5 Co v diskusi za města prosazujeme? Zjednodušit a sjednotit veškerá pravidla a snížit počet operačních programů. Definovat potřebu daného řešení jako základní kritérium hodnocení projektu. Klíčové potřeby měst: – Modernizace městské správy – Rozvoj dopravní infrastruktury – Zlepšení životního prostředí – Úspory energií – Snižování nezaměstnanosti Navýšit objemy alokací pro veřejné projekty a koncentrovat podporu jen na několik témat a umožnit skokovou modernizaci (koncept Chytrých měst). Dát více pravomocí v rámci integrovaných řešení rozvoje měst (IPRM → ITI). Zajistit předfinancování a diferenciovat intenzitu podpory.

6 Závěr Eurokancelář Vančurovo náměstí 663 Hradec Králové 500 02 Tel.: +420 496 220 305 E-mail: ovlasak@europarl.eu.int http://www.vlasak.net Děkuji Vám za pozornost a těším se na Vaše podněty!


Stáhnout ppt "Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda."

Podobné prezentace


Reklamy Google