SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín.
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Společný grant města Strakonice a Komunitní nadace Blanicko - Otavské Inovace ve veřejné správě, Brno Mgr. Michal Novotný.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zdravý kraj Vysočina Zdravý Kraj Vysočina.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín

OBSAH  Termíny a realizátoři kampaní v roce 2011  Ukázky kampaní  Podmínky programu malých grantů  Vyplnění žádosti

ZÁKLADNÍ KAMPANĚ ZDRAVÉHO MĚSTA  Den Země  Světový den bez tabáku  Národní dny bez úrazů 1. –  Evropský týden mobility 16. – (Evropský den bez aut )  Dny zdraví 4. –  Setkání NNO  Fórum s občany

MÍSTNÍ OSVĚTOVÉ KAMPANĚ  Den rodin (Rodinné a mateřské centrum Vsetín) - KVĚTEN  (Je)Den pro Vás (Pracovní skupina Osoby se zdravotním postižením) - KVĚTEN  Den bariér v nás a kolem nás (ZŠ Integra, VKCI aj.) - ZÁŘÍ  Den seniorů (Charita Vsetín, Masarykova veřejná knihovna Vsetín) - ŘÍJEN  Česko proti chudobě (ZŠ Rokytnice, SPKP)

PLÁNOVACÍ SCHŮZKY  Příprava kampaní na principu partnerství více organizací  Sběr nápadů, podnětů ke kampani  Sdělení formy a rozsahu zapojení jednotlivých organizací  Dohoda o realizaci aktivit  Rozdělení úkolů a zodpovědnosti (dobrovolné)

PROJEKT „ZELENÁ SÍŤ“  partnerský projekt Lísky – občanského sdružení pro EVVO ve Zlínském kraji  10 partnerů z řad NNO, příspěvkových organizací a veřejné správy z celého kraje  jedna z aktivit - pilotní vznik místního partnerství v EVVO ve Vsetíně

MÍSTNÍ PARTNERSTVÍ V EVVO  cíl:  vytvoření funkčního partnerství a komunikační platformy v environmentální oblasti (obdoda pracovní skupiny)  rozvoj spolupráce v oblasti EVVO a udržitelného rozvoje  koordinace a rozšíření aktivit v oblasti EVVO  vytvoření návrhu koncepce EVVO pro veřejnou správu

MÍSTNÍ PARTNERSTVÍ V EVVO  aktivity:  plánovací setkání – příprava akcí a kampaní (Den Země, Evropský týden mobility, Evropský den bez aut, vyhodnocování, příklady dobré praxe)  příprava, propagace a účast na veřejných projednáváních, kulatých stolech, fórech  projektová setkání (zpracování projektových záměrů, logických rámců atp.)  workshopy (zpracování návrhu koncepce EVVO)  semináře, exkurze

OCENĚNÍ SPOLUPRÁCE S NNO  certifikát Národní sítě Zdravých měst za systémové aktivity – kampaně a plánování s veřejností  ceny Ministerstva vnitra za zapojování veřejnosti a NNO do rozhodovacích procesů

PROGRAM MALÝCH GRANTŮ - ÚVOD  V roce 2011 – devátý ročník  Zveřejněno:  na odkaz Neziskový sektorwww.mestovsetin.cz  na odkaz grantové programywww.spkp.cz  Celková částka pro výzvu Kč  2 kola:  1. kolo – uzávěrka  2. kolo – uzávěrka

OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ  Občanské sdružení  Obecně prospěšná společnost  Církevní právnická osoba  Jiná nezisková nebo příspěvková organizace – posoudí hodnotitelská komise  Sídlo, pobočka či zařízení ve Vsetíně

PODPOROVANÉ PROJEKTY  Jednorázová akce pro veřejnost  Uzavřená série jednorázových akcí  Místo konání ve Vsetíně anebo musí být akce určena občanům Vsetína  Termín realizace – kalendářní rok 2011  Upřednostnění akcí zařazených do místní osvětové kampaně  Počet žádostí není omezen

VELIKOST PROJEKTŮ  Maximální výše dotace na 1 projekt je Kč  Dotace může činit max. 70 % celkových nákladů projektu  Rozpočet uvedený v žádosti lze snížit max. o 35 % (snížení o více než 35 % je možné pouze se souhlasem rady města)

UZNATELNÉ NÁKLADY  Materiál (pouze materiál přímo související s danou akcí)  Služby (nájemné, doprava, propagace, ozvučení apod.)  Cestovné, jízdné  Na ostatní náklady nelze dotaci poskytnout, ale mohou být ve vlastní spoluúčasti žadatele

NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI  Předepsaný formulář žádosti  Povinné přílohy  zřizovací dokument  přidělení IČ  ustavení statutára  smlouva o zřízení účtu (nahrazující prohlášení)  prohlášení o bezdlužnosti  Žádosti v zalepené a popsané obálce  Odevzdání - kancelář SPKP či podatelna MěÚ

VYHODNOCENÍ ŽÁDOSTI 1. kolo2. kolo Konečný termín odevzdání žádostí28. února31. května Otevření obálek, posouzení administrativního souladu (SPKP) březenčerven Posouzení předložených žádostí - zasedání hodnotitelské komise (Komise Agendy 21) březenčerven Projednání výsledků v Radě města Vsetín duben červenec 28.6./26.7.

ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI  Informace o žadateli  Informace o projektu  Termín a místo konání  Popis projektu  Komu je projekt určen  Rozpočet (náklady a příjmy)  Podepsání žádosti statutárem

PUBLICITA  Podmínka – zaslání pozvánky či plakátu s uvedením času a místa konání akce  Prezentace města Vsetín jako poskytovatele dotace  znak města či formulace, že je projekt finančně podpořen městem Vsetín  pozvánky, plakáty, tiskoviny, televize, rozhlas, internetové stránky, propagační předměty aj.

SMLOUVA A VYÚČTOVÁNÍ DOTACE  Nový typ smlouvy – větší konkretizace účelu dotace a „indikátorů“  Vyúčtování – bude vysvětleno při podpisu smlouvy (lze očekávat změnu oproti minulým rokům)

… dotazy, připomínky, náměty … MGR. ONDŘEJ SLÁMA Společnost pro komunitní práci Vsetín o.p.s. Svárov 1080 (budova MěÚ, 8.patro) Vsetín Činnost společnosti podporují: T: M: E: