Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007"— Transkript prezentace:

1 Výzva a Pravidla statutárního města Jihlavy pro poskytování dotací v rámci PZM a MA21 na rok 2017

2 Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
V rámci Projektu Zdravé město (PZM): plánujeme a řešíme problémy s veřejností a mládeží (Fóra, kulaté stoly, apod.) využíváme anketní průzkumy a dotazníková šetření pořádáme osvětové kampaně – Den Zdraví, Den Země, Světlo pro AIDS, Den bez tabáku, Evrop. týden mobility apod. podporujeme projekty a aktivity (dotace 200/300 tis. Kč) sledujeme, kam směřujeme – indikátory, audit udržitelného rozvoje spolupracujeme s partnery (VS, NNO, KS)

3 Organizační zázemí PZM a místní Agenda 21 (MA21)
politikem zodpovědným za PZM a MA21 je primátor Rudolf Chloupek pravidelně se schází Komise PZM a MA21 (poradní orgán rady města) MA21 je způsob řízení města (podrobnější informace na cílem Zdravých měst ČR je UDRŽITELNÝ ROZVOJ - dlouhodobě stabilizované podmínky pro ZDRAVÍ a KVALITU ŽIVOTA

4 Z1 Podporované aktivity (bod 2)
ZMĚNY V PRAVIDLECH 2017 Z1 Podporované aktivity (bod 2) část Základní dokumenty rozšířeno o Audit UR

5 Z2 Posuzování žádosti (bod 5) – rozšířeno ve 3 částech
ZMĚNY V PRAVIDLECH 2017 Z2 Posuzování žádosti (bod 5) – rozšířeno ve 3 částech Při posuzování projektů komise zohledňuje tato kritéria: cíl projektu a prostředky k jeho dosažení - (max. 10 bodů) kvalita obsahu projektu (max. 15 bodů) c) publicita projektu – (max. 10 bodů) d) zapojení do Projektu Zdravé město Jihlava a MA21 – (max. 10 bodů) e) ekonomické zhodnocení projektu – (max. 10 bodů) f) význam a dopad projektu – (max. 15 bodů)

6 Z3 Realizace projektu (bod 7)
ZMĚNY V PRAVIDLECH 2017 Z3 Realizace projektu (bod 7) Na všechny publikované výstupy projektu NUTNO UMÍSTIT LOGO ČI ZMÍNIT, ŽE AKCE JE PODPOŘENA Z DOTACE statutárního města Jihlavy v rámci PZM a MA21 (pozvánky na akce, plakáty, tiskové zprávy, webové stránky, FB apod.) Nejpozději 14 dnů před konáním akce předloží příjemce dotace koordinátorce PZM a MA21 k odsouhlasení povinných náležitostí (názvu projektu a loga) propagační materiály (např. plakáty a pozvánky) a domluví se na způsobu propagace Zdravého města Jihlavy (použití zapůjčených propagačních materiálů Zdravého města Jihlavy např. „křídla“, roll up, banner). Nejpozději 5 dnů po realizaci každé klíčové aktivity projektu dodá příjemce dotace koordinátorce PZM a MA fotografií z jejího programu a základní (kvantifikovatelné) výstupy – délka programu, počet účastníků, případně lektorů a materiálů, které byly pro účastníky akce připraveny.

7 Z1 Zaměření projektu (bod 2) – rozšířeno
ZMĚNY VE VÝZVĚ 2017 Z1 Zaměření projektu (bod 2) – rozšířeno Cílem poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu statutárního města Jihlavy je podpora veřejně prospěšných aktivit, které přispívají k řešení „problémů“ vydefinovaných na Fórech Zdravého města a MA21 k nalezení v PZKŽ (2009) a PZKŽM (2012) na webu Zdravého města

8 Z2 Výše a účel dotace (bod 6)
ZMĚNY VE VÝZVĚ 2017 Z2 Výše a účel dotace (bod 6) Účel dotace V rámci realizace projektu lze z dotace hradit náklady na: služby (propagace 5 – 15%, nájemné, doprava, ozvučení apod.) Při nedodržení pravidel publicity projektu, bude výše dotace krácena max. 20% (10% při nesplnění pravidel před realizací jednotlivých akcí projektu a 10% po jejich uskutečnění). Uložení povinnosti vrátit poměrnou část dotace, bude příjemci sděleno do 15 dnů od předložení vyúčtování projektu.

9 Z3 Výše a účel dotace (bod 6) – doplněno
ZMĚNY VE VÝZVĚ 2017 Z3 Výše a účel dotace (bod 6) – doplněno Uznatelné výdaje (náklady) musí: být prokazatelně vynaloženy pro realizaci aktivit specifikovaných v žádosti o poskytnutí dotace. Tato realizace může být zahájena již dnem podání žádosti a musí být dokončena do 31. prosince roku, ve kterém byla žádost o poskytnutí podpory podána, b) být zaneseny v účetnictví příjemce dotace, c) být doloženy kopiemi prvotních dokladů, d) odpovídat zásadám zdravého finančního řízení, zvláště efektivnosti a hospodárnosti.

10 Z4 Časový harmonogram realizace projektu (bod 7)
ZMĚNY VE VÝZVĚ 2017 Z4 Časový harmonogram realizace projektu (bod 7) Žádost lze podat pouze na projekt v oblasti PZM a MA21 realizovaný v období od 15. 2. 2017 do  (Žádosti bude projednávat Rada města Jihlavy na jednání dne a o rozhodnutí budou žadatelé informováni do konce března 2017.)

11 ZMĚNA V ŽÁDOSTI O DOTACI V RÁMCI PZM A MA21
Z1 BOD 15 Vztah k Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 (PZM a MA21), návaznost na strategické dokumenty PZM a MA21 (Zdravotní plán, Plán zdraví a kvality života, Plán zdraví a kvality života mládeže, Audity udržitelného rozvoje, apod.)

12 INFORMACE Z ŽÁDOSTÍ O DOTACI Z ROKU 2016

13 PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE

14 Pozvánka na akce v rámci PZM a MA21 na rok 2017
Fórum Zdravého města a MA21 – 6. dubna, DIOD (veřejná diskuse, tvorba Desatero problémů Jihlavy) Den Země – 19. dubna, Masarykovo nám. Světlo pro AIDS – 23. května, u City Parku Jihlava Cesta za čistým vzduchem (Den bez tabáku) května (Brána Matky Boží) Evropský týden mobility září (Masarykovo náměstí a další lokality v Jihlavě) DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V DPmJ září JIHLAVSKÝ DEN ZDRAVÍ září POCHOD PROTI ALZHEIMEROVĚ CHOROBĚ- 21. září DEN BEZ AUT Září

15 DĚKUJI ZA POZORNOST  web PZM a MA21 Jihlava:
Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA Masarykovo náměstí 1, Jihlava Tel.: E- mail: web PZM a MA21 Jihlava:


Stáhnout ppt "Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007"

Podobné prezentace


Reklamy Google