Fórum Zdravého města veřejné projednání k celkovému rozvoji 4. 6. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Dobrovolnictví a veřejná služba v obci Jak na to? Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Prezentace turistické oblasti
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_479.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Dotační projekty Vysokého Mýta
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Ing. Stanislava Správková
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
II. Setkání se starosty obcí
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Fórum Zdravého města veřejné projednání k celkovému rozvoji

Vstup Opavy do Národní sítě Zdravých měst  červen 2011 Kontakty:  Ing. Hana Tvrdá – koordinátor projektu Zdravé město a místní Agenda 21  Mgr. Dalibor Halátek – náměstek primátora, politik projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Webové stránky:  Členství Opavy v Národní síti Zdravých měst ČR

Fórum Zdravého města 2013 Plnění komunitního plánu zdraví a kvality života 2012 – 2013 tzn. naformulovaných problémových oblastí z loňského Fóra, které byly ověřeny veřejnou anketou

Plnění plánu zdraví a kvality života Tématická oblast: B. URBANISMUS, ÚZEMNÍ ROZVOJ, PAMÁTKOVÁ PÉČE  Naformulovaný problém: B.1 Obnova a kultivace zeleně, ochrana půdy v okrajových částech města a za městem Řešení města:  Podána a poskytovatelem dotace schválena žádost o dotaci na výsadbu izolační zeleně v oblasti Palhanec, Jaktař a Kylešovice – předpoklad realizace projektu 03-05/2013.  Podána a poskytovatelem dotace schválena žádost o dotaci na vypracování „Studie proveditelnosti přírodě blízkých protipovodňových opatření“ – předpoklad vypracování studie 09/2014.  Sestavena pracovní skupina (tvořena laickou i odbornou veřejností a pracovníky MMO):  vytipovány vhodné plochy pro výsadbu zeleně,  cílem skupiny je vypracování studie realizace projektu tzv. „zelených hradeb“ – v současné době je projekt zpracován do projektových fiší a připravuje se podání žádosti o dotaci do programu Life +.

Plnění plánu zdraví a kvality života  Naformulovaný problém: B.2 Využívání brownfieldů a dalších ploch Řešení města:  Sestavena pracovní skupina, která rozpracovala možnosti využití areálu Dukelských kasáren:  prodej jednoho objektu Dukelských kasáren,  nabídka dalších objektů k dlouhodobým nájmům,  jednáno s ministerstvem obrany o převodu zbývajících částí kasáren.

Plnění plánu zdraví a kvality života Tématická oblast: C. PROSTŘEDÍ PRO ŽIVOT VE MĚSTĚ – ŽIVOTNÍ STYL, ZDRAVÍ, VZDĚLÁNÍ, SPORT, KULTURA  Naformulovaný problém: C.1 Kritický technický stav školských budov Řešení města:  Odborem školství vypracován podrobný plán nutných oprav školských zařízení - v roce 2012 vyčleněno z rozpočtu města Kč na odstranění havarijních stavů.  Vyčleněny finanční prostředky na 4 investiční akce pro rok 2013 ve výši 18,5 mil. Kč.

Plnění plánu zdraví a kvality života Tématická oblast: D. SOCIÁLNÍ PROBLEMATIKA  Naformulovaný problém: D.1 Sociálně patologické jevy – omezení hazardu ve městě Řešení města:  Zvýšení prevence sociálně patologických jevů:  otevřeno komunitní centrum pro matky s dětmi, rodiny a mládež – Rybářská ulice (Domov pro matky s dětmi),  realizace setkání Týmu pro mládež – spadá pod systém včasné intervence,  realizace setkání interdisciplinárního týmu,  vznik hudební zkušebny a nízkoprahového zařízení pro mládež na ulici Liptovská v Kylešovicích.  Projekčně připraveno vybudování nového komunitního centra v Kylešovicích – vyčleněny prostory, zpracována PD, hledá se vhodný dotační program.  RMO projednala a doporučila (04/2013) ZMO ke schválení návrh vyhlášky regulující hazard – ZMO vrátilo dokument k přepracování, upravená verze bude znovu ke schválení ZMO předložena 09/2013.

Plnění plánu zdraví a kvality života  Naformulovaný problém: D.2 Dostupnost bydlení sociálního, startovacího, systém současného nájemního bydlení, pobytových sociálních služeb (odlehčovací služby, domov se zvláštním režimem, domov pro seniory) Řešení města:  Prodej bývalé porodnice za účelem vybudování penzionu pro seniory. Rekonstrukce zahájena na počátku r  Zahájena projekční příprava nového penzionu pro seniory (Hálkova) – vypracována dokumentace pro územní řízení.  Vznik systému sociálního bydlení, 06/2013 nastavení prostupného bydlení  Alokace sociálních grantů byla pro rok 2013 zvýšena o Kč  dotace na poskytování sociálních a souvisejících služeb (podpořeno bylo každý rok 24 organizací):  pro rok 2012: Kč,  pro rok 2013: Kč.

Plnění plánu zdraví a kvality života Tématická oblast: F. DOPRAVA  Naformulovaný problém: F.1 Rozvoj sítě cyklostezek (infrastruktury) ve městě Řešení města:  Zprovozněno m nových komunikací pro cyklisty  Realizován audit udržitelné dopravy Quest  stanoven akční plán pro realizaci opatření pro podporu alternativní dopravy – předpoklad realizace většiny opatření v průběhu roku 2013

Fórum Zdravého města 2013 Plnění komunitního plánu zdraví a kvality života 2012 – 2013 tzn. naformulovaných problémových oblastí z loňského Fóra, které nebyly ověřeny veřejnou anketou

Plnění plánu zdraví a kvality života Tématická oblast: A. ÚŘAD KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ  Naformulovaný problém: A. 1 Zveřejňování více informací o veřejných zakázkách a majetku města a dispozici s ním Řešení města:  Informace o VZ realizovaných SMO jsou uveřejněny na webových stránkách SMO na odkaze „veřejné zakázky“.  Informace o majetku města, jeho pronájmu a prodeji jsou uveřejněny na webových stránkách města v sekci „majetek“.

Plnění plánu zdraví a kvality života Tématická oblast: B. URBANISMUS, ÚZEMNÍ ROZVOJ, PAMÁTKOVÁ PÉČE  Naformulovaný problém: B. 3 Vytvoření pravidel pro veřejný prostor Řešení města:  Vytvořena a schválena „Pravidla k vydání souhlasu vlastníka pozemních komunikací k povolení předzahrádky poskytovatelům služeb v oblasti pohostinství“.  Aktualizace „Programu regenerace městské památkové zóny“ – ke schválení ZMO 06/2013.

Plnění plánu zdraví a kvality života Tématická oblast: C. PROSTŘEDÍ PRO ŽIVOT VE MĚSTĚ – ŽIVOTNÍ STYL, ZDRAVÍ, VZDĚLÁNÍ, SPORT, KULTURA  Naformulovaný problém: C. 2 Kvalitní zpracování koncepce kultury Řešení města:  Předpoklad předložení finální verze ke schválení RMO 07/2013. Nyní zpracována podrobná analýza a dokončeny analytické podklady.  Naformulovaný problém: C. 3 Dobudování zahrad MŠ Řešení města:  Podány žádosti o dotaci na dobudování zahrad 6-ti MŠ

Plnění plánu zdraví a kvality života Tématická oblast: E. PODNIKÁNÍ, EKONOMIKA, CESTOVNÍ RUCH, ZAMĚSTNANOST  Naformulovaný problém: E. 1 Podpora drobného podnikání Řešení města:  Od ledna 2013 pravidelná setkání podnikatelů v rámci Business Heroes  Naformulovaný problém: E. 2 Řízená spolupráce v rámci cestovního ruchu formou destinačního managementu Řešení města:  V rámci nastartování cestovního ruchu byly podány dvě žádosti o dotaci na:  „Zpracování marketingové strategie cestovního ruchu turistické oblasti Opavské Slezsko“ – podpora poskytnuta, strategie i akční plán vytvořen,  „Akční plán turistické oblasti Opavské Slezsko 2013 – 2014 – realizace 07/2013.  Celý projekt destinačního managementu má na starosti Opava, která na základě smluvních vztahů spolupracuje se zástupci – Sdružení obcí Hlučínska, MAS Opavsko, Mikroregion Hvozdnice a Moravice.

Plnění plánu zdraví a kvality života Děkuji Vám za pozornost Ing. Pavla Brady náměstkyně primátora