Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena 1. 5. 2009.  v pěti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Úloha Kraje v sociální oblasti Kompetence a odpovědnost Plán rozvoje a financování.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Příspěvek k problematice sociálního začleňování v ČR Zuzana Zajarošová, MPSV
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekty ROP Moravskoslezsko Nové perspektivy v sociální integraci Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava David Sventek.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
ČINNOST AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE LADARA. Agentura domácí péče LADARA poskytuje: pečovatelskou službu (od ) osobní asistenci (od ) tísňovou.
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 4. září 2012.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kontaktní centra.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Terénní programy.
Krizová pomoc.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Ing. Stanislava Správková
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
Klíčové aktivity projektu
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti pracovních skupinách se aktivně a s plnou odpovědností zapojili zástupci uživatelů i všech poskytovatelů sociálních služeb v našem městě

Cíl Katalog poskytovatelů sociálních služeb má za cíl poskytnout odborné i široké veřejnosti, uživatelům i případným zájemcům o sociální službu ucelený přehled o poskytovaných službách, o možnostech podpory a pomoci při řešení vlastní nepříznivé situace.

Obsah 1. Základní informace z oblasti sociálních služeb  všeobecné informace z oblasti sociálních služeb, vymezení nejčastěji používaných pojmů (nepříznivá sociální situace, zdravotní postižení, …)  sociální služby (druhy a formy sociálních služeb, přehled zařízení sociálních služeb, okruh osob, základní činnosti při poskytování sociálních služeb, úhrada za poskytované služby, …)  příspěvek na péči

Obsah 2. Ucelený přehled sociálních služeb dle cílových skupin uživatelů  sociální služby pro seniory  sociální služby pro osoby se zdravotním postižením, duševním, chronickým onemocněním, osoby HIV pozitivní a nemocní AIDS  sociální služby pro rodinu, děti, mládež (neorganizované děti a mládež, děti a mládež ohrožené delikvencí, rodiny s dětmi, osamělé matky, ženy v krizi, pěstounské rodiny)  sociální služby pro osoby ohrožené sociálním vyloučením, osoby v tísni (nezaměstnaní, uživatelé drog a návykových látek, oběti násilí, osoby bez přístřeší, osoby po výkonu trestu, osoby v tísni nebo krizi, oběti trestné činnosti, osoby žijící v sociálně vyloučených lokalitách)  sociální služby pro příslušníky národnostních menšin a cizince (etnické menšiny, uprchlíci a běženci, imigranti)

Obsah Přehled služeb je u každé cílové skupiny uživatelů členěn:  Registrované sociální služby (ambulantní a terénní, pobytové) poskytované Prostějově  Registrované sociální služby (pobytové) poskytované v regionu  Návazné sociální služby  V každém řádku jsou uvedeny pouze základní informace - název poskytované služby, název zařízení poskytovatele, kontaktní adresa a v posledním sloupci je uvedeno číslo strany v katalogu, na které je uvedena služba včetně podrobnějších informací a fotografie

Obsah 3. Jmenovitý přehled všech sociálních služeb poskytovaných ve městě Prostějově a blízkém okolí  Odborné sociální poradenství  Služby sociální péče (14 druhů služeb, řazeno dle zákona 108/2006 Sb.)  Služby sociální prevence (18 druhů služeb řazeno dle zákona 108/2006 Sb.)  Návazné služby -

Obsah 4. Jmenovitý přehled všech tzv. návazných služeb ve městě Prostějově a blízkém okolí  domy s pečovatelskou službou  nestátní neziskové organizace  probační a mediační služby  služby v oblasti zdravotní péče  oblast školství (dříve speciální, dětské domovy)

Obsah 5. Tabulka důležitých telefonních čísel  tísňové linky  Policie, justice  MěÚ, Úřady státní správy  zdravotnická pohotovost, nemocnice, OHS  zdravotní pojišťovny  doprava  další

Poděkování Poděkování patří všem poskytovatelům, představitelům neziskových organizací a všem, kteří svým odpovědným přístupem umožnili vytvořit tento komplexní přehled poskytovaných sociálních služeb.