Bezdomovectví a chudoba role a budoucnost služeb sociální prevence 7. září 2010, Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
Advertisements

Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Toto jsou priority, které stanovila valná hromada ASI-CS pro následující období:  Vzdělání: Podpora dalších druhů vzdělávání v oblasti různých misionářských,
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Finanční možností svépomocných skupin
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Liberalizace poštovního trhu v roce 2013 Ing. Petr Angelis Seminář Fontes Rerum Praha
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Občanský sektor. Veřejný prostor Klíčová slova: stát x člověk (občan) – mezi nimi se rozpíná prostor – zahrnuje věci veřejné Klíčová slova: stát x člověk.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Logistika v mezinárodním obchodu a finanční služby
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Ekonomika veřejného sektoru František Svoboda, Konzultační hodiny: čtvrtek, 13-15, kancelář 414
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Ekonomika veřejného sektoru
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S.
Spolek pro budování a implementaci softwarových open source nástrojů
člen Asociace občanských poraden
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Bezdomovectví a chudoba role a budoucnost služeb sociální prevence 7. září 2010, Ostrava

Zpráva z tisku: Kriminalistům se podařilo dopadnout skupinu mladých útočníků, kteří měli ve čtvrtek v noci brutálně napadnout devětatřicetiletého bezdomovce v Šumperku. Utrpěl vážná zranění, kterým ještě téhož dne podlehl. Podezřelými z vraždy jsou tři muži z Šumperska, dvěma je osmnáct a třetímu pětadvacet let.

Trochu historie organizace Trochu historie: Klíčovým momentem byla konference v roku 1990 o bezdomovectví v Opavě Nakonec sedm azylových domů založilo S.A.D. V počátcích setkávání členů sdružení vyplňovalo tehdy prázdný prostor pro sdílení, vzdělávání a vzájemnou podporu. Valné hromady šestkrát ročně, a byly dostatečně navštěvovány. Od počátku patřilo mezi organizace, které měly důvěru vrcholových státních orgánů. Na konferenci v Paříži bylo následně přijato jako člen FEANTSA

Tři zásadní oblasti směřování činnosti: Členové a ostatní poskytovatelé Cílová skupina Spolupráce na nejrůznějších úrovních Získávání finančních prostředků

Členové a ostatní poskytovatelé Hájí zájmy svých členů a poskytovatelů obecně vůči veřejné správě. Navrhuje a vytváří (realizuje) systém vzdělávání. Reprezentuje členy v mezinárodních organizacích. Zajišťuje předávání zkušeností, přenos dobré praxe a konzultační činnost, publikační činnost, IT řešení apod.

Cílová skupina Osoby bez přístřeší nebo ohrožené ztrátou bydlení Propaguje její problematiku Vytváří prostor pro odbornou diskusi a účastní se jí Poskytuje technické a materiální zázemí pro odbornou činnost týkající se cílové skupiny Sleduje a vyhodnocuje trendy vývoje cílových skupin.

Spolupráce na nejrůznějších úrovních Státní správa a samospráva Členové a ostatní poskytovatelé Mezinárodní spolupráce

Vytvořit stabilní organizaci, která bude respektovaným subjektem v oboru služeb sociální prevence

Kontakty: tel