Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE určená pro malé a střední podnikatele.
Rekonstrukce východního přístavku zámku Liblice. Žadatel Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. Národní 1009/3, Praha 1 veřejná výzkumná instituce.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Krajský úřad Karlovarského kraje
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Viktorie Klímová Cíle politiky HSS Cíl 1 - Podpora rozvoje zaostávajících regionů Cíl 2 - Podpora oblastí potýkajících.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Region spokojeného života pro všechny
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy

Grantová schémata Karlovarského kraje Opatření 1.1 SROP: Podpora podnikání ve vybraných regionech Program na podporu malého a středního podnikání v hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionech Karlovarského kraje pro období Program na podporu drobného podnikání v hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionech Karlovarského kraje pro období Opatření 3.2 SROP: Podpora sociální integrace v regionech Podpora sociální integrace v Karlovarském kraji Podopatření SROP: Podpora regionálních a místích služeb cestovního ruchu Podpora místních a regionálních služeb cestovního ruchu v Karlovarském kraji pro malé a střední podnikatele Podpora místních a regionálních služeb cestovního ruchu v Karlovarském kraji pro veřejné subjekty Podpopatření SROP: Podpora regionální a místí infrastruktury cestovního ruchu Podpora regionální a místní infrastruktury cestovního ruchu v Karlovarském kraji pro malé a střední podnikatele

Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ AKCÍ (PROJEKTŮ) V RÁMCI GRANTOVÝCH SCHÉMAT: Předloženo 67 akcí (projektů) Zpracována: I. etapa procesu hodnocení -kontrola formálních náležitostí -kontrola přijatelnosti II. etapa procesu hodnocení -hodnocení technické a finanční kvality

Program na podporu malého a středního podnikání v hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionech Karlovarského kraje pro období VŠEOBECNÝ CÍL GS: Zvýšení prosperity vybraných regionů rozvojem malých a středních podniků a vytvářením nových pracovních příležitostí na území těchto regionů. ZAMĚŘENÍ: Podpora investičních akcí malých a středních podniků a) s důrazem na využití místních zdrojů a rozvoj tradičních odvětví b) se zaměřením na modernizaci, rozšíření a výstavbu výrobních kapacit c) v oblasti inovačního podnikání a technologického rozvoje (náklady na inovace nepřekročí 40 % celkových uznatelných nákladů. CELKOVÉ ZDROJE GRANTOVÉHO SCHÉMATU: Kč. Předloženo 14 akcí. Ve IV. čtvrtletí 2005 se předpokládá vyhlášení 2. kola výzvy.

Program na podporu drobného podnikání v hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionech Karlovarského kraje pro období VŠEOBECNÝ CÍL GS: Zvýšení prosperity vybraných regionů rozvojem drobných podniků a řemesel a vytvářením nových pracovních příležitostí na území těchto regionů. ZAMĚŘENÍ: Podpora investičních akcí drobných podniků a) s důrazem na využití místních zdrojů a rozvoj tradičních řemesel b) se zaměřením na modernizaci, rozšíření a výstavbu výrobních kapacit c) v oblasti inovačního podnikání a technologického rozvoje (náklady na inovace nepřekročí 40 % celkových uznatelných nákladů. CELKOVÉ ZDROJE GRANTOVÉHO SCHÉMATU: Kč. Předloženo 8 akcí. Ve IV. čtvrtletí 2005 se předpokládá vyhlášení 2. kola výzvy.

Podpora sociální integrace v Karlovarském kraji VŠEOBECNÝ CÍL GS: Zlepšit životní podmínky obyvatel regionu, zabránit zvyšování počtu sociálně exludovaných osob a osoby, které již jsou sociálně exludované, integrovat zpět do komunity a k pracovnímu uplatnění. ZAMĚŘENÍ: Podpora neinvestičních aktivit v oblasti sociální integrace na místní či regionální úrovni. CELKOVÉ ZDROJE GRANTOVÉHO SCHÉMATU: Kč. Předloženo 7 akcí. Ve IV. čtvrtletí se předpokládá vyhlášení 2. kola výzvy. Jedná se pouze o jednoleté GS. Je připravována žádost o nové GS pro období

Podpora místních a regionálních služeb cestovního ruchu v Karlovarském kraji pro malé a střední podnikatele VŠEOBECNÝ CÍL GS: Přispění k dosažení trvalého a vyváženého rozvoje a růstu kvality života obyvatel Karlovarského kraje na základě povzbuzování nových ekonomických aktivit s důrazem na tvorbu pracovních míst v regionálním i místním měřítku. ZAMĚŘENÍ: a)vytváření regionálních a místních propagačních materiálů pro podporu cestovního ruchu a lázeňství b)vytváření nových produktů v cestovním ruchu využívajících potenciálu regionu c)poradenství pro malé a střední podniky operující v oblastech cestovního ruchu d)vytváření marketingových studií na podporu rozvoje cestovního ruchu v Karlovarském kraji e)konání seminářů a sympozií o cestovním ruchu na regionální úrovni f)vytváření místních a regionálních systémů informování turistů o přírodních a kulturních zajímavostech g)konání propagačních a informačních kampaní při medializaci Karlovar. kraje CELKOVÉ ZDROJE GRANTOVÉHO SCHÉMATU: Kč. Předloženy 2 akce. Předpokládá se vyhlášení 2. kola výzvy ve IV. čtvrtletí Pravděpodobně dojde ke snížení hranice uznatelných nákladů z Kč na Kč. Jedná se pouze o jednoleté GS. Je připravována žádost o nové GS pro období

Podpora místních a regionálních služeb cestovního ruchu v Karlovarském kraji pro veřejné subjekty VŠEOBECNÝ CÍL GS: Přispění k dosažení trvalého a vyváženého rozvoje a růstu kvality života obyvatel Karlovarského kraje na základě povzbuzování nových ekonomických aktivit s důrazem na tvorbu pracovních míst v regionálním i místním měřítku. ZAMĚŘENÍ: a)vytváření regionálních a místních propagačních materiálů pro podporu cestovního ruchu a lázeňství b)vytváření nových produktů v cestovním ruchu využívajících potenciálu regionu c)poradenství pro malé a střední podniky operující v oblastech cestovního ruchu d)vytváření marketingových studií na podporu rozvoje cestovního ruchu v Karlovarském kraji e)konání seminářů a sympozií o cestovním ruchu na regionální úrovni f)vytváření místních a regionálních systémů informování turistů o přírodních a kulturních zajímavostech g)konání propagačních a informačních kampaní při medializaci Karlovar. kraje CELKOVÉ ZDROJE GRANTOVÉHO SCHÉMATU: Kč. Předloženo 14 akcí. Nepředpokládá se vyhlášení 2. kola výzvy. Jedná se pouze o jednoleté GS. Karlovarský kraj v současné době připravuje žádost o nové GS na rok 2005 – 2006.

Podpora regionální a místní infrastruktury cestovního ruchu v Karlovarském kraji pro malé a střední podnikatele VŠEOBECNÝ CÍL GS: Přispění k dosažení trvalého a vyváženého rozvoje a růstu kvality života obyvatel Karlovarského kraje na základě povzbuzování nových ekonomických aktivit s důrazem na tvorbu pracovních míst v regionálním i místním měřítku. ZAMĚŘENÍ: a)rozvíjení vybavení a zařízení turistických středisek, zejména z hlediska občanské vybavenosti v oblasti sportu a rekreace, infrastruktura rekreační plavby b)rekonstrukce a obnova objektů a budov pro potřeby CR (např. skanzeny, muzea a obdobná zařízení) c)rekonstrukce a obnova památek regionálního významu pro potřeby CR včetně nezbytné doprovodné infrastruktury (kulturní, technické i průmyslové památky) d)výstavba či obnova ubytovacích a stravovacích kapacit podmiňujících rozvoj cestovního ruchu v dané lokalitě či regionu e)rozvíjení místních či regionálních informačních systémů cestovního ruchu CELKOVÉ ZDROJE GRANTOVÉHO SCHÉMATU: Kč. Předloženo 22 akcí. Nepředpokládá se vyhlášení 2. kola výzvy - pravděpodobně dojde k vyčerpání celé alokované částky.

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY V ŽÁDOSTECH O POSKYTNUTÍ GRANTU Nedostatečně vyplněné monitorovací ukazatele – důraz kladen na povinné monitorovací ukazatele Vyplněné nerelevantní zkušenosti s řízením projektů – nutno postupovat dle pokynů pro žadatele Rozpočet akce – na základě pokynů pro žadatele a případně konzultace na odboru investic a grantových schémat určit, které náklady akce jsou uznatelné a které neuznatelné Doba realizace projektu – datem ukončení akce (etapy akce) je datum předložení závěrečné monitorovací zprávy Shoda žádosti, studie proveditelnosti a projektové dokumentace Pokusit se ohodnotit zpracovanou žádost dle výběrových kritérií (příloha pokynů pro žadatele)

2. KOLO VÝZVY PRO PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ DO GRANTOVÝCH SCHÉMAT SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE Podmínky v dalších výzvách i v nových grantových schématech budou podobné jako v 1. výzvě. V některých oblastech pravděpodobně dojde k drobným úpravám (ke zjednodušení) ve prospěch žadatelů. Další informace na:

Kontakt Odbor investic a grantových schémat Bc. Tomáš Lafek tel.: Děkuji vám za pozornost