Jihlava 17.2.2004Informatika Praha / Strukturální fondy EU 1 Možnosti využití SF EU podle JPD2 a JPD3 pro rozvoj informatiky v hl. m. Praze Jaroslav Šolc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 1 Možnosti využití SF EU podle JPD2 a JPD3 pro rozvoj informatiky v hl. m. Praze Jaroslav Šolc odbor informatiky Magistrátu hl. m. Prahy

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 2 Předchozí aktivity a zkušenosti INF MHMP: Příprava a řešení mezinárodních projektů EU (IST/FP5), aktivní činnost v organizaci TeleCities (města, ICT) programy – výzvy – projekty – soutěž (riziko neúspěchu) podpora není zadarmo – aktivita a administrativní náročnost (před, v průběhu řešení i po skončení) příprava dokumentce, výběrové řízení, negociace, projektové řízení, dokumentace, oponentury nutné partnerství a spolupráce v týmu kofinancování, smlouvy více stran definovaná správa zdrojů (plán i evidence) i toky financí monitoring, otevřenost, informování, propagace business plán co s výsledky projektu po skončnení podpory

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 3 Přípravy, opatření Identifikovat záměry, které bychom chtěli stejně realizovat. S podporou však rychleji nebo ve větším rozsahu. solulad priorit našich i podporovaných (JPD2, JPD3) sledování možností dalších zdrojů financování ICT/EU: IST, IDA, eContent, INTERREG.... SF účast na školeních pro předvstupní fondy – Phare, ISPA, SAPARD tvorba kapacit v INF, v koncepčním odd. spolupráce s novým odborem FEU na MHMP, info o MSSF účast na školeních (NVF) a seminářích (Cisco) účast na projektu Phare „zvýšení absorpční kapacity“ spolupráce s ÚMČ (seminář pro informatiky MČ, ), MI ČR investice do příprav, externí konzultační spolupráce přípravy projektů pro SF (JPD2, JPD3) náměty, cíle, partnerství, modely financování

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 4 Příprava projektů Principy strategického plánování a projektového řízení znalost programových dokumentů, soulad s prioritami + správný slovník cíle, analýza výchozího stavu+definování cílového (SWOT) výstupy, přínosy věcná struktura (dekompozice, díčí části) organizační struktura (odpovědnosti, pracovní mechanismy) zdroje (jaké, kdo, kolik, časový rozvrh) harmonogram (návaznost dílčích úkolů) vykazování, kontrola (opnentura?),... struktura návrhové dokumentace (dle MSSF)

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 5 ICT v JPD 2 a JPD3 Hl. m. Praha: ne Cíl 1 (HDP nad 75% EU), ale Cíl 2 a 3, ne SROP, ale Jednotný pdogramový dokument pro Cíl 2, resp. Cíl 3, regionu soudžnosti Praha pro programové období 2004 – 2006 JPD2 – podopra konverze strukturálně postižených oblastí – pouze pro část území města - IT: Priorita 2: Vytváření podmínek budoucí prosperity vybraného územíkofinancování; Opatření 2.3: Rozvoj strategických služeb na podporu informační společnosti v Praze JPD3 – rozvoj lidských zdrojů – celá Praha – IT: horizontální téma Implementační jednotka: FEU MHMP Řídící orgán: JPD2 – MMR, JPD3 – MPSV Regionální rada: Zastupitelstvo HMP

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 6 Kdo dosáhne na JPD 2 a JPD3 Oblasti Prahy – Cíl 2 („správní obvody“) Vybrané území: obyv., tj. 30,9 % obyv. Prahy (SLDB 2001) HDP podle regionů soudržnosti v ČRRegiony Cíle 1 a Cíle 3

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 7 Projekt Phare CZ "Dokončení struktur a opatření pro zvýšení absorpční kapacity na národní a regionální úrovni“ CO – test připravenosti, soustředění návrhů proj., výběr proj. pro poskytnutí konzultační podpory při zpracování řádné návrhové dokumentace KDY – 15.XI. uzávěrka (web MMR), XI-XII 2x hodnocení, výběr, doporučení RHMP (schválení ), II-III/2004 zahájení podpory KDO – v Praze FEU MHMP + reg. koordinátor NUTS II (Ing. H. Smolková), pracovní skupiny pro JPD2 a JPD3 EFEKT JEDNOTLIVĚ: ti kdo uspěli a připraví řádné návrhy projektů ušetří za profesionální konzultační podporu + minimalizace rizika formálních nedostatků CELKEM: více subjektů města bude mít know-how

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 8 Phare CZ bilance Soustředěno celkem v každém JPD cca 60 – 70 námětů na projekty První kolo výběru (cca 1/3), vyžádán podrobnější popis Finále: JPD 2 výběr 16 projektů 9 proj. do priority 1, 7 proj. do priority 2, plus 4 rezervní JPD 3 navrhla 8 projektů plus 2 rezervní INF MHMP: JPD2: „MePNet – Extra“ a „Elektronický úřad“ oba prošly do finálního výběru JPD3: „ENVIS 2“ prošel pouze 1. kolem výběru

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 9 MePNet - Extra JPD2 priorita 2. Zabezpečení konkurenceschopnosti a prosperity města opatření 2.3 Rozvoj strategických služeb na podporu informační společnosti NÁZEV: MepNet Extra & Broadband Internet Access pro subjekty hl. m. Prahy CÍL: Rozvoj sítě pro vysokokapacitní širokopásmový přenos dat a multimediální komunikaci subjektů hl. m. Prahy s dalšími cílovými skupinami – školy, knihovny, veřejnost, vč. širokopásmového připojení těchto subjektů k Internetu. PARTNEŘI: Pragonet a.s. (T-Systems), Úřady městských částí spadajících do JPD2

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 10 Elektronický úřad JPD2 priorita 2. Zabezpečení konkurenceschopnosti a prosperity města opatření 2.3 Rozvoj strategických služeb na podporu informační společnosti NÁZEV: Elektronický úřad CÍL: Zvýšení efektivity, kvality a transparentnosti výkonu veřejné správy zavedením elektronického oběhu a správy dokumentů do činností úřadů a organizací spolupracujících na správě města. Vytvoření podmínek pro rozvoj moderní správy města na principech e-governmentu. PARTNEŘI: Úřady městských částí spadajících do JPD2

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 11 ENVIS 2 JPD3 priorita 3. Rozvoj celoživotního učení opatření 3.2 Rozvoj dalšího vzdělávání NÁZEV: ENVIS 2 – Informační a vzdělávací systém o životním prostředí v Praze CÍL: Rozvoj lidských zdrojů se zaměřením na ochranu životního prostředí a udržitelný rozvoj s následným přínosem – zlepšením stavu ŽPv Praze. Dílčí cíle: Posílení spolupráce mezi jednotlivými subjekty (státní správa, samospráva, občanská veřejnost, NGO, školství, odborná pracoviště aj.) a vytvoření dlouhodobých partnerských vztahů. Efektivnější oslovení cílových skupin v Praze. Využití a posílení kapacit partnerských organizací. Posílení zpětných vazeb pro rozvoj systému. PARTNEŘI: MHMP další odb., ÚMČ (ŽP), VŠ, NGO, priv. subjekty...

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 12 DALŠÍ NÁMĚTY JPD3: e-Learning pro vzdělávání zaměstnanců města (MHMP, ÚMČ) JPD3/JPD2: e-Government rozvoj informačních služeb pro veřejnost weby (benchmarking, blindfriendly, doporučené metodiky...) call centrum (Zelená linka) JPD2/JPD3: IT podpora pro krizové řízení a další

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 13 Doporučení Ne „malé“ projekty JPD2, ale jinak JPD3 – grantová schémata Pozor na limity –veřejné zakázky (dle nového zákona) –studie proveditelnosti (pro proj. nad 10 mil. Kč) Význam partnerství v rámci města ÚMČ+MHMP+organizace HMP aj. Význam přenosu zkušeností i s jinými subjekty v ČR (města, kraje) Konkurence a rivalita? (co-operation + competition = co-opetition)

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 14 CO DÁL Informace z dostupných zdrojů (web: praha-mesto, Extranet HMP) Semináře, konference Jihlava (KÚ), ISSS/LORIS 2004 (HK), sami - Pražský den informatiky? s dalšími městy? Konzultace, náměty... Vytváření podmínek: komunikace uvnitř jednotlivých úřadů, vzájemná komunikace MHMP/ ÚMČ (INF+), konzultace a využití odborné podpory (FEU, INF), výměna informací a zkušeností, příprava kapacit...

Jihlava Informatika Praha / Strukturální fondy EU 15 Ing. Jaroslav Šolc, INF MHMP, odd. koncepční a analytické tel.: , Děkuji za pozornost!