Interpretace neuměleckého textu Popis pracovního postupu III.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

Formátování diplomové práce
 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.
Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)
Olomouc, únor 2012.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
Interpretace neuměleckého textu Popis pracovního postupu II.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Interpretace neuměleckého textu Esej II. Pojmenujte užitý útvar českého jazyka Mezi intencemi post-totalitního systému a intencemi života zeje propast:
Tvorba webových stránek
Interpretace neuměleckého textu Recenze III. Přečtěte si uvedený úryvek a rozhodněte Úvodní báseň ukazuje, že název pro výbor byl vybrán vskutku vhodně:
Interpretace neuměleckého textu Esej III. Přečtěte si uvedený úryvek a rozhodněte: Mezi intencemi post-totalitního systému a intencemi života zeje propast:
1 Provázání stránek Vytvořte dvě www stránky, jednu růžovou a druhou modrou – viz. zdrojové kódy RŮŽOVÁ STRÁNKA Růžová stránka Odkaz na modrou stránku.
Postup pro vkládání obrázků a výplní do pozice. Účelem vkládání Je zpřesnění a zvýraznění prvků a tvarů v nabídce či smlouvěJe zpřesnění a zvýraznění.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika III
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Interpretace neuměleckého textu Výklad III. Přečtěte si uvedený úryvek a rozhodněte: Pojem persvaze chápeme v tomto příspěvku značně široce jako označení.
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
Word – Struktura dokumentu
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Malování lupa. Malování lupa Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku.
Malování – popis programu
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
INFORMATIKA 8 Kopírování souborů III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vytvoření hypertextového odkazu
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel DRAW Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
VY_32_INOVACE_BATKOVA_CEJJLI. 03 VÝTAH (Teorie). VÝKLAD.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – OBSAH Jak vytvořit obsah?
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
WORDPAD Textový dokument.
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
Kofigurace & napájení Windows
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Název školicí prezentace
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Použití pravého a levého tlačítka myši
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Transkript prezentace:

Interpretace neuměleckého textu Popis pracovního postupu III

Přečtěte si uvedený úryvek a rozhodněte: Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu. A. Autor charakterizuje činnost počítačového programu B. Autor usiluje vystihnout souvislosti mezi jednotlivými činnostmi C. Autor popisuje následnost, usiluje o vytvoření správné představy o postupu

Vysvětlete, proč jsou v textu některé pojmy zvýrazněny Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu.

Navrhněte vhodnější vertikální a horizontální členění textu, návrh zdůvodněte Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu.

Zhodnoťte navržené vertikální a horizontální členění textu ÚPRAVY OBRÁZKU VE WINDOWS FOTOGALERII  ve správci souborů poklepejte na obrázek (pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám Windows fotogalerie; pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte Windows fotogalerii v nabídce Otevřít v programu)  ve Windows fotogalerii klikněte na tlačítko OPRAVIT, tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce.  obrázek si pomocí Tlačítka s lupou přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem  klepněte na tlačítko Opravit červené oči  kurzor myši má teď tvar kříže  s jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte, program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou.  POZOR - úpravy v obrázku se uloží automaticky !!! (Proto si před začátkem práce vytvořte záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést! Zapamatujte si - dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu!

Zhodnoťte nutnou úroveň počítačové gramotnosti uvažovaného adresáta textu Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu. Formulujte počítačové dovednosti a znalosti, kterými by měl čtenář disponovat

Rozhodněte, jak na sebe jednotlivé informace navazují Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu. A. příčinná souvislost a vyvozování důsledků B. věcná návaznost daná uvažovaným cílem sdělení C. přiřazování jednotlivých informací

Označte v textu slovesa Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu.

Označte v textu slovesa Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu.

Vysvětlete, co mají slovesa v určitém tvaru společného Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu.

Zhodnoťte, zda by uvedený text mohl být psán v jiné slovesné osobě Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu.

Vysvětlete, o jakém slohovému postupu/stylu užitý typ sloves a jejich tvary svědčí Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu.

Pojmenujte užitý slohový postup, stručně tento postup charakterizujte Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu.

Odhadněte, kde byste uvedený text hledali Úpravy obrázku ve Windows Fotogalerii Ve správci souborů poklepejte na obrázek. Pokud nepoužíváte jiný prohlížecí program, otevře se vám WINDOWS FOTOGALERIE. Pokud tomu tak není, klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a najděte WINDOWS FOTOGALERII v nabídce OTEVŘÍT V PROGRAMU. Ve WINDOWS FOTOGALERII klikněte na tlačítko OPRAVIT. Tím si zobrazíte pravý panel s tlačítky pro opravné funkce. Nyní si obrázek pomocí TLAČÍTKA S LUPOU přibližte tak, abyste co nejlépe zobrazili oblast s červeným okem. Poté klepněte na tlačítko OPRAVIT ČERVENÉ OČI. Kurzor myši má teď tvar kříže. S jeho pomocí natáhněte okolo červené oblasti očí čtverec a poté tlačítko myši pusťte. Program by měl automaticky červenou oblast přebarvit na černou. Pozor, úpravy v obrázku se uloží automaticky. Proto je dobré si před začátkem práce vytvořit záložní kopii souboru, který budete upravovat. Nikdy nevíte, co se může nepovést. Zapamatujte si, že dokud obrázek nezavřete, máte k dispozici tlačítko ZPĚT, kterým provedené úpravy odvoláte a vrátíte obrázek do původního stavu. A. v manuálu počítačového programu B. na webových stránkách C. v denním tisku

Formulujte závěr zkoumání:  zaměření a účel textu:  popisuje postup operací a úkonů nutných k uskutečnění daného cíle  struktura textu:  daný úryvek je horizontálně členěný do odstavců, odstavce prohlubují míru informovanosti, mají návaznost logickou i věcnou, vertikální i horizontální členění nepřispívá k recepci textu  práce s větou,slovní zásobou:  věty jsou funkční, informačně zhuštěné, autor uplatňuje slovesa činnostní, dynamická, text obsahuje odborné termíny, profesionalismy  slohový postup, funkční styl  ucelený text přináší popis pracovního postupu, funkční styl odborný