Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR: Mgr. Vladimír.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR: Mgr. Vladimír."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír Rychlý NÁZEV: VY_32_Inovace_Informatika_1 ČÍSLO DUM: 6 TÉMA: Program WebDwarf – vytvoření hypertextového odkazu. ROČNÍK: 9. OBDOBÍ REALIZACE: 3/2012

2 Anotace Prezentace navazuje na kapitolu o vytvoření webové stránky a popisuje krok za krokem vytvoření druhé webové stránky pomocí programu WebDwarf. Následuje popis vytvoření hypertextového odkazu z první strany na druhou. Tento program je freeware a je určen pro tvorbu webových stránek pro začátečníky i bez předchozích zkušeností. Odkaz pro stažení je v citacích na konci prezentace.

3 WebDwarf - hpertextový odkaz z jedné stránky na druhou.
Potřebujeme dvě stránky vytvořené v programu WebDwarf. Použijeme už dříve vytvořenou stránku index.html a vytvoříme si další novou. Postup bude stejný jako u první stránky, pouze u generování si musíme dát pozor na název stránky – bude vysvětleno.

4 Vytvořte stránku podle vzoru

5 Změňte název stránky - místo index napište jiný název, např. plemena
Změňte název stránky - místo index napište jiný název, např. plemena. Pokud to neuděláte, přepíšete si už hotovou stránku index.html. V názvu nepoužívejte diakritiku a mezery.

6 Nyní můžete uložit projekt – uložte ho pod stejným názvem jako stránku, ať poznáte, který projekt a stránka spolu souvisí (v našem případě uložte projekt jako plemena.ims) Stránku vygenerujte tlačítkem Publish – vznikne stránka plemena.html. Projekt i stránku uložte do stejné složky, ve které máte první stránku index.html.

7 Hypertextový odkaz Nyní vytvoříme hypertextový odkaz ze stránky index. html na stránku plemena.html. Pusťte si projekt index.ims a vložte do něj nový text „Plemena psů“.

8 Celý text si označte myší – to, co označíte myší, pak bude fungovat jako hypertextový odkaz
Pak klikněte na tlačítko pro hypertextový odkaz.

9 Tento text musíte změnit – musíte tam napsat úplný název stránky, na kterou má vést hypertextový odkaz včetně její koncovky, v našem případě plemena.html Tady vidíte vybraný text, na který se bude klikat pro přechod na jinou stránku.

10 Správně Potvrdíme OK a dále Save and Close.

11 Konečná podoba stránky index.
Text s hypertextovým odkazem.

12 Stránku index teď musíme po úpravě znovu vygenerovat, použijte tlačítko Publish.
nyní si z vaší složky spusťte stránku index.html ve webovém prohlížeči a vyzkoušejte funkčnost hypertextového odkazu.

13 Úkol Stejným způsobem vytvořte hypertextový odkaz ze stránky plemena.html na stránku index.html

14 Citace Free Web Page Builder, Drag & Drop Website Design Program. Visual Web Design Tool | Website Building Software [online]. [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR: Mgr. Vladimír."

Podobné prezentace


Reklamy Google