PREZENTAČNÍ TECHNIKY, 15.4. 2010 Improvizace ve skupinách i jednotlivě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
pro společnost Chodura
Advertisements

ORGANIZACE TRÉNINKU ŽÁCI
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
Základy práce s textem Prezentační techniky
OSOBNÍ SEZNAMKA BEATRIS. PROČ OSOBNÍ? Dostane se Vám osobního přístupu Budete komunikovat s živým člověkem (se mnou) ☺ Nebudete vystavovat svůj profil.
ČERNOBÍLÉ KYTARY Pedagog: Anita Přibylková. Spolužáci většinou hrají na kytary. Pokus o vyjádření konkrétního tvaru kytary za použití hmatového a vizuálního.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
CÍLE VE SPORTU Mgr. Eva Tomešová, Ph.D
Audit administrativních činností
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
© LogicaCMG All rights reserved Procesní audit je efektivní nástroj k napřímení procesů, optimalizaci organizace a zlepšení využívání jejich zdrojů.
kurz pro lektory kurz pro lektory 19. a 19. a Mgr. Pavel Motyčka
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
, PREZENTAČNÍ TECHNIKY Poznání sebe sama ve skupině (jak jednám při hromadné aktivitě)
 1. Autor zprávy : Původcem zprávy a tím, kdo ji předává druhým, jste vy sami. Způsob, jakým ji předáváte dál, může být ovlivněn například :  Postoj.
NÁRODNÍ DATABÁZE OBČANSKÝCH PODNĚTŮ Vklad podnětu je velice snadný. Doporučujeme:  Na serveru zjistit souřadnice místa, kterého se podnět.
TECHNOLOGY FORECAST Co je Technology Forecast? Technology Forecast zahrnuje ”veškeré úsilí při projektování technologických schopností, předvídání vynálezů.
P REZENTAČNÍ TECHNIKY MgA. Eva Suková
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÍ A JEHO DETERMINANTY 01
Sebeuvědomění a sebekontrola
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Psychologie učení.
Použití EEG jednoduchá, levná, neinvazivní metoda použití pří výzkumu a diagnostice funkce mozku krátkodobá ambulantní vyšetření (20 – 30 minut), ale i.
PROCVIČENÍ MOZKOVÝCH HEMISFÉR, IMPROVIZACE Prezentační techniky
Cílená zpětná vazba Metody pro reflexi v EV.
Administrace testů Požadavky k zápočtu.
Aktivity na seminá ř i Prezenta č ních technik Skupinová spolupráce.
P REZENTAČNÍ TECHNIKY T EST – TYPY ŘEŠENÍ KONFLIKTŮ Náplň: psychologický text (preference ze dvou výroků) o 30 položkách, záznamový arch, řešení.
Autor: Mgr. Dana Forýtková
Metodika posouzení Metody, techniky, postupy. Klíčová otázka: n Jak provést posouzení, aby co nejlépe reflektovalo situaci uživatele služby?
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Manipulace "...dokud je nebezpečné vědění přístupné jen několika málo lidem, do té doby se většina nemůže proti užití tohoto vědění bránit. Když ale budou.
Pedagogická komunikace
Psychologie výchovy a vzdělávání
ARTETERAPIE.
Osnova výuky_únor 2011 MANAŽERSKÝ KOUČINK MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková.
centrální porucha zpracování řečového signálu
Prezentační techniky  Vytvořit bez mluvení řady podle zadaných parametrů (barva vlasů atd.), co nejrychleji  Smysl: zpětná vazba ke spolupráci.
Otterwave – nácvik výslovnosti Výuková prezentace.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen.
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
hodnoťte ⋆ diskutujte ⋆ plánujte
Empatie Z řeckých slov en + pathos (v + cítění) je schopnost vcítit se do pocitů a myšlenek druhého.
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
Úvod do supervize Jitka Navrátilová
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Seminář „Psychologie ve školní praxi“
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Komunikace Opakování (prezentace, asertivita, přesvědčování, manipulace, řeč těla, zpětná vazba, naslouchání, motivace)
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Jejich přijímání a vyjádření
Mgr. Kateřina Lojdová, Ph.D.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
KONCEPT BAZÁLNÍ STIMULACE
Pokus. konec.
Sociální čtení.
Učíme se jinak.
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Prezentační a komunikační dovednosti
ZÁKLADNÍ PROMLUVOVÁ PÁSMA
Transkript prezentace:

PREZENTAČNÍ TECHNIKY, Improvizace ve skupinách i jednotlivě

Improvizace ve skupině Kontinuální vyprávění ve skupině (předává se slovo), do kterého musí vypravěč včlenit ukazované předměty (deštník, svetr,…) Smysl: zlepšit se v reakci a navazování na partnera, vyzkoušet si rychlou reakci na neočekávané podněty (předměty), zároveň prezentace před ostatními ze skupiny a zpětná vazba (kterou dostanu i kterou sám dávám)

Improvizace - jednotlivci „Jak zničit něco něčím“ a „Jak zničit něco“ – na dané věty, doplněné spolužáky o konkrétní výroky, např. „Jak zničit podlahu žvýkačkou“ je třeba improvizovaně hovořit po dobu 1 minuty. Pak následuje druhý pokus – „Jak zničit něco“ Vyzkoušet si vlastní improvizační schopnosti, zjistit úroveň svojí schopnosti rychlé reakce, umět poskytnout a obdržet zpětnou vazbu k projevu, vyzkoušet si vystupování před „publikem“