Síla náboženství stále přetrvává Lidé ve středověku chtěli přečkat pozemský život a směřovali veškeré naděje k posmrtnému životu V renesanci je přežití.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Advertisements

Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Český jazyk a literatura
Aneb důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Česká kultura v 16. století renesance
RENESANCE A HUMANISMUS
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Obsah předmětu Základní pojmy Umělecké styly
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_11_OSVZ_ZSVa Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
KŘESŤANSKÁ ANTIKA, RANĚ KŘESŤANSKÉ UMĚNÍ
MARCEL PROUST Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
století vznik kapitalistické společnosti
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Renesance a humanismus v Itálii. Renesance a humanismus v Itálii.
Kulturní dějiny 23. února 2011 Mgr. Ondřej Kunc
RENESANCE A HUMANISMUS
Kultura na počátku novověku
Středověk Úvod.
RENESANCE 4.ročník Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka
Autor: Vít Mika a Lubomír Kovařík
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_16.
Vzhůru Jakub Dybowicz. -K aždý den se najde člověk který je k počítači, televizi nebo podobným přístrojům, připojen imaginárním řetězem. Každý takoví.
VY_52_INOVACE_Prv.3.22_Dávná minulost _pracovní list
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Lubomír Kacálek Název šablony III/2 – Inovace.
Renesance VY_32_INOVACE_ 05 Renesance.
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: Kolektiv autorů: DĚJEPIS – Středověk a počátky novověku pro 7. ročník. Nová škola Válková, V.:
POETISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Humanismus.
Typické rysy antropocentrismus - klade se důraz na člověka, na lidský rozum a poznání a pozemský život. Renesanční člověk se vymaňuje ze středověkého způsobu.
STAROVĚK.
EXISTENCIALISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
HISTORICKÉ STAVEBNÍ SLOHY A JEJICH PROJEVY V LIDOVÉ ARCHITEKTUŘE
Od moderní k nové společnosti
energie má své dobré stránky ale i špatné ENERGIE.
Afghánistán. Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek.
Definice, základní pojmy
 Z latinského slova „cultura“ – co je pěstováno  Soubor materiálních a duchovních hodnot vytvořených lidmi v průběhu vývoje společnosti  Materiální.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Únor 2012 Ročník 7. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Křesťanství a středověká.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_11A_20_Renesance a humanismus Téma:
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
Románský sloh úvod, charakteristika Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření listopad 2011 Ročník 7. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Křesťanství a středověká.
Nejlidnatější světadíl
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Literatura období humanismu a renesance
RENESANCE A HUMANISMUS - 1
náboženství staré Číny a Japonska
Humanismus a renesance počátek 14. století – počátek 17. století
Renesance a humanismus
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Smrt Vypracoval: Jakub Polášek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Starověká hudba Název školy: SPgŠ Litoměřice
Konfucianismus, VY_32_INOVACE_ Autor Mgr. Lenka Šulcová
Středověk – Jagellonci
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
Český jazyk a literatura
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Renesance a humanismus
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Síla náboženství stále přetrvává Lidé ve středověku chtěli přečkat pozemský život a směřovali veškeré naděje k posmrtnému životu V renesanci je přežití snazší – společnost bohatne, otevírá se možnost věnovat se jiným věcem, více individualismu

Rozvíjí se humanismus – zájem o člověka, nejen po smrti, ale i na Zemi Mění se literatura a kultura Ideální člověk usiluje o ideální státní uspořádání. Inspiruje se Antikou

Renesance přináší tak změnu oblékání i péči o vzhled Vyšší péče o hygienu snižuje nemocnost a úmrtnost novorozenců V Itálii se také objevují první voňavkáři či parfuméři, kteří nabízeli své tajné recepty

Náboženství se nemění, avšak životní styl se změnil Světem se rozvíjí nová technologie a různé elektronické vynálezy, díky čemuž se snažíme co nejvíce zlepšovat a ulehčovat život Stavíme elektrárny a všude kolem nás proudí elektřina, na které jsme závislí

Negativa je, že člověk znečišťuje Zemi (ať už odpadem, kouřem nebo kácením lesů) Začínáme budovat moderní budovy, obchodní centra, panelové nebo rodinné domy V drtivé většině zastupuje stát prezident a vláda

Památky dávných dob tu stále jsou, snažíme se je zachovat Každý dbá o svůj vlastní vzhled, každý je nezávislý na tom, co nosí Dbá se o hygienu, ale vznikají nové choroby způsobené člověkem – vznikají léky

Kniha: Renesanční člověk