Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Podmínky realizace.
Advertisements

Seminář pro příjemce nadačního příspěvku 6. listopadu 2012, Praha Sbírkový projekt Pomozte dětem 14. ročník.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
PUBLICITA Informační a propagační aktivity v rámci OP VK Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Hradec Králové.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Pravidla publicity projektu
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz PUBLICITA PROJEKTŮ OP LZZ.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Seminář pro příjemce v grantových výzvách 53 a 57 OP LZZ Ing. Jan Zeman / Mgr. Eva Matulová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část realizace projektu Seminář pro příjemce
Projektová činnost na VOŠE Zlín Ing. Hana ŠEDOVÁ, Ph.D Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
PUBLICITA. Publicita Proč publicita a informovanost?  povinnost informovat cílovou skupinu a veřejnost o financování projektu ze zdrojů EU v rámci OP.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část -řízení a administrace projektu seminář pro příjemce – 3. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY Seminář pro příjemce 5. května 2010 Barbora Zigušková, oddělení řízení grantových schémat.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Seminář pro příjemce 2. výzvy 2. GG oblasti podpory 1.1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Nejčastější chyby partnerů při certifikaci výdajů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Publicita v projektech
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka pro příjemce Obsáhlý dokument s pravidly a povinnostmi příjemců podpory Příručka se v průběhu projektu aktualizuje (vždy vycházet z aktuální verze) Příručka může obsahovat i nejasné a sporné záležitosti - vždy konzultujte Právní akt o poskytnutí dotace Práva a povinnosti příjemce podpory (obecné a specifické povinnosti) Platební a finanční podmínky Sankce Realizace projektu - Dokumenty

–Povinnost archivovat veškerou dokumentaci související s projektem stanovenou dobu od obdržení závěrečné platby –Tato povinnost se vztahuje také na partnery (musí být stanoveno v Partnerské smlouvě) a dodavatele (dodavatelská smlouva) –Dokumentace musí být vedena přehledně a musí být snadno dosažitelná (důležité zejména pro případ kontroly na místě) Realizace projektu - Archivace

–V Žádosti o grant uvádí každý žadatel výchozí a plánované hodnoty indikátorů (výstupy a výsledky), které musí dodržet –O naplňování indikátorů příjemce podpory pravidelně informuje prostřednictvím monitorovacích zpráv –Některé indikátory se sledují v podrobném členění (např. počet žen, typy kurzu, znevýhodnění na trhu práce, sociální znevýhodnění) Realizace projektu - Monitorovací ukazatele

Evidence podpořených osob –Vykazované indikátory musí být podložené –Příjemce dotace (resp. jeho partneři) musí vést průkaznou evidenci podpořených osob, jako např.: Záznamy o každém klientovi (např. formou monitorovacích listů) Prezenční listiny kurzů Záznamy o vydaných certifikátech pro absolventy kurzů –Příjemce musí při sběru dat postupovat v souladu se Zákonem o ochraně osobních údajů Realizace projektu - Monitorovací ukazatele

Nepodstatné změny v projektu Změny, které neovlivní dosažení cílů projektů, vč. naplňování monitorovacích indikátorů Nepodléhají předchozímu souhlasu poskytovatele dotace Příjemce o nich informuje v nejbližší monitorovací zprávě (vč. zdůvodnění) Příklady: Přesun v rámci kapitoly rozpočtu Přesun mezi kapitolami rozpočtu do povolené výše (např. 15% dotace) Změna kontaktních údajů, sídla Změna kontaktní osoby projektu Vytvoření nové položky v rozpočtu Změna harmonogramu projektu (kromě jeho zkrácení, či prodloužení) Realizace projektu - Změny v projektu

Podstatné změny v projektu Zakládají povinnost upravit právní akt s poskytovatelem dotace (formou dodatku) Příjemce předkládá návrh dodatku, který dokládá písemnou Žádostí o změnu (vč. vysvětlení) Podstatné změny musejí být odsouhlaseny partnery projektu ještě před podáním návrhu změn Změny musejí mít těsnou vazbu s charakterem a hlavním cílem projektu Příklady podstatných změn projektu: Změna data ukončení projektu Změna týkající se monitorovacích indikátorů Realizace projektu - Změny v projektu

Manuál vizuální identity stanovuje závazné postupy pro navrhování podoby informačních a propagačních materiálů. Manuál stanovuje závaznou podobu log a další pravidla jejich používání. Je nutné používat pouze schválené podoby loga a jeho formátu. Logo (např. ESF v ČR a logo EU) musí být umístěno na všech informačních, školících a propagačních materiálech. Jedná se zejména o:  Pozvánky na semináře, školení apod.  Titulní strany školících materiálů  Prezenční listiny  Osvědčení o absolvování kurzů  Písemnou korespondenci  Webové stránky příjemce, partnerů, projektu Realizace projektu - Publicita projektu

Interní účetní směrnice organizace Řízení rozpočtu Finanční vztahy s partnery Vedení odděleného účetnictví Uznatelnost nákladů Platby od poskytovatele Realizace projektu - Finanční řízení projektu