Obor: Geodézie a katastr nemovitostí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Geodézie.
Advertisements

KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV.
MĚŘENÍ POSUNŮ STAVEBNÍCH OBJEKTŮ
DÁLKOVÝ PRŮZKUM (ZEMĚ) (Remote Sensing)
Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS 2014 PŘEDPISY A NORMY PRO INŽENÝRSKOU GEODÉZII 17.
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
MAPA – Zmenšený obraz povrchu Země
Geoinformační technologie v egyptologické praxi EGY022014a/ Spec.přednáška I LS 2012 – 2014, 1. přednáška 2014 Organizační záležitosti: Výuka bude probíhat.
Projektování bodových polí, trendy budování bodových polí
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Geodézie v pozemním stavitelství
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Právo a katastr nemovitostí
Institut environmentálního inženýrství 546
Rezidenční development a SOSB Stavební fórum, 14. června 2006 Magda Pokorná.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
MAPA A JEJÍ OBSAH.
Kartografie a topografie
MAPA A JEJÍ OBSAH Co je to mapa? Proti skutečnosti vypadá mapa jak?
GIS - principy. Úkol: využijte server Mapy.cz. Zjistěte délku Karlova mostu v Praze, změřte vzdálenost středem mostu mezi oběma mosteckými věžemi. spustit.
Katastr nemovitostí Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), Vyhláška190/1996 Sb. Českého úřadu zeměměřického.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
PRÁVNÍ PŘEDPISY V OBLASTI OCEŇOVÁNÍ
Výzkum uplatnění dat laserového skenování v katastru nemovitostí
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Tvorba mapy pro orientační běh s použitím GPS
Fotogrammetrie se zabývá zjišťováním geometrických a polohových informací z obrazových záznamů, nejčastěji z fotografických snímků. Využití:  Kartografie:
Daniela Adámková Radka Folvarčíková
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
10. Vytyčování oblouků Vytyčování oblouků
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
ZÁKLADY GEOINFORMATIKY
Kartografie Láďa Mráz.
Mělnické podzemí 3D Historická dokumentace Nové měření Použité metody
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
9. Výškové vytyčování 1.Výškové vytyčovací sítě 2.Výškové vytyčování 3.Prostorové vytyčovací sítě 1 Inženýrská geodézie 1-9.
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
Geoinformatika úvod.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
1 Fotogrammetrie - úvod Proč?? Co ?? Jak?? snímek mapa.
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Organizace a řízení systému oceňování Richard Almy.
GIS - geografické informační systémy Jednotlivé části GIS jsou zobrazeny ve vrstvách a z nich se skládá výsledná mapa. …je na počítačích založený informační.
Historie katastru mapování českých zemí globální navigační satelitní systémy Lukáš Brábník
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL2 Vytvořeno:
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
Výškopis ● Vrstevnice -Vrstevnice je čára o stejné nadmořské výšce zobrazená na mapě. – Interval i = M / 5000 – Hlavní, vedlejší.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec;
Lucie Mališová 1. ročník N GK-KART
Dokumentace památkových objektů
Digitální učební materiál
Katastr nemovitostí Geometrický plán Karel Benda.
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
Kanalizační Přípojky F-M
Geografické informační systémy
Stavební právo.
Geografické informační systémy
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Stavební pozemky (teze)
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

Obor: Geodézie a katastr nemovitostí Zaměřujeme se na tyto oblasti: Tvorba map Právní vztahy k nemovitostem a katastr nemovitostí Inženýrská geodézie Fotogrammetrie a dálkový průzkum Země Určování polohy technologií GNSS (GPS) Geografické informační systémy (GIS) Střední průmyslová škola stavební, Kudelova 8, Brno www.spsstavbrno.cz

1. Tvorba map tvorba map pro projektování staveb bytových, průmyslových, dopravních a vodohospodářských tvorba map pro evidenci vlastnictví pozemků a staveb tvorba map pro revitalizaci krajiny, ekologické stavby a pozemkové úpravy tvorba mapové dokumentace realizace vodovodů, kanalizací, plynovodů, elektrických sítí, telekomunikačních sítí a další Obor geodézie a katastr nemovitostí, čtyřleté denní studium s maturitou www.spsstavbrno.cz

2. Právní vztahy k nemovitostem a katastr nemovitostí náležitosti právních listin pro převod vlastnických a jiných práv k pozemkům, budovám, bytům, obchodním objektům a dalším postup řešení při realizaci výstavby domů o zakoupení pozemků pro výstavbu až k celkovému dokončení a zápisu vlastníků do katastru nemovitostí tvorba geometrických plánů, které vytvářejí základ pro rozdělení pozemků na více částí za účelem jejich prodeje, zaměření a zápis vlastnických vztahů u nově vznikajících budov, změny hranic mezi sousedícími vlastníky a další Obor geodézie a katastr nemovitostí, čtyřleté denní studium s maturitou www.spsstavbrno.cz

3. Inženýrská geodézie vytyčování staveb bytových, průmyslových, dopravních a vodohospodářských při jejich výstavbě měření pro sledování změn staveb, jejich posunů, poruch a změn tvarů měření uskutečňovaná ve spojení s úpravou terénu pro stavbu silnic, železnic, kanalizací a vodovodů vytváření stavební dokumentace historických objektů na základě geodetického měření měření v podzemí související s těžbou nerostů, budováním tunelů a podzemních kolektorů, výstavba metra Obor geodézie a katastr nemovitostí, čtyřleté denní studium s maturitou www.spsstavbrno.cz

4. Měření vázaná na technologie GNSS (družicové a navigační systémy) jak to všechno funguje, čím se měření zabývá a jak se uskutečňuje sběr dat o poloze předmětů a zemském povrchu, jejich digitální zpracování a tvorba map vytyčování staveb a prostorové polohy vztažené k nadmořské výšce (záplavová území, profily terénu, profily vodních toků a další) vytváření geodetických základů pro měření map, plánů a technických dokumentací Obor geodézie a katastr nemovitostí, čtyřleté denní studium s maturitou www.spsstavbrno.cz

5. Fotogrammetrie a dálkový průzkum Země od fotografického snímku k mapě od družicového snímku k informacím o naší Zemi, státu, městu a místu ze snímku pořízeného z letadla k mapě polohopisu a výškopisu, údajům o říčních tocích a povodních, údajům o povrchové těžbě a další ze snímku pořízeného na zemi k vykreslení fasády stavby, znázornění míst obtížně přístupných, údajům o těžbě v lomech a sledování změn objektů na zemském povrchu Obor geodézie a katastr nemovitostí, čtyřleté denní studium s maturitou www.spsstavbrno.cz

6. Geografické informační systémy co všechno se za těmito informacemi skrývá a k čemu se využívají jak se informační systém vytváří a jak se údaje v něm aktualizují součinnost těch, kteří svými údaji o obyvatelstvu, krajině, průmyslu, ekonomice, ekologii, vzdělávání, právních vztazích, vědeckých poznatcích přispívají k tvorbě těchto systému Obor geodézie a katastr nemovitostí, čtyřleté denní studium s maturitou www.spsstavbrno.cz

Těšíme se na Vás Střední průmyslová škola stavební, Kudelova 8, Brno www.spsstavbrno.cz